Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΕΡΩΤΑΣ, ΣΕΞ, ΑΓΑΠΗ, ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ...

ΕΡΩΤΑΣ, ΣΕΞ, ΑΓΑΠΗ, ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΜΕΡΟΣ 1ο
Ο νόμος της αιτίας και αιτιατού κατέχει μία θετική ή αρνητική επιρροή και καθορίζεται αναλόγως του φύλου και τους παράγοντες που συνθέτουν ένα ωροσκόπιο (πλανήτες, ζώδια, οίκοι, όψεις) Όλα αυτά για την ερμηνεία ενός ωροσκοπίου και μάλιστα για να ερμηνεύσουμε τη σεξουαλική ζωή ενός ατόμου είναι αρκετά δύσκολα. Θα ξεκινήσω λοιπόν όσο πιο απλά γίνεται με τους πλανήτες. 



Οι Πλανήτες
Από πολύ παλιά ακόμα και εξακολουθεί να υπάρχει η σύγχυση με το φύλο των πλανητών, καθώς οι πλανήτες κατατάσσονται σε θηλυκούς και αρσενικούς. Πάντως, οι επικεφαλείς όλων των πλανητών είναι ο Ήλιος και η Σελήνη. Ο μεν Ήλιος θεωρείται ως ο κύριος αρσενικός πλανήτης, η δε Σελήνη ως θηλυκός.
Από τους άλλους, η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας θεωρούνται θηλυκοί, ο Άρης, ο Δίας , ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας θεωρούνται αρσενικοί.
Ο Ερμής είναι μία ξεχωριστή περίπτωση καθώς εμφανίζει ιδιότητες και των δύο φύλων, γι αυτό και τον αποκαλούν συνήθως ερμαφρόδιτο.
Οι πλανήτες σε ένα ωροσκόπιο δε δείχνουν μόνο το χαρακτήρα αλλά και τους ανθρώπους με τους οποίους το άτομο επικοινωνεί και επηρεάζεται.
Οι αρσενικοί, φυσιολογικά περιγράφουν τους αρσενικούς (συγγενείς, φίλους, συνεργάτες, γνωστούς). Οι θηλυκοί δείχνουν τις γυναίκες. Λέμε τη λέξη φυσιολογικά διότι ένας αρσενικός πλανήτης μπορεί να δείχνει μία γυναίκα με ισχυρό αρσενικό τύπο και ένας θηλυκός πλανήτης να δείχνει ένα θηλυπρεπή άνδρα. Αυτές βέβαια είναι οι εξαιρέσεις του κανόνα με τις οποίες θα ασχοληθούμε αργότερα.

Ώριμοι άνδρες
Ο Ήλιος γενικά δείχνει (αντιπροσωπεύει) τους ώριμους άνδρες και εκείνους που βρίσκονται σε μία ισχυρή θέση ή ασκούν κάποια εξουσία. Επίσης, αντιπροσωπεύει τη βασιλεία και την υψηλή κοινωνική τάξη, τον πατέρα, τον εργοδότη. Σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο δίνει στοιχεία για το σύζυγο.

Νεώτεροι άνδρες
Ο Άρης αντιπροσωπεύει τους νεώτερους άνδρες συνήθως της ηλικίας από 20 έως 30 ετών, δηλαδή την ηλικία εκείνη που οι σωματικές δυνάμεις και η ενεργητικότητα του άνδρα φτάνουν στο αποκορύφωμά τους.
Ο Δίας αντιπροσωπεύει τους άνδρες της μέσης ηλικίας από 40 έως 50 ετών που έχουν εξασφαλίσει πλέον τη θέση τους επαγγελματικά και κοινωνικά. Επίσης μπορεί να φανερώνει τους θείους του.

Ηλικιωμένοι άνδρες
Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει τους ηλικιωμένους άνδρες 60 χρόνων ή και περισσότερο των οποίων τα ενδιαφέροντα μειώνονται και οι σκέψεις τους περιπλανώνται στο παρελθόν.
Πολύ ηλικιωμένοι άνδρες
Ο Ουρανός λέγεται ότι αντιπροσωπεύει τους πολύ ηλικιωμένους άνδρες (παππούδες) των οποίων η ηλικία είναι πέρα από τα όρια του Κρόνου. Όμως εκτός από αυτό που προσωπικά το θεωρώ αναμφίβολο ο Ουρανός συνήθως συμβολίζει τους μυστικιστές, εφευρέτες, αεροπόρους, ηλεκτρολόγους, εκκεντρικούς και σε κάποιες περιπτώσεις ομοφυλόφιλους.
Πολύ νεαρά αγόρια
Ο Ερμής αντιπροσωπεύει τα νιάτα. Μεταξύ των συγγενών μπορεί να δηλώνει τα αδέλφια και τα ξαδέλφια. Επίσης, του συγγραφείς, υπαλλήλους αγγελιοφόρους, εμπόρους και όσους γενικά βρίσκονται κάτω από τις εξουσίες του πλανήτη.


Θηλυκοί πλανήτες 




Η Σελήνη είναι ο κύριος σηματοδότης του γυναικείου φύλου. Αν η θέση της μέσα σε ένα ωροσκόπιο είναι πολύ ισχυρή θα προσδίδει στο ωροσκόπιο μία ντελικάτη ευαισθησία και θα αυξάνει την φαντασία και τη διαίσθηση.
Αν αυτό συμβαίνει σε ένα ανδρικό ωροσκόπιο τότε το άτομο αυτό θα έχει έντονες γυναικείες ευαισθησίες κα αν συνηγορούν και άλλες επιδράσεις τότε μπορεί να συμπεριφέρεται με θηλυπρέπεια. Η Σελήνη γενικά σ΄ένα ωροσκόπιο συμβολίζει τη μητέρα και αν το ωροσκόπιο είναι ανδρικό συμβολίζει επίσης και τη σύζυγο.
Η Αφροδίτη δείχνει ένα πιο εξευγενισμένο και γοητευτικό θηλυκό τύπο γυναίκας από ότι η Σελήνη. Στην περίπτωση όμως που η Αφροδίτη είναι σε άσχημη θέση και προσβάλλεται, τότε μπορεί να δηλώνει γυναίκες χαμηλού κοινωνικού ή πνευματικού επιπέδου. Συνήθως συμβολίζει τις νεαρές γυναίκες.
Ο Ποσειδώνας Παρόλο ότι είναι ένας θηλυκός πλανήτης, εντούτοις δε φαίνεται να συμβολίζει το γυναικείο φύλο. Αντίθετα πολύ συχνά αντιπροσωπεύει το ανδρικό. Γενικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αντιπροσωπεύει κάθε άτομο που από τη φύση του είναι δεκτικό, συναισθηματικά ευαίσθητο και με αυξημένη θηλυκότητα, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει παθητικούς, ομοφυλόφιλους, μαζοχιστές, ναρκομανείς, αλκοολικούς κ.λπ.
Ζώδια
Τα ζώδια κατατάσσονται και αυτά σε θηλυκά και αρσενικά.
Αρσενικά ή άλλως θετικά είναι όλα τα μονά ζώδια (Κριός, Δίδυμοι, Λέων, Ζυγός, Τοξότης, Υδροχόος)
Θηλυκά ή άλλως αρνητικά είναι όλα τα ζυγά ζώδια (Ταύρος, Καρκίνος, Παρθένος, Σκορπιός, Αιγόκερως, Ιχθύες)
Σε αυτό το σημείο, πολλοί μελετητές της αστρολογίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα για τους πλανήτες που φιλοξενούνται από ζώδια αντίθετα από τη δική τους φύση.
Για αυτήν την περίπτωση είναι αδύνατο να φτιάξουμε οριστικούς κανόνες αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις υπερισχύει η φύση (το φύλο) του ζωδίου.
Οίκοι
Οι οίκοι χωρίζονται και αυτοί σε θηλυκούς και αρσενικούς κατά τον ίδιο τρόπο όπως χωρίζονται και τα ζώδια.
Στο φύλο των οίκων ελάχιστοι Αστρολόγοι δίνουν σημασία, όμως έχουν και αυτοί την αξία τους.
Ο Bailey για την προγενέθλια εποχή έχει ισχυριστεί ότι το φύλο των εμβρύων ακολουθεί το φύλο των τεταρτοκυκλίων, δηλαδή το νοτιοανατολικό τεταρτοκύκλιο 12ος, 11ος, 10ος, είναι αρσενικό, το νοτιοδυτικό 9ος, 8ος, 7ος είναι θηλυκό, το βορειοδυτικό 6ος, 5ος, 4ος, αρσενικό και το βορειανατολικό 3ος,2ος,1ος θηλυκό.
Από παρατηρήσεις μου έχω διαπιστώσει ότι το φύλο φαίνεται καλύτερα από τη θέση του οίκου παρά από τις ζωδιακές μοίρες.
Η πρόθεση μου με αυτό που λέω δεν είναι να δημιουργήσω αμφισβητήσεις, απλά το αναφέρω για να τραβήξω την προσοχή του αστρολόγου σπουδαστή και σε ένα άλλο πεδίο έρευνας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα