Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ορισμός του τεμπέλη


Η τεμπελιά αποκαλείται η "μητέρα κάθε κακίας", αφού ισχύει κάποιες φορές το "μην κάνεις ποτέ σήμερα, ό,τι μπορείς να αναβάλεις για αύριο".
Η τεμπελιά είναι μία κατάσταση προσωρινής ευτυχίας, καταδικασμένη να λήξει με αναγκαστική προσγείωση στην καθημερινότητα.

Η προσωρινή ευτυχία είναι το μοναδικό διεθνώς αναγνωρισμένο είδος ευτυχίας και το ισχυρότερο αντίδοτο στο στρες. Ένας τεμπέλης μπορεί να βρει ό,τι χειρότερο υπάρχει, το πρωινό ξύπνημα ή όταν μετά από διακοπές, έρχεται η ώρα να πιάσει και πάλι δουλειά.

Η έννοια του τεμπέλη, μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ακόμα από τα παιδικά μας - σχολικά μας χρόνια, όταν μας ξυπνούσε η μαμά μας και εμείς αναζητούσαμε έστω μερικά λεπτά ύπνου παραπάνω. Όταν έρχεται λοιπόν η ώρα για δουλειά ή άλλες δραστηριότητες, ο τεμπέλης, βαριέται και αναβάλλει αμέσως αυτά που είναι να κάνει για αργότερα, με σκοπό να τα αποφύγει.



Όπως το "Κυριακή γιορτή και σχόλη να'ταν η βδομάδα όλη" παραμένει σταθερά εδώ και πολλά χρόνια, η ευχή των εργαζόμενων για τον εαυτό τους. Στην πραγματικότητα όμως, ο τεμπέλης έχει πολλά πλεονεκτήματα και ένα βασικό μειονέκτημα. Την κακή του φήμη.

Θα μπορούσαμε να πούμε, πως οι άνθρωποι του Νότου είναι πιό "τεμπέληδες" σε σχέση με αυτούς του Βορρά που είναι πιό συνεπείς και παραγωγικοί, αλλά δεν ξέρουν όμως και τι χάνουν. Βέβαια στη σημερινή εποχή, έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και η τεχνολογία, που μας λύνει κατα κ΄'αποιο τρόπο τα χέρια.

Σκεφτείτε πόση δουλειά έπρεπε να ρίξουν πριν από 30 ή 40 χρόνια οι αγρότες για να καλλιεργήσουν ένα χωράφι. Τώρα με την τεχνολογία, τα πράγματα γίνονται πολύ πιό απλά. Και άλλα πολλά παραδείγματα. Οπότε, η τεμπελιά, δεν είναι τάση, αλλά σταθερή αξία και παράδοση, που η ίδια η ψυχή του ανθρώπου αναγκάζεται να την κρατά κρυφή.

Καλό είναι λοιπόν να τεμπελιάζουμε πού και πού, αλλά και εδώ με μέτρο, γιατί αν μας πάρει η κάτω βίλτα, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.  


e-megalife

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα