Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – ΜΕΡΟΣ 2ο


(Από την ξένη Αστρολογική ιατρική ενημέρωση)

skorpiosΣΚΟΡΠΙΟΣ: 23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου
Εξουσιαστής: Πλούτωνας (Άρης)
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: Γενετήσιο σύστημα, προστάτη, κύστη, το ορθόν έντερο
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν θειικό ασβέστιο.
Να αποφεύγουν: τη μνησικακία.
Οι Σκορπιοί έχουν προδιάθεση σε φλεγμονές και μολυσματικές ασθένειες, γι αυτό θεωρείται σκόπιμο να προφυλάγονται σε εποχές επιδημιών.
Οι πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος τους είναι τα γεννητικά τους όργανα, η σκοληκοειδής απόφυση, η ουρήθρα, ο κόκκυγας, το ιερό πλέγμα. Επίσης ο λαιμός αν στο γενέθλιο ωροσκόπιο υπάρχουν δυσαρμονικοί πλανήτες στον Ταύρο.
Οι άνδρες Σκορπιοί συχνά υποφέρουν από προστάτη, βουβωνοκήλη, κιρσούς, αφροδίσια, και από τραυματισμούς στα γεννητικά όργανα.
Οι γυναίκες μπορεί να εμφανίζουν ανωμαλίες στην έμμηνο ρύση αν έχουν δυσαρμονική Σελήνη στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους.


Οι ασθένειες των Σκορπιών στην ενηλικίωση είναι συχνά αποτέλεσμα κακής προσαρμογής ή δυστυχίας στην παιδική ηλικία.
Στην διατροφή τους πρέπει να αποφεύγονται τα λίπη, γιατί υπάρχουν αυξημένα λιπίδια στο αίμα τους. Μέσα στις πρωτεΐνες που παίρνουν εκτός από το άπαχο κρέας χρειάζεται να υπάρχουν θαλασσινά, πουλερικά, αβγά, γιαούρτια, αμύγδαλα, σόγια.
Το βιοχημικό άλας του Σκορπιού είναι το θειικό ασβέστιο (φρέσκα φρούτα, κρεμμύδια, σπαράγγια, λαχανίδες, σκόρδα, κουνουπίδι, πράσα, ραπανάκια κ.λπ). Δείγματα για την έλλειψη του είναι το βούλωμα της μύτης, κυνάγχη, γενικά αναπνευστικές ανωμαλίες. Η μεγάλη έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει: δοθήνες, πλευρίτιδα, νεφρίτιδα, ηπατικά προβλήματα.
Τα βότανα που ωφελούν τους Σκορπιούς είναι: βασιλικός, τσουκνίδα, αγριαψιθιά. Αν αυτά δεν επαρκούν μπορούν να ενισχυθούν με βιταμίνες Ε,C,Bcomplex.
toxotisΤΟΞΟΤΗΣ: 22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου
Εξουσιαστής: Δίας
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: ισχία, γοφούς, κόκκυγα πάγκρεας.
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου.
Να αποφεύγεται: το κάπνισμα, το αλκοόλ, η νευρική υπερένταση.
Οι Τοξότες γενικά έχουν καλή υγεία εκτός και αν υποκύψουν σε υπερβολές στη δίαιτα τους και στο αλκοόλ.
Τα διάφορα είδη των νευρικών ή κυκλοφορικών ανωμαλιών τους οφείλονται κατά κανόνα σε ψυχολογικά αίτια. Οι συνηθέστερες ενοχλήσεις είναι του συκωτιού και αν το ζώδιο τους συνδέεται με δυσαρμονικές όψεις με τα ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένος, Ιχθύες, τότε μπορεί να τους προκύψουν προβλήματα στους πνεύμονες έντερα κ.λπ.
Αν ο Δίας είναι δυσαρμονικός στο γενέθλιο ωροσκόπιο ο οποίος ελέγχει το πάγκρεας μπορεί να προδιαθέτει σε ανωμαλίες στην παραγωγή της ορμόνης ινσουλίνη και ακόμα περισσότερο αν στις αρνητικές όψεις είναι αναμεμειγμένος και ο Κρόνος. Η ινσουλίνη είναι γνωστό ότι ελέγχει το ζάχαρο στον οργανισμό, που το αποθηκεύει ως ζωικό άμυλο όταν υπάρχει πλεόνασμα και το χρησιμοποιεί όταν χρειαστεί.
Γενικά με δυσαρμονική όψη του Δία, αυτά τα άτομα πρέπει να περιορίζουν την κατανάλωση της ζάχαρης και των λιπαρών ουσιών, επίσης αν υπάρχουν δυσαρμονικοί πλανήτες στον Τοξότη ενδέχεται να εκδηλώσουν παθήσεις όπως: ισχιαλγία, ρευματισμούς, εντερικά, συρίγγια, αναπνευστικά, συκωτιού.
Το διαιτολόγιο του Τοξότη πρέπει να είναι περιορισμένο και ελεγμένο. Να αποφεύγονται τα πολλά γλυκά και τα πικάντικα φαγητά καθώς αυξάνουν την τοξικότητα και τη χοληστερίνη.
Για τη καλή λειτουργία του συκωτιού στις τροφές τους χρειάζεται να υπάρχουν οι βιταμίνες Cκαι B. Η Β η χολίνη (βρίσκεται στα σιτηρά, στο μοσχαρίσιο συκώτι και στον κρόκο του αβγού, βοηθούν να διαλύονται τα λίπη στο σώμα. Η βιταμίνη C βοηθά την πρόληψη των αιματωμάτων από το σπάσιμο των τριχοειδών αγγείων, καθώς και στην καταπολέμηση των χημικών δηλητηρίων που μπορεί να βρίσκονται στο αίμα όπως από τροφές με συντηρητικά.
Το βιοχημικό άλας του είναι: το διοξείδιο του πυριτίου που βρίσκεται σε φυσική κατάσταση στους κρυστάλλους του χαλαζία. Ο οποίος βρίσκεται στα βότανα μαντζουράνα, μολόχα, φασκόμηλο κ.λπ.
Μία ένδειξη για την έλλειψή του είναι τα θαμπά μαλλιά, τα ευαίσθητα ούλα που ματώνουν τα αδύνατα νύχια που σπάζουν.
aigokairosΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: 22 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου
Εξουσιαστής: Κρόνος
Στον ανθρώπινο οργανισμοό εξουσιάζει: γόνατα, σκελετό, δέρμα, δόντια, πεπτικό σύστημα.
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν φωσφορικό ασβέστιο
Να αποφεύγονται: οι συχνές καταθλίψεις.
Οι Αιγόκεροι μέχρι το έβδομο έτος της ηλικίας τους παρουσιάζουν προβλήματα υγείας αλλά από εκεί και μετά τα προβλήματα τους υποχωρούν εκτός και αν υπάρχει στο σύνολό του, ένα δυσαρμονικό ωροσκόπιο. Παρόλα αυτά οι Αιγόκεροι φημίζονται για τη μακροζωία τους.
Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ένας Αιγόκερως οφείλονται στην κακή λειτουργία των οργάνων που εξουσιάζονται από το ζώδιο, καθώς και στην επικάθηση αλάτων στον αυχένα, ρευματισμούς, αρθρίτιδες, νευραλγίες.
Ένας δυσαρμονικός εξ άλλου Κρόνος στον Αιγόκερω ή τονισμένος και δεχόμενος άσχημες όψεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο ή κάνοντας όψη σε προοδευτικό ωροσκόπιο δημιουργεί στο άτομο άγχη και φοβίες που του αυξάνουν την ποσότητα της αδρεναλίνης στο αίμα. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνεται μία πλούσια δίαιτα σε πρωτεΐνες, εμπλουτισμένη με ορυκτά άλατα και βιταμίνες.
Το βιοχημικό άλας του Αιγόκερω είναι το φωσφορικό ασβέστιο (λάχανα, σπαράγγια, φακές, μαύρα ξερά φασόλια, σέλινο, αμύγδαλα, αγγούρια, κρόκος αβγού, σύκα κ.λπ.). Αυτά βοηθούν στην αφομοίωση των λευκωμάτων και στη συντήρηση του σκελετού του σώματος.
Όταν υπάρχει έλλειψη αυτού του άλατος το λεύκωμα δε συγκρατείται στο σώμα και αποβάλλεται, με συνέπεια τις δερματίτιδες τους δοθιήνες τη κύφωση. Επίσης, ανωμαλίες στα νεφρά, ρευματισμούς κ.λπ.
Τα βότανα του Αιγόκερω είναι: παντζάρια, αμάρανθος, κυδώνι, άγρια χόρτα, φλόμος κ.λπ.
ydroxoosΥΔΡΟΧΟΟΣ: 21 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου
Εξουσιαστής: Ουρανός
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: αστραγάλους, καρπούς, οστά κάτω άκρων, όραση.
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν χλωριούχο Νάτριο
Πρέπει να αποφεύγει: την υπερκόπωση και την εκκεντρικότητα.
Οι Υδροχόοι συνήθως αρρωσταίνουν ξαφνικά και η ασθένεια τους τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα συναισθηματικής έντασης, διότι θεωρούνται από τα πιο ευαίσθητα ζώδια στις πλανητικές επιρροές και πάντα τους επηρεάζουν ψυχικά τα φυσικά φαινόμενα.
Πολλοί Υδροχόοι υποφέρουν από πρηξίματα στους αστραγάλους, κράμπες στα πόδια ή κιρσούς. Μετά το μέσον της ηλικίας τους πρέπει να προνοούν για προβλήματα αρτηριοσκλήρυνσης και υπέρτασης. Επίσης, συχνά υποφέρουν από ασυνήθιστες ασθένειες και δύσκολες στη διάγνωση και τη θεραπεία. Για τις κράμπες και την κακή κυκλοφορία χρειάζεται καθημερινή άσκηση. Ένας δε, γιατρός από το Σικάγο προτείνει μία απλή θεραπεία, όπως να αναπνέουν και εκπνέουν μέσα σε μία χαρτοσακούλα και με αυτόν τον τρόπο τους λύεται ο σπασμός της κράμπας.
Στη συνέχεια συνιστά μασάζ των μυώνων με κατεύθυνση πάντα από το γόνατο προς τα κάτω μέχρι τα δάκτυλα των ποδιών.
τα οικογενειακά προβλήματα μπορεί να επηρεάζουν βαθιά τους Υδροχόους έστω και αν προσπαθούν να μη το δείχνουν, ώστε συχνά να τους προκαλούνται διάφορες ψυχοσωματικές ασθένειες. Οι πλέον συνηθισμένες είναι η νευραλγία, νευρικές διαταραχές, προβλήματα νεφρών και δυσκολοδιάγνωστες ασθένειες.
Οι Υδροχόοι πνευματικά επηρεάζονται πολύ πιο εύκολα από όλους τους άλλους ανθρώπους και είναι άτομα που μπορούν και υπνωτίζονται εύκολα.
Όταν ο ήλιος τους κατά τις διελεύσεις κάνει δυσαρμονικές όψεις να αποφεύγουν τις ακτινογραφίες, τις μαγνητικές, την κατάχρηση φαρμάκων και να είναι πάντα προσεκτικοί στη χρήση μηχανημάτων, εύφλεκτων αντικειμένων ή αν ασχολούνται με οτιδήποτε ηλεκτρολογικό.
ixthysΙΧΘΥΕΣ: 20 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου
Εξουσιαστής: Ποσειδώνας
Στον ανθρώπινο οργανισμό εξουσιάζει: πόδια, υγρά του σώματος, επίφυση, λεμφικά αγγεία, έντερα.
Ο οργανισμός του έχει ανάγκη: από τροφές που περιέχουν φωσφορικό σίδηρο.
Πρέπει να αποφεύγει: το αλκοόλ και τα ηρεμιστικά.
Τα προβλήματα υγείας των Ιχθύων, συνήθως προέρχονται από συναισθηματικές αιτίες παρά από παθολογικές. Οι συναισθηματικές καταστάσεις προσβάλλουν αρνητικά τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος του οργανισμού δημιουργώντας τη βάση για παθήσεις του είδους προς τις οποίες ρέπουν. Ορμονικές διαταραχές, μύκητες, όγκους, βλέννες στους πνεύμονες και το έντερο, κάμψη του μυϊκού τόνου, οιδήματα, στα πόδια,, επιπεφυκίτιδα κ.λπ.
Σύμφωνα με τον δρ. Γουίλιαμς Ντάβινσον οι Ιχθύες εκτός από την ευαισθησία που παρουσιάζουν στα πόδια υποστηρίζει ότι έχουν σχέση και με το δωδεκαδάκτυλο, το μεγαλύτερο τμήμα των λεπτών εντέρων που είναι ταυτόχρονα και ο αγωγός εξόδου από το στομάχι και τονίζει ότι όταν ο Άρης, σχηματίζει δυσμενείς όψεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο το άτομο είναι επιρρεπές σε πάθηση του δωδεκαδακτύλου και συμπληρώνει ότι μπορεί να εντοπιστεί από την έλλειψη ασβεστίου όταν από την νεαρή ηλικία ακόμα χαλούν τα δόντια.
Μία ανεπαρκή ποσότητα ασβεστίου στον οργανισμό επηρεάζει ακόμα και το συμπαθητικό νευρικό σύστημα προκαλώντας ευερεθιστικότητα η οποία οδηγεί σε συγκινησιακές κρίσεις που με τη σειρά τους απειλούν την υγεία των ατόμων που ανήκουν στο ζώδιο των Ιχθύων.
Οι Ιχθύες χρειάζονται στη δίαιτά τους πρωτεΐνες οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων. Οι τροφές με πρωτεΐνες τρέφουν τους μυς του σκελετού που συντείνουν στην ευθύτητα της κορμοστασιάς τους. Όταν η καθημερινή δίαιτά τους περιέχει λίπη και ζαχαρώδη το παράστημά τους αρχίζει να γέρνει και βαθμιαία παρ
ουσιάζεται πλαδαρότητα στους μυς και ιδιαίτερα της κοιλιάς. Οι ώμοι στρογγυλεύουν, γίνονται πιο κυρτοί και ακόμα μπορεί να τους παρουσιαστούν και συμπτώματα πλατυποδίας.

yiotakalogera

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα