Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ


Βλέπουμε στο σινεμά το παλληκάρι, τον πρωταγωνιστή της ταινίας, να τα βάζει με πέντε, και με δέκα. Όποιον βρίσκει μπροστά του να τον ξαπλώνει. Κάθε εμπόδιο να το εξουδετερώνει. Να του στήνουν παγίδες κι αυτός να ξεφεύγει. Να τον κυνηγάνε περιπολικά της αστυνομίας, ελικόπτερα στρατού, όμως κανένας να μη τον συλλαμβάνει.
Αυτά γίνονται στο σινεμά μόνο, σκέπτεσαι. Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι τύποι, εκπαιδευμένοι κι όχι, που έχουν τα σωματικά προσόντα και τις πνευματικές αρετές να είναι ανίκητοι. Να είναι λιοντάρι και αλεπού μαζύ, ελέφαντας και λαγός.
Λέει κάτι το όνομα Σοριν Ματεϊ; Γεννημένος κομάντο.
Υπόδειγμα δράσεως σε κάθε αξιόπιστη στρατιωτική σχολή που παράγει κατασκόπους, πράκτορες, καταδρομείς. Ένα αληθινό θηρίο ήταν αυτός ο Ελληνορουμάνος Σοριν Ματέϊ, γνήσιος εγκληματίας. Ικανός για όλα. Τον σκότωσαν αστυνομικοί το 1998, σα σήμερα, στις 23 Σεπτεμβρίου, μια ιστορία που είχε γράψει στην εποχή της, στην οδό Νιόβης 4.
Χωρίς υπερβολή, αυτόν τον Σοριν Ματέϊ, από μάνα Ελληνίδα, πιο άγρια φύση από κάθε πλάσμα της ζούγκλας, τον επιστρατεύεις στις Μυστικές Υπηρεσίες της χώρας. Ικανός να κάνει μπουρδέλο μια πόλη. Να κινητοποιήσει εκατοντάδες αστυνομικούς. Και να μην τον κάνουν ζάφτι.
Κακοποιός σούπερμαν. Δεν κάνει για δημόσιος υπάλληλος. Δεν τον ξέρεις, δεν σε ξέρει, δεν έχεις επαφή μαζύ του. Ο συνδετικός κρίκος αναθέτει αποστολές εθνικής σημασίας που θα τις εκτελεί εκτός έδρας κι εσύ σαν κράτος δεν τις χρεώνεσαι. Τι σχέση έχουμε μ’ αυτόν τον Ράμπο;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα