Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Το Αστρικό μας ζώδιο. Πόσο κοντά στον αληθινό μας εαυτό βρισκόμαστε;


Πώς θα νιώθατε αν σας έλεγαν ότι γεννηθήκατε κάτω από διαφορετικό ζώδιο από αυτό που ξέρατε μέχρι τώρα; Σίγουρα θα ξαφνιαζόσασταν. Και για μένα ήταν περίεργο που μέχρι τώρα νόμιζα ότι είμαι Καρκίνος, ενώ κανονικά η θέση του Ήλιου ήταν φαινομενικά στους Διδύμους κατά τη γέννησή μου. Το πιο παράξενο είναι, ότι στην μετέπειτα ζωή μου άρχισα να "βγάζω" καρκινίσια χαρακτηριστικά, ενώ πολλές ήταν οι φορές που ενώ διάβαζα τα χαρακτηριστικά του Καρκίνου, έπιανα τον εαυτό μου να σκέφτεται κάπως έτσι: "Ως Καρκίνος, πρέπει να έχω και αυτό το χαρακτηριστικό". Κατόπιν αυθυποβολής, όντως αποκτούσα αυτό το χαρακτηριστικό. 

Πόσο ισχυρή είναι τελικά η ιδέα πίσω από το ζώδιο του τροπικού ζωδιακού; Πόσο μακρυά μας κρατάει από τον αληθινό μας εαυτό; Πόσο μας εμποδίζει να εκφράσουμε τα αληθινά μας χαρακτηριστικά και σε ποιό βαθμό επηρεάζει την πίστη μας, βλέποντας επάνω μας άλλα πράγματα από αυτά που πραγματικά είναι;

Η Επιστήμη της Αστρονομίας και οι τεχνικές της Αστρολογίας μας βοηθούν στο να "διαβάσουμε" καλύτερα τον ουρανό. Μπορούμε να προβλέψουμε πολλά πράγματα, τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους εάν είμαστε γνώστες. Ωστόσο, είμαστε και πολλά άλλα πράγματα εκτός από μια αστρολογική "φωτογραφία" των Πλανητών κατά τη γέννησή μας. Είμαστε η Φύση μας, ο γενετικός μας κώδικας, το περιβάλλον μας, οι επιλογές μας, οι πράξεις μας και η εικόνα που έχτισε η κοινωνία για το πρόσωπό μας...

Αφού πέρασα μία περίοδο στη ζωή μου όπου κατέκαψα το "εγώ" μου σε αρκετές εκφράσεις του και απαλλαγμένος από τις κοινωνικές "ταμπέλες", είδα ότι σε αρκετά πράγματα δεν έχω καμία απολύτως σχέση με αυτά που μου "καταλογίζουν" τόσο ο τροπικός, όσο και ο αστρικός ζωδιακός. Για την ακρίβεια, μπορούμε να λάβουμε χαρακτηριστικά και στοιχεία από όλο το ζωδιακό κύκλο και όλα τα ουράνια Σώματα. Αρκεί να υιοθετήσουμε μια πιο αντικειμενική θεώρηση του εαυτού μας.

Ξεκινώντας αυτή την αντικειμενική θεώρηση, το πρώτο βήμα είναι να μάθουμε την αλήθεια μας. Επειδή αυτό είναι μια εξαιρετικά χρονοβόρα και επίπονη πνευματικώς και ψυχολογικώς διαδικασία, η Αστρολογία μας δίνει κάποιους "μπούσουλες", ώστε να ξεκινήσουμε την αναζήτηση. Η πρώτη αλήθεια λοιπόν είναι στην "φωτογραφία" των Πλανητών κατά την γέννησή μας. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαμε να "ταιριάξουμε" τους εαυτούς μας σε μια εικόνα "διαθλώμενη" (βλέπε Τροπικός VS Αστρικός Ζωδιακός). Τώρα θα προσπαθούμε να "ταιριάξουμε" τον εαυτό μας στον αληθινό μας εαυτό. Να δούμε τί προοπτικές έχουμε, ποια τα ελαττώματα και ποιά τα προτερήματά μας, ποια ή ποιότητά μας και ποιά τα Στοιχεία μας.

Έτσι λοιπόν, χρειάζεται αρχικά να τοποθετήσουμε το "εγώ" μας, την ταυτότητά μας, στη σωστή θέση. Αυτή η ταυτότητα στην Αστρολογία είναι ο Ήλιος. Αναλόγως με τη θέση του, μας προσδίδει και κάποια από τα χαρακτηριστικά του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε το Αστρικό μας ζώδιο.

Οι παρακάτω ημερομηνίες λόγω της μετάπτωσης των ισημεριών (δείτε σχετική ανάρτηση εδώ) είναι φυσικό πως με την πάροδο του χρόνου θα αλλάζουν. Άρα με τον καιρό θα έχουμε όλο και μεγαλύτερη απόκλιση του τροπικού ζωδίου από το Αστρικό. Καλό θα είναι λοιπόν να ανατρέξετε στον προσωπικό σας χάρτη με Sidereal κατεύθυνση, προκειμένου να δείτε την θέση του Ήλιου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Γενικά οι ημερομηνίες για τα αστρικά ζώδια είναι οι παρακάτω:

Κριός:       14 Απριλίου - 14 Μαΐου
Ταύρος:     15 Μαΐου - 14 Ιουνίου
Δίδυμοι:    15 Ιουνίου - 16 Ιουλίου
Καρκίνος:  17 Ιουλίου - 16 Αυγούστου
Λέων:       17 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου
Παρθένος: 17 Σεπτεμβρίου - 17 Οκτωβρίου
Ζυγός:      18 Οκτωβρίου - 16 Νοεμβρίου
Σκορπιός:  17 Νοεμβρίου - 15 Δεκεμβρίου
Τοξότης:    16 Δεκεμβρίου - 14 Ιανουαρίου
Αιγόκερως: 15 Ιανουαρίου - 12 Φεβρουαρίου
Υδροχόος:  13 Φεβρουαρίου - 14 Μαρτίου
Ιχθύες:      15 Μαρτίου - 13 Απριλίου

Ένας τροπικός Ταύρος λοιπόν, που φημίζεται για το πείσμα, την υπομονή και την αμετακίνητη θέση του, συμβαίνει γιατί η πραγματική του ταυτότητα είναι του Αστρικού Κριού. Τόσο το πείσμα όσο και η υπομονετική επίτευξη των στόχων του είναι πύρινα, Άρεια χαρακτηριστικά, που έρχονται σε αντίθεση με την ήρεμη, μεταβλητή (κατά μια σεβαστή ομάδα φιλοσόφων της αρχαιότητας) και παθητική γήινη Φύση του Ταύρου. Η εμμονή του Ταύρου με το σώμα του και η ενασχόληση με σπορ και τη γυμναστική, χρειάζονται ενεργητικότητα. Κάτι που ο μαλθακός Ταύρος δεν κατέχει. Αντιμετωπίζει το σώμα του σαν "προϊόν ευμάρειας και ευημερίας".

Ο υποκειμενισμός, ο εγωισμός, ο ιδιόμορφος και απόλυτος τρόπος αγάπης, αλλά και η έντονη καλλιτεχνική Φύση ενός τροπικού Κριού που θέλει συνεχώς να δημιουργεί, συμβαίνουν γιατί η ταυτότητά του είναι των Αστρικών Ιχθύων. Οι Ιχθύες πίσω από το σκληρό τους περιτύλιγμα δεν αγαπούν τον καθένα. Έχουν απλώς ένα ελεγχόμενο "εγώ" που τους κάνει πιο συγκαταβατικούς με τους άλλους, παραμερίζοντας τα δικά τους "θέλω" γι' αυτούς. Όταν αγαπούν όμως, γνωρίζουν πώς να δείξουν την απόλυτα αληθινή θυσία και αγάπη.

Η ρευστότητα του Νου, οι συγκεχυμένες και αόριστες συμπεριφορές που κάνουν έναν άνθρωπο να είναι "στον κόσμο του", είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των τροπικών Ιχθύων. Το παραπάνω όμως, στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα ενός Νου που δουλεύει συνεχώς σε πολλά επίπεδα και κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα (multi-tasking). Επομένως η αληθινή ταυτότητα των τροπικών Ιχθύων είναι ο Αστρικός Υδροχόος. 

Όλο αυτό το κοινωνικό γίγνεσθαι, η κοινωνικότητα, η δικτύωση και η τόσο "απόμακρα φιλική" διάθεση ενός τροπικού Υδροχόου, είναι γιατί στην πραγματικότητα είναι Αστρικός Αιγόκερως. Όλο αυτό το ενδιαφέρον για κοινωνικότητα και η εφαρμογή των κανόνων της κοινωνίας, φέρει τελικά την κοινωνική άνοδο και καταξίωση. Δεν είναι τυχαίο που κατά την παραδοσιακή Αστρολογία Υδροχόος και Αιγόκερως μοιράζονταν τον ίδιο κυβερνήτη (Κρόνο).

Η επιβλητικότητα, η έντονη δραματικότητα και η ανάγκη ενός Λέοντα να είναι το κέντρο της προσοχής, συμβαίνει γιατί ανήκει στο ανασφαλές συναισθηματικά ζώδιο του Αστρικού Καρκίνου. Ο άρχοντας του ζωικού βασιλείου, ξέρει πώς να οργανώνει και να διαχειρίζεται τόσο τους άλλους όσο και τον εαυτό του. Όπως και άλλες παρόμοιες ποιότητες που γνωρίσαμε μέσα  από τον τροπικό Παρθένο. Ο Λέοντας ξέρει ποιός είναι, τί θέλει και πώς να το διεκδικεί. Ξέρει πώς να διοχετεύει την ενέργειά του ως προς κάποιο σκοπό. Δεν έχει ανάγκη τις κολακείες και τους "αυλικούς" -αυτό το χρειάζεται ο Καρκίνος. Ένας Λέοντας είναι αυτό που είναι. Άλλωστε τούτη είναι και η έννοια του κυβερνήτη του, Ηλίου.

Η αδυναμία των τροπικών Ζυγών να λάβουν μια απόφαση, προσπαθώντας να προσαρμόσουν τα δεδομένα προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, είναι ιδιότητα της Αστρικής Παρθένου. Η ευγένεια και η αρμονία είναι ιδιότητες του υλικού κόσμου, που ερμηνεύονται μέσα από τη Φυσική, τα Μαθηματικά και άλλες Επιστήμες. Οι Ζυγοί κατέχουν αρσενική αέρινη δύναμη που δεν έχει καμία σχέση ούτε με την προσαρμοστικότητα, ούτε με την ευγένεια, ούτε με το τακτ που χαρακτηρίζει τον τροπικό Ζυγό. Προσπαθούν να είναι δίκαιοι, έχοντας περάσει όμως πρώτα από το πυρ του ίδιου τους του εαυτού. Γεγονός που τους κάνει να έχουν μια αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων.

Οι συχνές εσωτερικές κρίσεις που μεταφέρονται και στο περιβάλλον, είναι μια ιδιότητα που αποδόθηκε στον τροπικό Σκορπιό. Ο Σκορπιός όμως, ως ζώδιο του Νερού είναι πιο παθητικό και υποκειμενικό. Κλείνεται στον εαυτό του και δεν μεταφέρει κρίσεις στο περιβάλλον του. Σε αντίθεση ο Ζυγός, προκειμένου να επέλθει τελικά η δικαιοσύνη, "μοιράζεται" την κρίση με τους γύρω του. Άλλωστε η Δικαιοσύνη είναι αρετή που επέρχεται μέσα από την τριβή με τους άλλους ανθρώπους. Κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει δικαιοσύνη όταν κλείνεται στο σπίτι του.

Ακόμη πιο γενικά, λέγεται πως τα ζώδια του Αέρα είναι αυτά που έχουν πιο ανθρώπινη μορφή. Το ότι γεννηθήκαμε Άνθρωποι είναι η Φύση μας. Η Φύση μας εκφράζεται κυρίως μέσα από το Στοιχείο της Γης. Όντως, αφού ο αστρικός ζωδιακός είναι ένα ζώδιο πιο πίσω από το τροπικό, όποιος γεννήθηκε σε τροπικό ζώδιο του Αέρα ανήκει σε αστρικό ζώδιο της Γης.

Παρ' όλα αυτά, γενικές προβλέψεις των 10 δευτερολέπτων για κάθε ζώδιο, που ακούγονται σε εκπομπές της τηλεόρασης όντως να "βγαίνουν" σε μερικούς από εμάς, παρ' όλο που αναφέρονται στο τροπικό μας ζώδιο. Η ταπεινή μου άποψη είναι να μην τις δίνετε βάση, αφ' ενός γιατί δεν έχουν καμία σχέση με την αληθινή Αστρολογία και αφ' εταίρου γιατί είναι πολύ γενικές και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μπουν -για παράδειγμα- όλοι οι Καρκίνοι ή όλοι οι Δίδυμοι "σε ένα τσουβάλι" και να συμβούν ακριβώς τα ίδια πράγματα σε όλους.


Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί και πολλές παράμετροι που είναι διαφορετικοί για τον καθένα μας και που δεν λαμβάνονται υπ' όψιν σε μια τηλεοπτική αστρολογική αναφορά των 2 λεπτών, ή 3 γραμμών σε μια εφημερίδα. Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν θα δείτε ποτέ από εμένα αναρτημένες τέτοιου είδους προβλέψεις. Ο σκοπός που αποφάσισα να ασχοληθώ με την Αστρολογία είναι άλλος. Μόνο αν υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό θα το κάνω και πάντα με κάθε επιφύλαξη.

Εύχομαι μέσα από αυτό το βήμα και τις αναρτήσεις, να μπορέσω να μεταφέρω αυτή τη "διαθλώμενη" αντίληψη της ζωδιακής ταυτότητας από το εικονικό στο πιο αντικειμενικό. Ας είναι αυτός ο δρόμος για την απελευθέρωση -τουλάχιστον- των αστρολογικών δεσμών της ύπαρξής μας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα