Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Τα Φυτοφάρμακα Κάνουν Τα Παιδιά μας Πιο Άρρωστα Από Ποτέ;



Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά είναι πιο άρρωστα σήμερα από ότι ήταν πριν από μια γενιά και ότι τα φυτοφάρμακα έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο
Είναι αδύνατο να πούμε με βεβαιότητα ότι η σύγχρονη εξάρτησή μας από τα φυτοφάρμακα προκαλεί άμεσα, περισσότερο συχνά, αρρώστιες στα παιδιά μας αλλά πολλές νέες έρευνες έχουν  κατεύθυνση  προς αυτό το σημείο.

 Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβρη του 2012 από το Φυτοφαρμακευτικό Δίκτυο Δράσης της Βόρειας Αμερικής (PANNA) με τίτλο «Μια γενιά σε κίνδυνο" εξετάζει δεκάδες πρόσφατες μελέτες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εισροή των φυτοφαρμάκων στην κοινωνία μας έχει ένα βαρύ τίμημα για την υγεία και την ευφυΐα των παιδιών μας.
«Τα παιδιά σήμερα είναι πιο άρρωστα από ό, τι ήταν πριν από μια γενιά», αναφέρει η ομάδα. «Από τον παιδικό καρκίνο έως τον αυτισμό, τις γενετικές ανωμαλίες και το άσθμα, ένα ευρύ φάσμα παιδικών ασθενειών και διαταραχών είναι σε άνοδο.

" Η αξιολόγηση, που έγινε από το PANNA, των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων »δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αμφιβολίες: τα φυτοφάρμακα είναι μία βασική κινητήρια δύναμη αυτής της απογοητευτικής τάσης."

Τα φυτοφάρμακα είναι παντού γύρω μας σήμερα.
Είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτά μέσω των τροφίμων που τρώμε και του αέρα που αναπνέουμε. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μεταφέρει όλα τα ίχνη τους μέσα στο κυκλοφορικό μας σύστημα. Τα σώματα των παιδιών, δεδομένου ότι εξακολουθούν να αναπτύσσονται, είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε προβλήματα υγείας από την έκθεση σε φυτοφάρμακα. 

Τα παιδιά συνήθως έρχονται σε επαφή με τα φυτοφάρμακα μέσα στα σπίτια και τα σχολεία τους και έξω στις αυλές, τις σχολικές αυλές τους και τα πάρκα. Ακόμη και τα κατοικίδια ζώα της οικογένειας, πολλά από τα οποία φορούν περιλαίμια γεμάτα με φυτοφάρμακα  ψύλλων και πούδρες, μπορεί να είναι μια πηγή έκθεσης σε φυτοφάρμακα για τα παιδιά. 

Σύμφωνα με το δίκτυο PANNA, έστω και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα έκθεσης σε φυτοφάρμακα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και την πρώιμη παιδική ηλικία. 

Νέα έκθεση συνδέει την έκθεση σε φυτοφάρμακα με πρόκληση βλαβών στης δομή και  λειτουργία του συστήματος στον εγκέφαλο και το νευρικό.
Bigstock-φυτοφαρμάκων-Αίτηση-4414332

"Τα φυτοφάρμακα μπορούν να βλάψουν ένα αναπτυσσόμενο παιδί αναστέλλοντας την απορρόφηση σημαντικών θρεπτικών συστατικών τροφίμων που είναι αναγκαία για τη φυσιολογική υγιή ανάπτυξη», αναφέρει η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA). 

"Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο τα φυτοφάρμακα μπορούν να προκαλέσουν βλάβη είναι όταν το σύστημα απέκκρισης ενός παιδιού δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, το σώμα δεν μπορεί να αφαιρέσει πλήρως τα φυτοφάρμακα.

« Η έκθεση σε φυτοφάρμακα κατά τη διάρκεια ορισμένων κρίσιμων αναπτυξιακών περιόδων μπορεί να αλλάξει μόνιμα τα βιολογικά συστήματα ενός παιδιού που βρίσκεται στην ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα, προειδοποιεί  το δίκτυο PANNA, είναι μια αύξηση στις γενετικές ανωμαλίες, στην πρόωρη εφηβεία, στην αισθητή αύξηση του άσθματος, στην παχυσαρκία, στον διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου .
Το πιο φρικτό είναι ότι  όλοι αυτοί οι κίνδυνοι είναι γνωστοί εδώ και δεκαετίες και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα για αυτό. 

"Σχεδόν 20 χρόνια πριν, οι επιστήμονες στο Εθνικό Ερευνητικό Συμβούλιο ζήτησαν ταχεία δράση για την προστασία των νέων και των σωμάτων που βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης από τα φυτοφάρμακα», λέει το PANNA. 

"Ωστόσο, σήμερα, τα παιδιά στις ΗΠΑ εξακολουθούν να εκτίθενται στα φυτοφάρμακα, που είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβή, στα μέρη που ζουν, μαθαίνουν και παίζουν." 

Από την πλευρά της, η EPA αξιολογεί την έκθεση των παιδιών σε κατάλοιπα φυτοφαρμάκων στα κοινά τρόφιμα και αξιολογεί τους κινδύνους των νέων και υπάρχουσων φυτοφαρμάκων, δημιουργώντας κατευθυντήριες οδηγίες και κανονισμούς. Αλλά πολλοί θα ήθελαν να δουν το EPA να λαμβάνει μια ισχυρή στάση ενάντια στην εκτεταμένη χρήση των φυτοφαρμάκων στις ΗΠΑ
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που τα άτομα μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την έκθεση των φυτοφαρμάκων για τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους.  Αγοράστε βιολογικά τρόφιμα όποτε είναι δυνατόν . Αποφύγετε τα χημικά σπρέι και τις παγίδες ζωύφιων μέσα και έξω από το σπίτι. Και αποστασιοποιηθείτε από τα αγροκτήματα και τις άλλες γεωργικές εκτάσεις που τακτικά ψεκάζονται με φυτοφάρμακα.
Από worldtruth.tv
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα