Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς να τον ξεπεράσεις



Χώρισες; Κλαις; Είσαι στα πατώματα; Νομίζεις ότι χάθηκε ο κόσμος; Ότι βούλιαξαν τα καράβια σου; Και κυρίως ότι δεν υπάρχει άλλος; 

Αν απάντησες σε όλα ναι, επιβάλλεται να κάνεις κάποια μικρά πραγματάκια για να πας παρακάτω και μάλιστα άμεσα. 

Το ξέρω πως ένας χωρισμός δεν είναι ό,τι καλύτερο είχες να κάνεις Τρίτη βράδυ, αλλά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες τέτοιες καταστάσεις. 

Σε νιώθω, πονάει, το κατανοώ. Κι ο φρονιμίτης όμως πονάει αλλά τον βγάζουμε. Δες, λοιπόν, τον πρώην σαν φρονιμίτη. Ένα άχρηστο δόντι που μπορεί να σου κάνει κακό παραμένοντας εκεί και στραβώνει και τα υπόλοιπα.

 Τι σημαίνει όμως, ξεπερνάω; Ξεπερνάω σημαίνει πηγαίνω πέρα από ένα συγκεκριμένο σημείο, βελτιώνω τον εαυτό μου, αντιμετωπίζω.

 Πώς να τον ξεπεράσεις: 


1. Απομάκρυνε τον από το οπτικό σου πεδίο. Δε χρειάζεται να σουλατσάρεις στην γειτονιά του πρωί και βράδυ μπας και τον πετύχεις. Φυσικά ούτε έξω απ’ τη δουλειά του. Στο οπτικό σου πεδίο ανήκουν και οι φωτογραφίες. Διέγραψε τις από το κινητό ή τέλος πάντων, πέρασε τις σε ένα φάκελο και κρύψ’ τον. Το να κάθεσαι και να κλαις μπροστά στη φωτογραφία είναι και λίγο pathetic, δε νομίζεις; Ωραία τα μάτια του και ίσως σου λείπουν, αλλά όπως λέει και το άσμα «μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται». 

2. Κάνε αυτά που αγαπούσες να κάνεις μόνη. Δεν ήσουν φαντάζομαι και μια ζωή μαζί του. Είχες ένα παρελθόν. Έχεις φίλες (ελπίζω να μην τις έγραφες πατόκορφα για τον κύριο). Πάρ’ τις και βγείτε έξω, πηγαίνετε για ψώνια, βόλτες, εκδρομές. Θυμήσου τα χόμπι σου.

3. Κάνε κάτι καινούριο. Κάτι διαφορετικό. Διάβασε ένα νέο βιβλίο (Οχι αυτά τα ρομαντικά, όχι. Έχει κι άλλα!). Κάνε ένα ταξίδι σε άγνωστο προορισμό. Μάθε να πλέκεις, να μαγειρεύεις. Μάθε μια ξένη γλώσσα. Μεγάλη υπόθεση να κρατάς το μυαλό απασχολημένο. 

4.Κοινωνικά δίκτυα. Μακριά. Σταμάτα να ψάχνεις ποια του πάτησε like στο facebook ή ποιας το χέρι φαίνεται κάτω δεξιά στη φώτο του Instagram. Επίσης απαγορεύεται δια ροπάλου να ελέγχεις διαρκώς πότε συνδέθηκε τελευταία φορά σε skype, viber, facebook chat. Αυτό το τελευταίο έχει αποδειχτεί και το πιο εθιστικό.   Με δυο λόγια, ξερίζωσε την εμμονή. 

5. Φλέρταρε. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου. Διακριτικά και κομψά πάντα. Τα μπουρδουκλωμένα λόγια από το ποτό, το sex με τον οποιοδήποτε, το πρόστυχο ντύσιμο και η γενικότερη ξεφτίλα, ανήκουν στα don’t αυτή την εποχή. 

6. Βγάλε από τις λέξεις και τις σκέψεις σου, τις βαρύγδουπες εκφράσεις του τύπου «δεν θα ξαναγαπήσω», «δεν θα βρω άλλον», «μετά απ΄ τον Μπάμπη μου κανείς», «δεν ζω χωρίς αυτόν» κι άλλα μελό ευφάνταστα. 

7.Αγαπήσου. Αυτό το άφησα για το τέλος, αν και έπρεπε να το βάλω πρώτο πρώτο. 

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου και να τον προστατεύεις. Λίγο περισσότερο από τους άλλους. 

Μην τον αφήνεις να αναλώνεται, να ξεφτιλίζεται, να χάνει χρόνο, να πονάει τόσο, να παιδεύεται. 

Αγάπα τον, πρώτα εσύ. 

Το κάνεις πολύ καλύτερα από τον καθένα. 

Ένας χωρισμός πάντα είναι δύσκολος. 

Το ξέρουμε όλοι. 

Ωστόσο μπορείς να το ξεπεράσεις κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο 

 Γι’ αυτό άσε τις δικαιολογίες στην άκρη και πιάσε δουλειά. 

Άντε γιατί εκεί έξω σε περιμένουν νέες εμπειρίες.

 Καλή τύχη!

Σταυρούλα Φωτιάδου 

pillowfights


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα