Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ «ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ»


Εντάξει, την πατήσαμε, πέσαμε σε λούκι, καταστραφήκαμε. Και κάποιοι που μιλάνε ελληνικά, μόνον Έλληνες δεν είναι, σίγουρα πράκτορες, ονόματα δεν λέμε… Είναι, όμως, απαραίτητη η αυτοκριτική, τέλος πάντων να δούμε τι διάολο συνέβη. Είναι κοροϊδιλίκι να πέφτει μονάχα μπινελίκι σε βάρος των Ευρωπαίων. Έτσι αντιδρά αυτός που μια ζωή τα περίμενε από τους άλλους, οι άλλοι να καθαρίζουν για πάρτη του.
Κανένας δεν σου δίνει μία για πάρτη σου. Και γιατί να σου δώσει; Εάν σε δανείζει, αν σε «βοηθάει», το κάνει μόνο για πάρτη του. Για τα δικά του συμφέροντα.
Αυτά τα απλούστατα βλάχικα δεν τα καταλαβαίνουν ο νεοέλλην κι αυτοί που τον δουλεύουν,πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διασκεδαστές του κώλου. Επιτέλους! Μιλάμε για νταραβέρι, όχι για φιλανθρωπία, για ελεημοσύνη. Μιλάμε για ευρωπαϊκή κοινότητα, όχι να ‘σαι διαχρονικός σελέμης.
Κατόπιν τούτου δεν υπάρχουν ούτε φιλέλληνες ούτε ανθέλληνες. Δεν υπήρξαν ποτέ. Κακώς τους λένε έτσι. Κι αν θεωρείται κάποιος φιλέλλην, κι όχι π.χ. ιδεολόγος, ρομαντικός, από τα χρόνια του Μπάυρον, αυτό αφορά τον ίδιο τον αλλοδαπό ιδεαλιστή, όχι τον λεχρίτη.

Πολύ περισσότερο όταν εσύ σαν κοινωνία, σα λαός, σαν πορεία, έχεις τη μικρότερη σχέση από οποιονδήποτε άλλον Ευρωπαίο με την Ελλάδα του πνεύματος και της σκέψεως. Με τη μάνα του πολιτισμού. Με την Ελλάδα του φιλέλληνος δηλαδή. Που έτσι ένοιωθε, έτσι συμπεριφερότανε από την τυφλή και άδολη λατρεία του για την κλασική αρχαιότητα, όχι και γιατί ήθελε να αντιδράσει στον βάρβαρο Ασιάτη, τον Τούρκο κωλομπαρά να κρατάει σκλάβο έναν λαό, σ’ αυτά τα βράχια που γεννήθηκε ο λόγος, η ποίηση, η τέχνη. Άσχετο, για να κάνουμε ταμείο, αν στην αρχαία Ελλάδα πρωτοσηκώθηκε μαζύ με τη δημοκρατία η σημαία και το λάβαρο του ιμπεριαλισμού, του διεθνούς επεκτατισμού.
Ο Βαυαρός Ιάκωβος Φαλμεράγιερ καταγράφεται ως ο κορυφαίος ανθέλλην επειδή στα βιβλία του «Περί καταγωγής των Νεοελλήνων» (1835) και «Το Αλβανικόν Στοιχείον εν Ελλάδι» (1860) ανέπτυξε τη «θεωρία» του εκσλαβισμού. Ομιλούμεν για έναν αθεράπευτου φιλέλληνα, κυνηγημένο αντιμοναρχικό στη Γερμανία, μελετημένο ιστορικό, που υποστήριξε ότι εξέλιπε το γένος των αρχαίων Ελλήνων.
Τι θα πει φιλέλληνας και ανθέλληνας; Παραμύθια. Υπάρχει ο Έλληνας. Έννοια παγκόσμια. Εξ ορισμού διεθνιστική. Ο Μέρκελ και ο Μερκελί μπορεί να αισθάνεται Έλληνας κι όχι Γερμανός ή,Γάλλος, σε πείσμα της εθνικότητός του.
Οι Νεοέλληνες δείχνουν τον πατριωτισμό τους με το να λανσάρονται σα φιλοαμερικανοί και αντικαπιταλιστές, φιλογερμανοί και αντιναζιστές, ρωσόφιλοι και αντικομουνιστές. Μια ζωή καίνε καρβουνόσκονη.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα