Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Τι θα πρέπει να σταματήσετε να κάνετε στον εαυτό σας και κυρίως στα παιδιά σας;

Stuck Inside

Υπάρχει κάτι που σας περιορίζει και δεν μπορείτε να απολαύσετε την οικογενειακή ζωή που αξίζετε; Ναι, παραδεχτείτε το! Όλοι μας κάνουμε λάθη που μπορεί να καταστρέψουν την σχέση μας αλλά και τον χαρακτήρα των παιδιών μας. Σταματήστε λοιπόν να κάνετε τα παρακάτω γιατί κάνετε κακό και στα παιδιά σας αλλά και στον εαυτό σας.

  • Σταματήστε επιτέλους να ανησυχείτε για το μέλλον και για το τι θα συμβεί. Είναι λογικό να ανησυχείτε αν τα παιδιά σας , θα είναι υγιή, ή αν θα είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον , για αυτό σταματήστε να αγχώνετε τα παιδιά σας και ζήστε το σήμερα.

  • Μην ξεχνάτε να επικοινωνείτε μεταξύ σας. Ακούστε , κοιτάξτε τα παιδιά σας στα μάτια και μιλήστε μαζί τους και με τον σύντροφό σας.

  • Μην τους κρατάτε κακία. Εντάξει μπορεί       να έσπασαν το αγαπημένο σας βάζο,       κούπα κλπ αλλά ότι έγινε έγινε. Ξεχάστε το και προχωρήστε παρακάτω και σταματήστε επιτέλους να γκρινιάζετε στα παιδιά σας.

  • Μην προσπαθείτε να κάνετε τα παιδιά σας να μεγαλώσουν γρήγορα. Για παράδειγμα να μάθουν να διαβάζουν από την ηλικία των τριών, ή να προσπαθείτε να τα κάνετε να λένε την ώρα από νωρίς κλπ. Όταν έρθει η ώρα θα τα μάθουν, οπότε απολαύστε τα πράγματα που κάνουν τώρα και αφήστε τα υπόλοιπα για αργότερα.

  • Όπως έχουμε ξαναπεί πρέπει να       σταματήσετε να κατηγορείτε τον εαυτό σας για τα λάθη σας . Είχατε μια δύσκολη ημέρα, πήρατε μια απόφαση για την οποία μετανιώσατε, φωνάξατε στα παιδιά σας και τώρα νιώθετε άσχημα. Απολογηθείτε μια φορά σκουπίστε τα δάκρυά σας και ξαναρχίστε από την αρχή.

  • Μην πιέζετε τα παιδιά σας να γίνουν ανεξάρτητα. Ναι, όλοι μας το θέλουμε να γίνει και έχουμε πει τους τρόπους για το πετύχουμε σε προηγούμενα άρθρα. Μην ξεχνάτε όμως ότι είναι παιδιά,       και σε εσάς θα έρχονται να τα αγκαλιάσετε γιατί στην αγκαλιά σας νιώθουν ασφάλεια και φροντίδα. Αγκαλιάστε τα λοιπόν και παράλληλα δείξτε τους τον δρόμο της ανεξαρτησίας.

  • Μην αφήνετε τους άλλους να σας επικρίνουν συνεχώς για τα λάθη σας και να αποφασίζουν για εσάς και τα παιδιά σας. Λίγη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας στην οικογένειά σας και στις αποφάσεις σας δεν βλάπτει.

  • Τέλος μην συγκρίνετε την οικογένειά σας με κανέναν άλλο. Ούτε εκείνη η μαμά είναι καλύτερη από εσάς ούτε τα παιδιά σας είναι καλύτερα από τα δικά της. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός για αυτό που είναι…

 Γκαλίτσιου Μαριάννα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα