Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Βρείτε την ηρεμία σας σε 4 βήματα

Μεταξύ δουλειάς, οικογενειακών και κοινωνικών υποχρεώσεων, δημόσιων υπηρεσιών και εκατοντάδων μικροϋποχρεώσεων που σας κυνηγάνε συνεχώς, πιθανόν να αισθάνεστε «πνιγμένοι», με την καθημερινότητα να πέφτει βίαια πάνω σας κάθε πρωί που ανοίγετε το μάτι σας. Αν μέσα σε όλα αυτά ψάχνετε την ηρεμία σας και δεν τη βρίσκετε, τότε εδώ σας δείχνουμε τον τρόπο να γλιτώσετε από το άγχος.
breite-tin-iremia-sas-se-4-bimataΒήμα 1ο: πάρτε την προσοχή σας από την αγχωτική κατάσταση

Όταν αισθανόμαστε ένταση επειδή κάτι δεν πήγε καλά στη συνεργασία μας με κάποιο συνάδελφο, έχουμε την (αντιπαραγωγική) τάση να «παίζουμε» στο μυαλό μας ξανά και ξανά τα αρνητικά σημεία. Οι ειδικοί, όμως, συστήνουν αντ’ αυτού να επικεντρωνόμαστε στο σώμα μας. Τι μπορείτε να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις; Βρείτε ένα ήσυχο μέρος, καθίστε και αδειάστε το μυαλό σας, συγκεντρώνοντας την προσοχή σας σε κάτι ασήμαντο. Πάρτε μεγάλες, βαθιές ανάσες από τη μύτη μετρώντας μέχρι το 4, κρατηθείτε για 2 δευτερόλεπτα κι έπειτα βγάλτε τον αέρα από το στόμα σας μετρώντας μέχρι το 7. Και μην ξεχνάτε: Όταν η εκπνοή μας είναι μεγαλύτερη από την εισπνοή, τότε οι ανάσες μας είναι πιο βαθιές και το νευρικό μας σύστημα ηρεμεί.
stressΒήμα 2ο: αναβάλλετε τις… αναβολές
Το πρώτο πράγμα που συνήθως κάνουμε όταν είμαστε στρεσαρισμένοι είναι να αναβάλλουμε προσωπικές μας ευχαριστήσεις, γιατί έχουμε πολλά στο μυαλό μας και λίγο χρόνο. Το γυμναστήριο, όμως, για παράδειγμα, μπορεί να μας βοηθήσει να ισορροπήσουμε τις ορμόνες που μας προκαλούν στρες, όπως και το να κάτσουμε για λίγο αναπαυτικά στον καναπέ μας, ακούγοντας τη μουσική που μας αρέσει – κατά προτίμηση σε αργό τέμπο, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι όταν τα εγκεφαλικά μας κύματα συγχρονίζονται με αργούς ρυθμούς, χαλαρώνουμε πολύ πιο εύκολα. Αντί, λοιπόν, να αναβάλλετε τέτοιους είδους δραστηριότητες, καλύτερα να τις προχωρήσετε και αν ο χρόνος πιέζει για γυμναστήριο, μπορείτε να πάτε για ένα σύντομο τρέξιμο ή να ανεβοκατέβετε τα σκαλιά της πολυκατοικίας σας. Και μόλις επιστρέψετε στο σπίτι, διαλέξτε την αγαπημένη σας lounge συλλογή και πατήστε το play.
Βήμα 3ο: πάρτε τηλέφωνο έναν καλό φίλο
Ίσως το πιο προφανές βήμα: μετά από μια έξτρα αγχωτική μέρα, παίρνουμε τηλέφωνο αγαπημένους φίλους ή περνάμε χρόνο μαζί τους, προκειμένου να βοηθήσουμε την ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, οξυτοκίνη, να αυξηθεί. Ακόμη καλύτερα; Μην περιμένετε να κανονίσετε μια βόλτα με φίλους μόνο τις ημέρες που αισθάνεστε αγχωμένοι, αλλά καθιερώστε το όσο πιο συχνά γίνεται, έτσι ώστε να δίνετε συνεχώς ώθηση στις ορμόνες ευχαρίστησης – απλώς προσέξτε μην γυρίζετε συνεχώς την κουβέντα στα θέματα που σας απασχολούν, γιατί τότε και κουραστικοί θα γίνετε και δεν θα αποκομίσετε κανένα απολύτως όφελος για την ηρεμία και την υγεία σας.
reaΒήμα 4ο: βγείτε έξω
Δεν εννοούμε να πάρετε τους δρόμους τη στιγμή που βρίσκεστε αγχωμένοι στο γραφείο. Το να εισπνεύσετε, όμως, λίγο καθαρό αέρα αντί αυτόν του κλιματισμού και να αλλάξετε παραστάσεις για 5 λεπτά, σίγουρα θα σας βοηθήσει να δείτε την κατάσταση πιο ήρεμα, να καθαρίσετε το κεφάλι σας και να οργανώσετε τις δουλειές σας μόλις διώξετε το στρες. Αν, μάλιστα, υπάρχει και πάρκο κοντά σας, σταματήστε 5 λεπτά για να μυρίσετε τα λουλούδια και τη φύση. Οι έρευνες δείχνουν ότι το να εισπνέουμε συγκεκριμένες μυρωδιές, όπως για παράδειγμα λεβάντα, επαναφέρουμε το… αγχωμένο ανοσοποιητικό μας σύστημα σε φυσιολογικά επίπεδα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα