Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Μαθήματα αξιοπρέπειας από έναν τρομοκράτη


Χθες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επισκέφτηκε τις φυλακές Αυλώνα προκειμένου να συγχαρεί και να βραβεύσει τους κρατούμενους που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να τους παραδώσει το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ.

Ο μοναδικός από τους τέσσερις επιτυχόντες που αρνήθηκε να παραλάβει το έπαθλο ήταν ο Νίκος Ρωμανός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι τρεις κρατούμενοι έκαναν άσχημα που το παρέλαβαν. Δούλεψαν σκληρά για να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους αξίζουν πολλά περισσότερα από 500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Αθήνας, διεμήνυσε μέσω του διευθυντή του σχολείου των φυλακών ότι "δε θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει."



Όπως ήταν φυσικό, η είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου - και πολύ σωστά -, αν κι η πραγματική είδηση θα ήταν αν ο Νίκος Ρωμανός δεχόταν το οτιδήποτε από τον κ. Αθανασίου.

Ο Νίκος Ρωμανός δε θα δεχόταν ποτέ να παραλάβει οποιοδήποτε έπαθλο από το σύστημα που τον ξυλοκόπησε και τον κρέμασε φωτοσοπαρισμένο στα μανταλάκια, σαν τον χειρότερο αιμοσταγή τρομοκράτη, επειδή τόλμησε να αγγίξει τα λεφτά των τραπεζών.

Δε θα καταδεχόταν ποτέ ούτε καν παραστεί στη βράβευση για να αρνηθεί το έπαθλο από το σύστημα που διαπόμπευσε την οικογένειά του και τον στιγμάτισε για την υπόλοιπη ζωή του στα μάτια μιας πλήρως παρηκμασμένης κοινωνίας που αναζητά συνεχώς νέους εχθρούς κι αποδιοπομπαίους τράγους.

Δε θα δεχόταν ποτέ να εξαγοραστεί για 500 ευρώ, όπως έκαναν χιλιάδες συμπολίτες μας που ξεπούλησαν τη ψήφο τους για το κοινωνικό μέρισμα που τους πέταξε η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο Νίκος Ρωμανός δε θα δεχόταν ποτέ ούτε 500, ούτε 1000, ούτε 1.000.000 ευρώ από τον κ. Αθανασίου γιατί αυτό θα σήμαινε ότι το σύστημα κατάφερε να του πάρει το σημαντικότερο πράγμα που του έχει απομείνει: την αξιοπρέπειά του.

Νίκο Ρωμανέ, σε ευχαριστώ πολύ για αυτό το πολύτιμο μάθημα ζωής. Να είσαι καλά.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: O ΣΚΑΪ, μεταδίδοντας χθες την είδηση, δεν ανέφερε καν το όνομα του παιδιού που αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο. Τόση ξετσιπωσιά πια ρε ξεφτίλες;)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Πριν από λίγες μέρες, ο εισαγγελέας της υπόθεσης για τη ληστεία στο Βελβεντό έκρινε τα στοιχεία και αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει τρομοκρατική ενέργεια, πως πρόκειται για παράβαση του απλού ποινικού δικαίου. Ποιος θα ζητήσει συγγνώμη από αυτά τα παιδιά; Κανείς ε;)



thethreemooges

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα