Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ!


Να το πεις και να σε πάρουν για ψεύτη, φαντασιόπληκτο. Σου περιγράφω τη σκηνή, το όλο σκηνικό, εντελώς ξερά, κάποιος άλλος θα το στόλιζε με ποιητικό οίστρο που εμένα τον πεζό, τον γήϊνο δεν με πιάνει.
Κοζάρει ο λιοντάρης αποκομμένο στη σαβάνα το αντιλοπάκι. Ο καλύτερος μεζές για μπρέκφαστ. Το πλησιάζει αργά και πριν αρχίσει την επίθεσή του το σαρκοφάγο στο μωρουδάκι χορτοφάγο, αυτό το βάζει στα πόδια σε μια κούρσα καταδικασμένη.
Το λιοντάρι δεν φορτσάρει! Τρέχει απλά παρακολουθώντας την πιτσιρίκα αντιλόπη που σα ζαλισμένο κοτόπουλο αρχίζει τις ντρίπλες, διότι αν προσπαθήσει να εξαφανιστεί στην ευθεία θα διευκολύνει μια ώρα αρχύτερα τη σύλληψή της από τον εχθρό.

Όταν το λιοντάρι γράπωσε σα μπουκιά που την καρφώνεις με το πηρούνι το απροστάτευτο αντιλοπάκι, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, απειλήθηκε η αντίστροφη των πόλων της γης. Ο βόρειος να βρεθεί στο νότιο και ο νότιος πόλος να κάτσει στο βορρά του γλόμπου. Όπως το λέω. Όταν το λιοντάρι δεν ξεσκίζει το θύμα του, τότε αυτό σημαίνει πώς η φύση, οι νόμοι της φύσεως και του σύμπαντος ολόκληρου καταργούνται.
Συνεχίζω την εξέλιξη του έργου, όπως το αποτύπωσαν οι κάμερες μέσα στη ζούγκλα, από κάποιους επιστήμονες, ζωολόγους, που πραγματικά κάνουν φανταστική δουλειά. Η μελλοθάνατη αντιλόπη απέναντι στο θηρίο αρχίζει με τρυφερότητα να το παρακαλεί (!), να μην της κάνει κακό.
Δεν το έχω ξαναδεί στον αιώνα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ. Ένα τοσοδούλι αντιλοπάκι σα σκυλάκι ράτσας του καναπέ να ζητάει χάδια από το αφεντικό του! Ποια η συνέχεια; Ο λιοντάρης με την πατούσα του αριστερού ποδιού χαϊδεύει το ανυπεράσπιστο ζωάκι.
Επόμενο πλάνο. Εμφανίζεται η λιονταρίνα! «Τι κάνεις, βρε ξευτυλισμένε…» αγριεύει στον άντρα της. «Γκομενιλίκια με την Λολίτα την αντιλόπη;» και ορμάει να δαγκώσει την ερωτική της αντίπαλο. Ο λιοντάρης, όμως, σαν αρχηγός της αγέλης δεν δέχεται αμφισβήτηση από την συμβία του και κρατάει μακρυά από τις μασέλες της την αντιλόπη.
Κάποια στιγμή το λιοντάρι γονατίζει έχοντας φωλιασμένο κάτω από το κεφάλι του το αντιλοπάκι. Θα συνεχίσει να προβληματίζεται, να το υιοθετήσει ή, να το καταβροχθίσει; Τι ρωτάω!
Δεν είναι απόφαση του λιονταριού τι θα κάνει, είναι η βούληση της φύσης. Και να θέλει ο λιοντάρης να αγνοήσει τους ουρανούς, τον ήλιο και το φεγγάρι, το στομάχι του και τα αστέρια, πρακτικά είναι αδύνατον να σώσει την αντιλόπη από τα άλλα λιοντάρια.
Είναι συγκλονιστική η εγκράτεια του λιονταριού όσο ελέγχει το παραδομένο άλλωστε σ’ αυτόν μικρό αντιπολάκι. Δεν του κάνει καρδιά να το ξεσκίσει!
Η αντιλόπη, ένα άλλο πλάσμα του Θεού Του Πόνου, αυτός είναι η Φύση, έχει μπερδέψει τις επιταγές της γήϊνης ζωής με το συναισθηματικό κόσμο που μόλις αποκαλύφθηκε στον βασιληά της άγριας ζωής, της ζούγκλας.
Γονατισμένο πάντα το λιοντάρι σκύβει το κεφάλι του στο κορμάκι της αντιλόπης… Εκεί το video τέλειωσε. Τι έγινε εκτός κάμερας; Η Γη γυρίζει.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα