Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο ομιλητικές από τους άντρες;

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο ομιλητικές από τους άντρες;Αμερικανοί ερευνητές απέδειξαν ότι οι γυναίκες είναι το πιο ομιλητικό φύλο… λόγω της γνωστής και ως «πρωτεΐνης της γλώσσας» στον εγκέφαλο τους! Νευροεπιστήμονες και ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ  κατέληξαν ότι το γυναικείο φύλο λέει περίπου 20.000 λέξεις την ημέρα, ενώ οι άντρες λιγότερες από 13.000. Αποτέλεσμα της μελέτης δεν ήταν άλλο από το γεγονός ότι δεν ευθύνονται οι γυναίκες για την ομιλητικότητα τους… αλλά η ποσότητα της FOXP2 πρωτεΐνης που βρίσκεται στον εγκέφαλο τους.
«Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που συνδέει την ομιλητικότητα των δυο φύλων με μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη στον άνθρωπο και τα ζώα. Η διαφορά στον εγκέφαλο τους είναι λογικό να οδηγεί σε μια ξεχωριστή συμπεριφορά», δήλωσε ο καθηγητής Margaret McCarthy.

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο ομιλητικές από τους άντρες;Μια ομάδα ερευνητών προχώρησε σε ένα πείραμα με αρουραίους, χωρίζοντας τους αρσενικούς αρουραίους μόλις τεσσάρων ημερών από τις μητέρες τους. Και τα δυο φύλα έβγαλαν εκατοντάδες κραυγές, αλλά στην αρχή τα αρσενικά φώναζαν δυο φορές περισσότερο, δηλαδή τα αρσενικά νεογνά διέθεταν διπλάσια FOXP2 πρωτεΐνη από τα θηλυκά. Οι ερευνητές στη συνέχεια αύξησαν την παραγωγή της πρωτεΐνης στον εγκέφαλο των θηλυκών νεογνά και  μείωσαν τα ποσοστά στα αρσενικά.
Στο τέλος, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι οι θηλυκοί αρουραίοι φώναζαν πιο συχνά και οι αρσενικοί έγιναν λιγότερο «ομιλητικοί». Όμως, δεν έμειναν μόνο στα ζώα… αφού μετά το πείραμα εξέτασαν τα δείγματα από δέκα παιδιά, ηλικίας μεταξύ τριών και πέντε ετών, η οποία απέδειξε ότι το γυναικείο φύλο διέθετε περισσότερη  πρωτεΐνη FOXP2 κατά 30% από τους άνδρες….
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα