Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Η γλώσσα του σώματος στο φλερτ

Η γλώσσα του σώματος στο φλερτΗ συντριπτική πλειοψηφία των συμβουλών που απευθύνονται σε άνδρες για το πώς θα πλησιάσουν μια γυναίκα αφορά αυτά που θα πουν και το πώς θα είναι ντυμένοι. Τι γίνεται, όμως, με τη γλώσσα του σώματος; Μπορεί να έχεις στο… οπλοστάσιό σου τις καλύτερες ατάκες για να ξεκινήσει μια συζήτηση, μπορείς να είσαι ντυμένος με την τελευταία λέξη των μοντέρνων ρούχων που να σε κολακεύουν, αλλά ο τρόπος που στέκεσαι και κινείσαι να μην στέλνει καθόλου σωστά μηνύματα. Η σωστή γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια της «πρώτης επαφής» παρουσιάστηκε σε ειδική έρευνα ομάδας φοιτητών του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης στην Ολλανδία και βασίζεται σε έξι βασικά σημεία:

1. Βάδισμα
Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να πας να μιλήσεις σε μια γυναίκα που στέκεται μακριά σου, μην διστάσεις καθόλου. Βάδισε σταθερά προς το μέρος της και μην πισωγυρίζεις. Μπορεί να μην σε δει όσο την πλησιάζεις, μπορεί όμως και να σε δει κι αν τριγυρνάς γύρω της χωρίς να κάνεις το αποφασιστικό βήμα δείχνεις σημάδια ανασφάλειας, τα οποία μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι.
Η γλώσσα του σώματος στο φλερτ2. Στάση
Στάσου αρκετά κοντά της για να σε ακούσει, αλλά όχι πολύ κοντά της για να μην την ενοχλήσεις. Τα πόδια σταθερά στο έδαφος και ανοιχτά στο ύψος των ώμων είναι η πιο ανδροπρεπής στάση που μπορείς να υιοθετήσεις. Μην λυγίσεις τα πόδια σου, μην ακουμπήσεις στη μπάρα και τα διπλώσεις, δείχνουν μια διάθεση προσποιητής άνεσης που δεν κάνει καλή εντύπωση. Επίσης μην μετατοπίζεις το βάρος σου από το ένα στο άλλο πόδι.
3. Χαμόγελο
Ακόμη κι αν δεν σκεφτείς κάτι αστείο, χαμογέλα. Δείξε της ότι η παρουσία της έστω μέσα στο οπτικό σου πεδίο, πριν ακόμη γνωριστείς καλά μαζί της, σε γεμίζει με όμορφα συναισθήματα. Δεν χρειάζεται αμήχανο και προσποιητό χαμόγελο, τις περισσότερες φορές μπορεί να το αναγνωρίσει. Ακόμα κι αν η πρώτη σου φράση είναι πολύ απλή, όπως απλά το να συστηθείς, κάνε το με χαμόγελο κι όχι με σκληρό και  μπλαζέ ύφος.
Η γλώσσα του σώματος στο φλερτ4. Βλέμμα
Προσπάθησε να την κοιτάς στα μάτια όση περισσότερη ώρα μπορείς. Μην γουρλώνεις τα μάτια σου προσπαθώντας να την… υπνωτίσεις. Από τα μάτια της θα καταλάβεις γρήγορα αν η παρουσία σου της είναι ευχάριστη ή ενοχλητική. Κοίταζέ την συνέχεια και θα της στείλεις το μήνυμα ότι μόνο αυτή σε ενδιαφέρει απ’ όλα όσα συμβαίνουν γύρω.
5. Χέρια
Αν δεν κρατάς στο χέρι ένα ποτό ή ένα τσιγάρο, πολλές φορές δεν ξέρεις πού να βάλεις τα χέρια σου. Συχνότατο λάθος. Οι περισσότεροι κάνουν νευρικές κινήσεις, βάζουν τα χέρια πίσω από το σώμα, στη μέση, μέσα στην τσέπη… Αν όντως δεν κρατάς κάτι, η πιο σωστή θέση των χεριών είναι είτε σε φυσική στάση δίπλα στο σώμα, είτε μπροστά από το σώμα σου με ενωμένα δάχτυλα, ειδικά αν εκείνη τη στιγμή της απευθύνεις σοβαρά το λόγο. Ετσι θα ελέγχεις και τον τυχόν εκνευρισμό σου. Η κίνηση των χεριών πρέπει να είναι μελετημένη και με σκοπό.
Η γλώσσα του σώματος στο φλερτ6. Μην γέρνεις
Ακόμα κι αν η μουσική είναι δυνατά και δεν μπορείς να ακουστείς καλά, μην γέρνεις προς το μέρος της. Μπορεί να μεταφραστεί σαν στάση… αρπακτικού, που σκύβει πάνω από το θήραμά του, ή ακόμα και ένδειξη υποταγής, ειδικά όταν σκύβεις για να της μιλήσεις. Μίλησε αργά και δυνατά, αν σου κάνει νόημα ότι δεν ακούει κάνε της κι εσύ να πλησιάσει εκείνη προς το στόμα σου για να ακούσει αυτό που της λες. Ετσι θα έχεις το πάνω χέρι.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα