Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ


Εκλογές εδώ και τώρα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το Σάββατο στη ΔΕΘ, αν κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει ούτε τώρα ούτε ποτέ, οπότε ίσως χρειαστεί να του δώσουμε πίστωση χρόνου μερικές δεκαετίες μέχρι να μας αποδείξει ότι είναι τα ίδια σκατά με το ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη, ούτε ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να κάνει κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ας μην έχουμε και πολλές απαιτήσεις από τα στελέχη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς όπως εμείς: κατώτερος των περιστάσεων

Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος να κυβερνήσει όταν οι συνθήκες ωριμάσουν κι οι Έλληνες σαπίσουν στις φυλακές από τα χρέη, οπότε η σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών δε θα χρειαστεί να ξεκινήσει ποτέ, αφού οι μόνοι που θα έχουν επιβιώσει έως τότε θα είναι οι πλούσιοι κι οι δεσμοφύλακες.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα φορολογήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και θα επαναφέρει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φέρει θάλασσα στα Τζουμέρκα και βουνό στον θεσσαλικό κάμπο.



Μετά τις 770.000 νέες θέσεις εργασίας του Αντώνη Σαμαρά και τις 1.000.000 του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Αλέξης Τσίπρας έταξε 300.000 νέες θέσεις εργασίας και κάλεσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα να ανακοινώσει άλλες 2.000.000 ώστε να πειστούμε επιτέλους ότι οι άνθρωποι είναι ναρκομανείς και χρειάζονται επειγόντως αποτοξίνωση.

Παράλληλα, προανήγγειλε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ενώ δεσμεύτηκε ότι ο ανώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός στα 752.
Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει 4 βασικούς πυλώνες οι οποίοι, όπως τόνισε, θα φέρουν αέρα φρεσκάδας κι ανανέωσης στην πολιτική ζωή του τόπου: 

Α. Κλείσιμο της Δεξιάς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας
Β. Μαχαίρι στο κόκαλο
Γ. Καραμανλής ή τανκς
Δ. Επανίδρυση του Κράτους

Στην ερώτηση "πού θα βρείτε τα λεφτά για όλα αυτά;" ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι δεν έχει ιδέα αλλά λέγε-λέγε όλο και κάτι θα γίνει στο τέλος. 
Σχετικά με τις πιθανότητες επιτυχίας του Σχεδίου, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι βασίζεται αποκλειστικά στον πατριωτισμό, το φιλότιμο και τις ικανότητες του κάθε Έλληνα κάνοντας λόγο για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού λαού που έχει αθάνατη ψυχή και ανώτερο DNA από τους δανειστές του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με εντολή Σαμαρά η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δε μεταδόθηκε από τη ΝΕΡΙΤ, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, λες και δεν υπήρχαν χιλιάδες σάιτ για να την παρακολουθήσουμε, τη ΝΕΡΙΤ του Σαμαρά περιμέναμε.

Όχι φυσικά ότι είχαμε καμία όρεξη σαββατιάτικα να ακούμε τη μετεμψύχωση του Ανδρέα Παπανδρέου να μιλάει. Εξάλλου, ο Αντρέας τα έλεγε πειστικότερα. Δεν το λέω εγώ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος το λέει.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Αρχικά σκέφτηκα να μη μεταδώσω την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ αλλά επειδή είχα μεταδώσει την αντίστοιχη του Σαμαρά, αποφάσισα να τηρήσω ίσες αποστάσεις. Δεν είναι ώρα τώρα να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για πραξικοπηματικές τακτικές. Έρχονται εκλογές.)

Παροιμία: Όπου ακούς πολύ Αλέξη...


thethreemooges

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα