Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Οδηγό να μιλάει στο κινητό, να μασουλάει σάντουϊτς, να καπνίζει, να σημειώνει με το στυλό και να ρίχνει κλεφτές ματιές σε εφημερίδα


Στο αυτοκίνητο μου είμαι και οδηγώ. Μ’ ενοχλεί ένας άλλος οδηγός. Δεν είμαι περίεργος, κάποιος μανιακός, κάποιος λόγος υπάρχει που μου την σπάει ο γιωταχής από δεξιά μου στο δρόμο. Το βρήκα! Ο έτσι έχει το κινητό στο αυτί και μιλάει ενώ οδηγεί. Είναι ένας δικαιολογημένος λόγος αυτός να εκνευριστώ. Να συνεχίσω να οδηγώ με την ανησυχία μήπως μου συμβεί κάτι δυσάρεστο. Όσο να ’ναι ο καθένας που απασχολείται με οτιδήποτε άλλο όσο οδηγεί, χάνει μέρος της αυτοσυγκεντρώσεώς του, με συνέπεια να μην αντιδράσει αποτελεσματικά, όταν ο έλεγχος της σκέψεώς του δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο τιμόνι.

Στα παπάρια μου ο μαλάκας αν πάθει κάτι από την μαλακία του να οδηγεί και παράλληλα να χρησιμοποιεί το κινητό. Εγώ πόσο κινδυνεύω με καίει. Και ούτε θα ψάξω αν μιλάει με την γκόμενα ή, τσακώνεται με την γυναίκα του, όπως πιθανόν να δίνει οδηγίες σ’ έναν υπάλληλό του. Σημασία έχει ότι εύκολα αποσπάται η προσοχή του. Υπ’ όψιν ότι τα αντανακλαστικά του οδηγού σαμποτάρονται ακόμα και από μια ευχάριστη, ακόμα και μια ερωτική κουβεντούλα.
Τι βλεπω; Ο έτσι κάνει και μια δεύτερη δουλειά ενώ οδηγεί στα δεξιά μου. Και μιλάει στο κινητό και σφάζει με τα δόντια ένα σουβλάκι απ’ όλα. Τι κάνω εγώ; Δεν έχω άλλη επιλογή παρά να απομακρυνθώ από τον μαλάκα. Κομματάκι δύσκολο διότι από πίσω με πιέζουν άλλα ΙΧ και μπροστά μου δεν έχω χώρο να δραπετεύσω, να κάνω προσπέραση… Είναι και οι μοτοσυκλέτες που σφηνάρουν ανάμεσα σε εμένα και τον σουβλάκια με το κινητό. Αμάν!
…και φουμάρει! Πολλαπλασιάζεται η πιθανότητα του κινδύνου, ο τύπος πάει για ρεκόρ. Τρώει, μιλάει και καπνίζει ταυτόχρονα ενώ οδηγεί. Ασφαλώς το τσιγάρο είναι το χειρώτερο, έτσι και πέσει στάχτη, ακαριαία ο οδηγός αντιδρά χωρίς να συναισθάνεται πως εκείνη τη στιγμή κρατάει τιμόνι και οι ρόδες γυρίζουν με ταχύτητα άνω των εκατό χιλιομέτρων.
Η ψυχραιμία  μου εξαφανίσθηκε εντελώς όταν τον είδα τον Έλληνα και με το στυλό στο χέρι! Κάτι του έλεγαν από το κινητό κι αυτός, ανάμεσα σε μια μπουκιά από το σουβλάκι και μια ρουφηξιά από τη μαστούρα του, σημείωνε σ’ ένα χαρτί. Τελικά, ο τύπος δεν είναι ο ρέκορντμαν. Στην παρέα που μετέφερα το επεισόδιο είπε ένας φίλος μου ότι αυτός είχε… πετύχει μια πιο σούπερ περίπτωση. Οδηγό να μιλάει στο κινητό, να μασουλάει σάντουϊτς, να καπνίζει, να σημειώνει με το στυλό και να ρίχνει κλεφτές ματιές σε εφημερίδα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα