Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Αίνιγμα με το γαλλικό πεντικούρ στις Καρυάτιδες της Αμφίπολης

Διχασμένοι για άλλη μια φορά οι αρχαιολόγοι, ύστερα από την αποκάλυψη ξεκάθαρων υπολειμμάτων λευκού χρώματος, στις άκρες των νυχιών στα πόδια των καρυάτιδων που ήρθαν χθες στο φως

Τα ξεκάθαρα ίχνη από λευκή μπογιά (ή μανό), που αναμένεται να ανατρέψουν όλα όσα θεωρούσαμε βέβαια μέχρι σήμερα στον τομέα της περιποίησης νυχιών
Τα ξεκάθαρα ίχνη από λευκή μπογιά (ή μανό), που αναμένεται να ανατρέψουν όλα όσα θεωρούσαμε βέβαια μέχρι σήμερα στον τομέα της περιποίησης νυχιών
Εκτός από τον νεκρό του τάφου, φαίνεται πως οι Καρυάτιδες τις Αμφίπολης φύλαγαν για αιώνες και ένα άλλο μυστικό. Ένα μυστικό αρχαίας κοσμετικής, που θα ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα.


Έτσι, μετά την αποκάλυψη ότι οι οι Ελληνίδες έδωσαν σε ολόκληρο τον πλανήτη τα παπούτσια με τη διπλή σόλα και τα έντονα χρώματα, που φοριούνται μέχρι σήμερα, έρχεται και η αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι το λεγόμενο «γαλλικό μανικιούρ», ανακαλύφθηκε και δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ελληνικά δάχτυλα!

Τα ίχνη από λευκή μπογιά που βρέθηκαν στα νύχια των καρυάτιδων, μιλάνε ξεκάθαρα! Κακώς τόσα χρόνια αποδίδαμε αυτό το είδος καλλωπισμού στους Γάλλους, αποκαλώντας το «γαλλικό», αφού στην πραγματικότητα θα έπρεπε να ονομάζεται «ελληνικό».
Ήδη κάποιοι αρχαιολόγοι αναρωτιούνται μήπως ο Μέγας Αλέξανδρος εκστράτευσε και στην κεντρική Ευρώπη (και ειδικότερα στη Γαλλία), όπου μαζί με τον ελληνικό πολιτισμό, διέδωσε και αυτό το είδος μανικιούρ-πεντικιούρ στους βάρβαρους ακόμα λαούς εκείνης της περιοχής, οι οποίοι στη συνέχεια το οικειοποιήθηκαν και το έκαναν γνωστό σαν δικό τους.
Τέλος, κάποιοι άλλοι, θεωρούν το είδος αυτό του πεντικιούρ, δείγμα νεοπλουτίστικης αισθητικής της εποχής, θεωρούν βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα ανακαλυφθούν και τα διαμαντάκια που ήταν κολλημένα στα νύχια από κάποια κυρία Τέτα της εποχής και εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο τάφος κατασκευάστηκε από κάποιον «σκυλά» της περιόδου που ήθελε να κάνει φιγούρα.
 
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα