Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Το Βατικανό Προετοιμάζει Δήλωση για Εξωγήινη Ζωή


Ο Πάπας Francis φέρεται να προετοιμάζει μια σημαντική παγκόσμια δήλωση για όσον αφορά τηνεξωγήινη ζωή και τις θεολογικές επιπτώσεις της. 

Η Rosana Ubanell από το Voxxi News ανέφερε σήμερα ότι λόγω της εξέλιξης των επιστημονικών μεθόδων ανίχνευσης για την ανακάλυψη εξωγήινης ζωής, ο Πάπας Francis θέλει να είναι έτοιμος με μια δήλωση για την "Πρώτη Επαφή". 

Η Ubanell αναφέρει ότι οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το ενδιαφέρον του Βατικανού για την εξωγήινη ζωή είναι καλά τεκμηριωμένο μέσα από πρόσφατες διασκέψεις αστροβιολογίας τις οποίες το Παρατηρητήριο του Βατικανού έχει υποστηρίξει ή συμμετάσχει. 


Ο Πατέρας Guy Consolmagno, ένας Ιησουίτης αστρονόμος και ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές για την προετοιμασία για την επιστημονική ανακάλυψη εξωγήινης ζωής, στις 18 Ιουλίου, κέρδισε το μετάλλιο της επιστήμης Carl Sagan από την American Astronomical Society. 


Ο Πάπας Francis, Ιησουίτης κι αυτός, διαβουλεύεται τακτικά με τον Consolmagno και άλλους κορυφαίους αστρονόμους του Βατικανού σχετικά με επιστημονικά θέματα. Είναι πιθανό ότι ο Πάπας Francis ετοιμάζει μία "Urbi et Orbi" ομιλία  για "την πόλη [της Ρώμης] και τον κόσμο» - που θα αφορά την Πρώτη επαφή με εξωγήινη ζωή.
Το επιστημονικό ενδιαφέρον του Βατικανού για την εξωγήινη ζωή αποκαλύφθηκε δημοσίως για πρώτη φορά τον Μάιο του 2008, όταν ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου του Βατικανού, Fr Gabriel Funes, επίσης, Ιησουίτης, έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα του Βατικανού, L'Osservatore Romano. 

Ο Funes έκανε μια σειρά από απίστευτες δηλώσεις για το πώς η εξωγήινη ζωή είναι πιθανό να είναι πιο ηθικά εξελιγμένη από τους ανθρώπους, και μπορεί να γίνουν αποδεκτοί σαν αδέλφια. Σε συνέντευξή του, η οποία είχε τίτλο «Ο εξωγήινος είναι αδελφός μου,« ο Φούνες είπε ότι η ευφυής εξωγήινη ζωή δεν μπορεί να βιώσει «πτώση», και μπορεί να είναι «απαλλαγμένη από το προπατορικό αμάρτημα ... [παραμένοντας] σε πλήρη φιλία με τον δημιουργό τους." Αυτό καθιστά δυνατό να θεωρηθούν ως «αδελφοί μας», όπως εξήγησε ο Funes :
Ακριβώς όπως υπάρχει μια πολλαπλότητα από πλάσματα πάνω στη γη, μπορεί να υπάρχουν και άλλα όντα, ακόμη και έξυπνα, που δημιουργήθηκαν από τον Θεό. Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με την πίστη μας, επειδή δεν μπορεί να θέσει όρια στη δημιουργική ελευθερία του Θεού ... "Γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για έναν « εξωγήινο αδελφό »; Θα ήταν ακόμη μέρος της δημιουργίας ...
Το πιο σημαντικό, η δήλωση του Funes » καθιστά δυνατή την ιδέα ότι ο Χριστιανισμός μπορεί να εξαχθεί σε εξωγήινους κόσμους που δεν έχουν βιώσει « πτώση »και είναι απαλλαγμένοι από το προπατορικό αμάρτημα.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά τη συνέντευξή του, ο Funes ήταν ο οργανωτής της πρώτου Συμπόσιου Αστροβιολογίας που πραγματοποιήθηκε ποτέ από την Παπική Ακαδημία Επιστημών, το Νοέμβριο του 2009.  Οι Consolmagno και Funes από τότε έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Παρατηρητήριο του Βατικανού, παρουσιάζοντας μια θεολογική προοπτική για την ανακάλυψη της εξωγήινης ζωής. Το πιο σημαντικό, και οι δύο έχουν τους σημαντικότερους συμβούλους του Πάπα Francis για επιστημονικά θέματα σχετικά με την ανακάλυψη της εξωγήινης ζωής.
Ποιο είναι πιθανό να είναι το περιεχόμενο της επερχόμενης δήλωσης του Πάπα Francis » ή της πιθανής " Urbi et Orbi " ομιλίας για την εξωγήινη ζωή; Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η επικείμενη παρουσίαση από τον Πατέρα Consolmagno στις  18 - 19 Σεπ 2014, στο συμπόσιο αστροβιολογίας που οργανώνει η NASA και η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και που έχει τον τίτλο: «Προετοιμασία για την Ανακάλυψη: Μια ορθολογική προσέγγιση για τις επιπτώσεις της Εύρεσης Μικροβιακής, Πολυσύνθετης ή ευφυής ζωής πέρα από τη Γη."
Ο Consolmagno θα είναι ο παρουσιαστής και θα συζητήσουν τις θεολογικές συνέπειες της ανακάλυψης εξωγήινης ζωής. Το θέμα του,«Θα βαφτίζατε έναν εξωγήινο;" υποδηλώνει ότι ο Πάπας Francis συμφωνεί ότι οι εξωγήινοι είναι πιθανό να είναι πιο ηθικά εξελιγμένοι από τους ανθρώπους κάνοντας εφικτή την κατανόηση του χριστιανικού μηνύματος και της συναίνεσης τους να γίνουν Χριστιανοί.


Αν ο Πάπας Francis πράγματι προετοιμάζει μια δήλωση σχετικά με την εξωγήινη ζωή, είναι πιθανό να τονίσει ότι δεν υπάρχει ασυμβατότητα  της χριστιανικής διδασκαλίας με την πίστη στην εξωγήινη ζωή, όπως ο Πατέρας Funes εισηγήθηκε το Μάιο του 2008, και το πιο σημαντικό, ο Πάπας Francis είναι πιθανό να δώσει έμφαση στο ότι οι εξωγήινοι δεν μοιράζονται το προπατορικό αμάρτημα, είναι περισσότερο ηθικά εξελιγμένοι, είναι σε θέση να μοιραστούν το χριστιανικό μήνυμα, και είναι αδέλφια μας.
Δεν είναι μόνο όμως η δήλωση από τον Πάπα Francis ότι υποστηρίζει τους εξωγήινους σαν αδέλφια και ότι αυτοί αξίζουν να βαφτιστούν στην χριστιανική πίστη. Σύμφωνα με τον Chris Putnam και τον Tom Horn, συντάκτες του Exovaticana , ο Πάπα Francis I ετοιμάζεται να οδηγήσει την Καθολική Εκκλησία στο να αγκαλιάσει τους εξωγήινους ως «εν Χριστώ αδελφούς" - ". διαστημικούς αδελφούς» δίνοντας βάση στις εκθέσεις της δεκαετίας του 1950 και του 1960 περί φιλάνθρωπων "διαστημικών αδελφών''. 

Το Exovaticana των Putnam και Χορν  προμηνύει έναν μελλοντικό θρησκευτικό πόλεμο μεταξύ των εξωγήινων που έχουν γίνει αποδεχτοί ως «εν Χριστώ αδελφοί" και εκείνων που πιστεύουν πως είναι δαίμονες που επέστρεψαν για να μας υποδουλώσουν. 

Παρά την εκτεταμένη υποτροφία που δόθηκε στο Exovaticana, αυτό ξεφεύγει δυστυχώς, με τα δεδομένα να οδηγούν προς μια υπερβολικά αρνητική αξιολόγηση των κινήτρων των εξωγήινων επισκεπτών. Ευτυχώς, η εξελισσόμενη δημόσια θέση του Βατικανού, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις από κορυφαίους αστρονόμους του, παρουσιάζει μια πολύ πιο φωτισμένη στάση σχετικά με το πώς να εξετάσει η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής από μια θεολογική προοπτική.

Μια δήλωση ή μια "Urbi et Orbi" ομιλία από τον Πάπα Francis που θα αναπτύσσει διάφορα θέματα που σχετίζονται με την άποψη ότι οι εξωγήινοι είναι εν δυνάμει «εν Χριστώ αδελφοί» είναι μια ευπρόσδεκτη θέση που αφορά ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα μείζονος παγκόσμιας σημασίας.
© Copyright 2014. Michael E. Salla, Ph.D.

exopolitics


Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα