Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δουλέψτε μας κι άλλο, αντέχουμε

Photo: G. Papanikos @fosphotos.com

Ευτυχώς που αυτό το Σαββατοκύριακο «ανέτειλαν» μέσα από το χώμα και ομόρφυναν λίγο τη ζωή μας οι δύο Καρυάτιδες στην Αμφίπολη. Είναι στέρεες, όμορφες, αυθεντικές. Γιατί οι πολιτικοί, οι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και η θεσμική αντιπολίτευση δεν είναι. Μας δουλεύουν απλόχερα και αχρείαστα. Και ούτε που δίνουν σημασία αν ποδοπατούν τη λογική μας. Σαν να κάναμε τατουάζ στο μέτωπό μας τη φράση της μόδας, «δώστε πόνο». Πρωταγωνιστές Σαμαράς-Βενιζέλος αλλά και άλλοι.
  • Πρώτα από όλα ο πρωθυπουργός. Μίλησε στη Θεσσαλονίκη με τέτοια άνεση για τα λάθη του παρελθόντος και με τον Κώστα Καραμανλή παρόντα, που έλεγες πως ο κυρ-Αντώνης ήλθε με το αστρόπλοιο USS Enterprise από τα βάθη του Σύμπαντος από όπου τα παρακολουθούσε όλα χωρίς να έχει, λόγω απόστασης, καμία συμμετοχή. Και στο τέλος ξαναμπήκε στο αστρόπλοιό του για να εξαφανιστεί με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός (warp factor >1), για να μην προλάβει κάποιος και τον ρωτήσει «τι είναι αυτά που μας είπες; Πας καλά;».
  • Όσο για το 30% στην έκπτωση με το πετρέλαιο θέρμανσης εκεί το δούλεμα έγινε τερατώδες. Δεν μπορούν να κάνουν φθηνό το πετρέλαιο θέρμανσης γιατί αυτοί δεν φροντίζουν να υπάρχει σύστημα παρακολούθησης της κάθε σταγόνας από το διυλιστήριο έως το καλοριφέρ του διαμερίσματος. Εσκεμμένα ή από ανικανότητα; Και έτσι, με απύθμενο θράσος, μας είπαν, «ε, αυτό μπορούσαμε να κάνουμε». Και ένας που άκουγε στο σπίτι του είπε:  Από αύριο θα παίρνω από τη δεξαμενή της πολυκατοικίας πετρέλαιο και θα το βάζω στο φορτηγάκι μου (κερδίζοντας κάτι ψίχουλα είναι η αλήθεια).
  • «Οι υπεύθυνοι για τον ΕΝΦΙΑ θα λογοδοτήσουν». Κι αυτό το Σάββατο ακούστηκε. Και το πιστέψαμε. Εγώ πάντως, που δεν είμαι και τίποτα, ξέρω τον βασικό υπεύθυνο και το όνομά του αρχίζει από Στ (και έχει βάλει εμπρός, στη νέα του θέση, και διορίζει απλόχερα).
  • Το πυροτέχνημα όμως ήταν άλλο. «Αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ», είπε με στόμφο ο Number One, «ποιος θα έλεγε στον Ερντογάν ότι υπάρχει μία Κύπρος;». Δηλαδή, Αντωνάκη, με το  που του το είπες τον είδες τον Ταγίπ να χάνει το χρώμα του ο καημένος.
  • Βενιζέλος χθες: «Έχετε υπολογίσει πόσες επιδοτήσεις πήραν οι αγρότες, και πριν από την κρίση ακόμη;». Εσύ έχεις υπολογίσει; Μήπως υπολόγισες και πόσες δεν πήγαν εκεί που έπρεπε; Ποιο κόμμα ήταν τότε, γιατί (νομίζεις πως) δεν θυμόμαστε;
  • Βενιζέλος, πάλι χθες: «Δεν ξέρετε τι μαρτύριο είναι να είσαι Αντιπρόεδρος». Ο Θεός να μην αξιώνει, που έλεγαν οι παλιοί με συμπόνια. Αν ξέραμε όμως, μήπως θα θέλαμε κι εμείς;
  • Πριν φύγουμε από το «Δελφινάριο της Θεσαλονίκης», μια ακόμη παρατήρηση: Επί δύο ώρες οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν και ρωτούσαν τον Βενιζέλο. Ούτε ένας όμως δεν νοιάστηκε να ρωτήσει κάτι για την άθλια κατάσταση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Προφανώς και γι' αυτούς είχε περισσότερο ενδιαφέρον αν ο Βενιζέλος θεωρεί καλό πρωθυπουργό τον Σαμαρά και αν θα γίνει ο κυρ-Φώτης (ή μήπως η κυρά Μαρία;) Πρόεδρος.
  • Είναι λάθος, πάντως, να νομίζετε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι της λέει η τρόικα. Υπάρχει ένα (και μόνον ένα) όπου αντιστάθηκε ακόμη και στον ίδιο τον Τόμσεν. Οι Διοικήσεις των Τραπεζών. Ναι, είναι απίστευτο και όμως ελεγμένο. Ο Τόμσεν, εδώ και ενάμισι χρόνο, ζήτησε να φύγουν ΟΛΟΙ και να αντικατασταθούν, αλλά ο Σαμαράς αντιστέκεται. Αν χρειαστεί θα παλέψει με τον Δανό και με όποιον άλλο χρειαστεί για να μη γίνει κάτι τέτοιο.
  • Για να μην αφήσουμε και το όλον ΠΑΣΟΚ απέξω νομίζω πως την Τετάρτη είχαμε στο Ζάππειο κάτι που σχεδόν δεν προσέχθηκε. Την ώρα που μιλούσε ο (αλάθητος) κύριος Σημίτης βρισκόταν κάτω και τον άκουγε ευλαβικά ο κ. Τσουκάτος. Ξέρετε μάλλον ότι ακόμη ανοιχτή είναι η υπόθεση με το εκατομμύριο της Siemens, που ο ένας δεν το είδε και ο άλλος δεν θυμάται σε ποιo κουμπαρά το έριξε. Το ότι όμως εμφανίζονται έτσι οι δυο τους στον ίδιο χώρο δεν είναι εντυπωσιακό;
  • Και βέβαια, την ίδια χρονική στιγμή το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στα ρουσφετάκια υπέρ της Εκκλησίας έβλεπαν αλλού και δήλωσαν «παρών». Ήλθε δηλαδή τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο (Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία) και πέρασε εντελώς αθόρυβα. Στην εφημερίδα «Εποχή», στη σελίδα 4, και κάτω από τον τίτλο: Διευκρινίσεις για το παρών, περιμένεις να διαβάσεις κάποια εξήγηση τέλος πάντων. Όμως εκεί, απλά αναφέρεται πως «αποτελεί πάγια θέση της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να μην τοποθετείται επί της ουσίας σε τροπολογίες της τελευταίας στιγμής». Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, αν έλθει την τελευταία στιγμή τροπολογία όπου πωλείται η Κρήτη και η Κέρκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει θέση και θα δηλώσει «παρών»(!). Και για την ίδια την εφημερίδα, που τη διαβάζω χρόνια και στο χθεσινό φύλλο της είχε άποψη για όλα, από τον ερωτικό προσανατολισμό μέχρι την ουκρανική κρίση, σε 31 πυκνογραμμένες σελίδες, αλλά γι αυτό το θέμα δεν τόλμησε να κάνει ένα δικό της σχόλιο, θέλω να πω ότι χθες τη σιχάθηκα.
Αν για διαφόρους λόγους είναι αδύνατο να κάνουμε τις αλλαγές που απαιτούνται υπάρχει μια ριζοσπαστική πρόταση που έχει μεν το φοβερό μειονέκτημα να μην εμπιστεύεται την ικανότητά μας να πράττουμε με αυτονομία, φαίνεται, όμως, αποτελεσματική. Θα λύναμε όλα τα προβλήματά μας αν κάθε ελληνική οικογένεια προχωρούσε στην αδελφοποίησή της με μια γερμανική και ανέθετε σε αυτήν την πλήρη διαχείριση των οικονομικών της. Κάθε πρωί μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου θα έβγαινε το πρόγραμμα της ημέρας και το βράδυ θα γινόταν ο σχετικός έλεγχος.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα