Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Μήπως όμως ξεχνάς κάποιον ;

 Ιω Αξιώτη

Περιμένεις από τους άλλους να σε συμπαθήσουν, να ενδιαφερθούν για σένα, να σε ερωτευθούν , να σε αγαπήσουν… Ορισμένες μάλιστα φορές έχεις και την απαίτηση να το κάνουν. Μήπως όμως ξεχνάς κάτι ; Μήπως παρασύρεσαι και ξεχνάς να συμπαθήσεις , να ενδιαφερθείς και να αγαπήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό; Δίνεσαι και αφιερώνεσαι σε τόσους ανθρώπους , οικογένεια, φίλους, εραστές κι όμως πάλι κάτι ξεχνάς.

Προσπαθείς για τόσους ανθρώπους, τσαλακώνεις τον εγωισμό σου σε σημείο που σκέφτεσαι «Εγώ δεν γεννήθηκα με εγωισμό» κι όμως δεν σταματάς, λες «Είναι σημαντικός αξίζει να προσπαθήσω κι άλλο», «Αξίζει αυτή η φιλία», «Αξίζει αυτός ο έρωτας». Δεν τα παρατάς παρά μόνο όταν θεωρείς ότι έχεις κάνει τα πάντα.

Έχεις σκεφτεί όμως ποτέ, ότι εσύ αξίζεις περισσότερα; Αξίζεις περισσότερα από έναν έρωτα που θα σε ταλαιπωρεί και θα σου κάνει την ζωή δύσκολη, αξίζεις περισσότερα από την φιλία που κάθε 2 χρόνια θα χρειάζεται ανανέωση και θα βρίσκει αφορμή να καταστρέφεται περιμένοντας από εσένα να την ξαναχτίσεις από την αρχή. Σίγουρα αξίζεις περισσότερα…

Το εχεις σκεφτεί ποτέ αυτό ; Αφήνεσαι σε σχέσεις τοξικές, σε καταστάσεις που κάθε μέρα κατασπαράζουν λίγο ακόμη από την ψυχή σου, βάζεις τον εαυτό σου να πιέζεται και να προσπαθεί να βρει λύση σε προβλήματα που η λύση είναι προφανής, κι όμως εσύ επιμένεις να καταστρέφεσαι. Ψάξε για λίγο μέσα σου, ενδιαφέρσου και αγάπησε κάθε πλευρά του εαυτού σου.. Φτιάξε και άλλαξε ό,τι δεν σου αρέσει. Ξεκίνα πάλι από την αρχή, με σύμμαχο όμως αυτή την φορά εσένα … Άλλωστε, θα περάσετε μια ολόκληρη ζωή μαζί, είναι η πιο μακροχρόνια σχέση που έχεις για αυτό κοίταξε να τον φροντίζεις.

Αγάπησε την κάθε του πλευρά! Συμπάθησε ακόμη και τις πιο γκρίζες σου στιγμές και γέμισέ τες με χρώμα, λάτρεψε την κάθε καμπύλη και την κάθε γωνία που έχεις . Ψάξε και μάθε για σένα , μάθε ΕΣΕΝΑ . Θα εντυπωσιαστείς με όσα θα βρεις , πόση δύναμη μπορεί να κρύβει ένας τόσο μικρός άνθρωπος . Σκέψου μόνο ότι αγκάθια και άνθη στο δρόμο σου θα βρεις πολλά.

Πότε θα ανθίζουν και θα νιώθεις όμορφα και πότε θα εξαφανίζονται και στην θέση τους θα έρχονται άγρια αγκάθια που θα σε πονάνε. Αν όμως έχεις καταστρέψει τον κορμό, τι να τα κάνεις ; Θα ΄ναι όλα άχρηστα …

Ιω Αξιώτη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα