Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Τα σημάδια στο δέρμα που δείχνουν διαβήτη και καρκίνο του ήπατος

Τα σημάδια στο δέρμα που δείχνουν διαβήτη και καρκίνο του ήπατος
Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και έχει χαρακτηριστεί ως το "ανοιχτό βιβλίο" για την κατάσταση της υγείας μας.
Τα συμπτώματα από τις πιο απλές ως τις πιο σοβαρές ασθένειες είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν και στο δέρμα. Αν τα εντοπίσουμε εγκαίρως, αυξάνουμε κατακόρυφα τις πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το όποιο πρόβλημα.
Τα σκούρα, απαλά στην αφή "μπαλώματα" στα σημεία που το δέρμα κάνει πτυχές (διπλώνει), όπως στην μασχάλη και τον λαιμό, μπορεί να υποδεικνύουν ότι έχετε αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσετε (ή να έχετε ήδη) διαβήτη.

Πρόκειται για μία πάθηση που ονομάζεται μελανίζουσα ακάνθωση. Είναι κατά κανόνα σημάδια που εμφανίζονται σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα και είναι συχνά σημάδι διαβήτη. Μάλιστα, σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις είναι πιθανό να υποδεικνύουν καρκίνο του στομάχου ή του ήπατος.
Κάποιο πρόβλημα στο ήπαρ είναι πιθανό να καταδεικνύει και η κιτρινωπή απόχρωση στο δέρμα σας. Πρόκειται για μια πάθηση που ονομάζεται ίκτερος και συμβαίνει όταν το ήπαρ παύει να διασπάει σωστά τα ερυθρά αιμοσφαίρια.
Συνήθως θα παρατηρήσετε ότι αντίστοιχα κιτρινωπό χρώμα παίρνει και το λευκό μέρος του βολβού των ματιών σας. Αν και ο ίκτερος είναι κάτι που το έχουμε συνδέσει με τα νεογέννητα μωρά, μπορεί να συμβεί και στους ενήλικες και είναι σημάδι ηπατίτιδας, κίρρωσης ή και καρκίνου του ήπατος.


onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα