Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Πανσέληνος στον Υδροχόο: Εγώ ή Εμείς;



Στις 10 Αυγούστου και ώρα 21:09 πραγματοποιείται πανσέληνος στο φιλικό και πρωτοποριακό ζώδιο του Υδροχόου με τον Ήλιο να βρίσκεται απέναντι στο παιχνιδιάρικο και μεγαλειώδες ζώδιο του Λέοντα. Όπως σε κάθε πανσέληνο έτσι και σε αυτή καλούμαστε να βρούμε τηνκατάλληλη ισορροπία μεταξύ δύο αντιτιθέμενων τάσεων. Στην προκειμένη περίπτωση η ισορροπία έχει να κάνει με τον άξονα του Εγώ(Λέων) και του Εμείς (Υδροχόος): πώς λοιπόν μπορούμε να φωτίσουμε τημοναδικότητά μας και να την προβάλουμε (Ήλιος στον Λέοντα) σεβόμενοι ταυτόχρονα τη βασική ανάγκη να θεωρούμαστε μοναδικοί μεταξύ ίσων (Σελήνη στον Υδροχόο); Ή πώς μπορούμε να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας (Ήλιος στον Λέοντα) εξυπηρετώντας τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου (Σελήνη στον Υδροχόο);


Όπως και να έχει, θα πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία μεταξύ του ατομικού πνεύματος του Λέοντα και του συλλογικού πνεύματος του Υδροχόου, μια ισορροπία που γέρνει λίγο παραπάνω προς τη μεριά του Λέοντα λόγω του ότι εκεί εντοπίζεται και ο Ερμής. Το μυαλό μας (Ερμής) λοιπόν και η ψυχή μας (Σελήνη) βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα κι έτσι, ενώ το μυαλό μας είναι εστιασμένο στην αυτοπροβολή μας (Ερμής στον Λέοντα), η ψυχή μας αποζητά την κοινωνική αποδοχή και ενσωμάτωση (Σελήνη στον Υδροχόο). Μια λύση θα ήταν να γίνουμε ο καθένας μας εκ περιτροπής η «ψυχή της παρέας», όποια κι αν είναι αυτή η παρέα, έτσι ώστε όλοι να μπορέσουμε να απολαύσουμε τα «φώτα των προβολέων».



Ταυτόχρονα, ο Κρόνος από τον Σκορπιό τετραγωνίζει τον άξονα της Πανσελήνου βαραίνοντας την ατμόσφαιρα και μειώνοντας την ευθυμία, την ζωντάνια και τη διάθεση για κοινωνικές συναναστροφές που υπό διαφορετικές συνθήκες θα έφερνε μια πανσέληνος στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, ένας άξονας που έχει να κάνει ξεκάθαρα με ψυχαγωγία (Λέων) και κοινωνικότητα (Υδροχόος). Οικονομικοί περιορισμοί ή ίσως μια τάση για εργασιομανία (Κρόνος στον Σκορπιό) φαίνεται να μπλοκάρουν (τετράγωνα) τη διάθεσή μας να συναναστραφούμε με φίλους, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα κανονισμένες διακοπές ή έξοδοι να αναβάλλονται ή να ακυρώνονται. Αυτό ενισχύεται από το ότι η Αφροδίτη είναι άνοπτη, δηλαδή δεν σχηματίζει βασικές όψεις με άλλους πλανήτες, και άρα κοινωνικές συναναστροφές και οικονομικές συναλλαγές μάλλον πέφτουν στο κενό. Λόγω και της ζωδιακής θέσης της Αφροδίτης (Καρκίνος) ευνοείται περισσότερο η παραμονή στο σπίτι ή με τη μητέρα και την οικογένεια.

Βέβαια, ο Ουρανός σε αρμονικές όψεις με τον άξονα της πανσελήνου θα δώσει κάποιααναπάντεχη διέξοδοπου να μας ενθουσιάσει. Για μια ακόμη φορά όμως, τοδίλημμα μεταξύ του παλιού και του καινούριου (χιαστό Κρόνου-Ουρανού) τίθεται και σε αυτή την πανσέληνο. Ίσως ακόμα πιο έντονα τώρα λόγω του ότι ο Κρόνος και ο Ουρανός συγκυβερνούν τη Σελήνη στον Υδροχόο. Όπως γράφαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με τη Νέα Σελήνη στον Λέοντα, ο ορθόδρομος Κρόνος και ο ανάδρομος Ουρανός φαίνεται προς το παρόν να ευνοούν την πεπατημένη, δηλαδή την προώθηση του παλιού και του παραδοσιακού εις βάρος της πρωτοτυπίας και της ρηξικέλευθης αλλαγής. Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα δίνειευκαιρίες να εστιάσουμε τη δράση μας σε κάτι συγκεκριμένο παρά το τρίγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα που ίσως υπονομεύει τη δράση μας και παρά το τετράγωνο του Άρη με τον Δία που πιθανώς να τάζει περισσότερα από αυτά που μπορεί να υλοποιήσει. Σας εύχομαι καλή αυγουστιάτικη πανσέληνο!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα