Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς μια… φούστα αποκαλύπτει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Πώς μια… φούστα αποκαλύπτει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση BMJ Open καταδεικνύει ότι η φούστα μπορεί να αποτελέσει χρησιμότατο «εργαλείο» για τις γυναίκες από την ηλικία των 20 και έπειτα, ώστε να αντιληφθούν εγκαίρως τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου υποστηρίζουν πως η σταδιακή αύξηση του βάρους και κατ' επέκταση το μεγαλύτερο μέγεθος της φούστας αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.
Οι γυναίκες που «ανέβαιναν» ένα νούμερο ανά 10 χρόνια μετά τα μέσα της δεύτερης δεκαετίας της ζωής τους φάνηκε να αντιμετωπίζουν κατά 33% αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση.

Το αυξημένο βάρος και ιδιαίτερα η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς είναι γνωστοί παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο.
Η νέα μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα που αφορούσαν σε περισσότερες από 90.000 γυναίκες από την Αγγλία, ηλικίας 50 με 70 ετών. Σε διάστημα τριών ετών, 1.090 γυναίκες εκδήλωσαν καρκίνο του μαστού.
Οι αναλύσεις των ερευνητών κατέδειξαν ότι το νούμερο της φούστας από την ηλικία των 25 έως και μετά την εμμηνόπαυση ήταν ενδεικτικό του κινδύνου που διέτρεχαν οι γυναίκες.
Σχολιάζοντας τα ευρήματα της νέας μελέτης, ο Σάιμον Βίνσεντ από το φιλανθρωπικό οργανισμό Breakthrough Breast Cancer τονίζει πως το νούμερο της φούστας είναι ένας εύκολος τρόπος να παρακολουθήσουμε το βάρος μας σε βάθος χρόνου, καθώςείναι πιο εύκολο να το θυμόμαστε σε σύγκριση με τα ακριβή κιλά ή το Δείκτη Μάζας Σώματος.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα