Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Πιπέρι Καγιέν. Ισχυρό λιποδιαλυτικό πολλαπλής δράσης. Για γερή καρδιά, αγγεία, τριχοειδή αγγεία και νεύρα!


Πιπέρι καγιέν. Ισχυρό λιποδιαλυτικό πολλαπλής δράσης. Για γερή καρδιά, αγγεία, τριχοειδή αγγεία και νεύρα!
Τι είναι το πιπέρι Καγιέν; Είναι η μικρή κατακόκκινη σαν αίμα καυτερή πιπεριά.
Capsicum (Καψικό το έλασσον)
 Solanaceae (Σολανοειδή)
Τα μέρος που χρησιμοποιούμαι είναι ο καρπός.
Ποια είναι τα κύρια συστατικά του που μας προστατεύουν;
Καψαϊκίνη, καροτενοειδή, φλαβονοειδή, αιθέριο έλαιο, βιταμίνη C.
Κι επανερχόμαστε συνέχεια στον Ιπποκράτη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο καθώς ολοένα διαπιστώνουμε ότι η τροφή σου είναι το φάρμακο σου. Γιατί αν δεν είναι φάρμακο το πιπέρι Καγιέν τότε ποιο είναι; 

Το Καγιέν είναι το πιο χρήσιμο από όλα τα γενικά διεργετικά. Όταν το καταναλώνουμε, ρυθμίζεται η ροή του αίματος μας. Σκεφθείτε πόσο πολύτιμη είναι μόνο αυτή η χρησιμότητα του! 
Το να μπορεί μια τροφή να ρυθμίσει τη ροή του αίματος σου μπορεί να αποβεί πραγματικά σωτήριο! Ειδικά αν ταλαιπωρείσαι από χρόνιες ασθένειες που θέτουν  σε κίνδυνο την υγεία σου.
 Επίσης εξισορροπεί και ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς, τις αρτηρίες μας, τα τριχοειδή αγγεία και τα νεύρα! Αποτελεί ελιξίριο ζωής στο κυκλοφορικό σύστημα και πρέπει να το εκτιμήσουμε ιδιαίτερα γι αυτές του τις ιδιότητες.
Το πιπέρι Καγιέν προέρχεται από ποικιλία της πιπεριάς chili και η καυτερή του γεύση οφείλεται στην ουσία καψαϊκίνη. Όπως είδαμε και πιο πάνω το πιπέρι Καγιέν αποτελεί εξαιρετική πηγή β-καροτενίου. Το β-καροτένιο έχει το μαγικό πλεονέκτημα  να προστατεύει τα κύτταρα από την καταστροφική δράση των ελεύθερων ριζών. Όταν τρεφόμαστε με Καγιέν επαρκώς -χωρίς να το παρακάνουμε- τότε καταπολεμούμε τους κινδύνους καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Όπως ακριβώς και το πιπέρι Καγιέν, έτσι και το τσίλι, βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος. Σε σχετικές μελέτες σχετικά με τη δράση του και την αποτελεσματικότητα του έχει αποδειχθεί πως οι λαοί που τρέφονται συχνά  με τσίλι, παρουσιάζουν μικρότερα ποσοστά εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Όπως και όλα άλλωστε τα καυτερά μπαχαρικά, το Καγιέν αυξάνει τις καύσεις  του σώματός μας για περίπου 20 λεπτά μετά την κατανάλωσή του.  Αυτή του η λειτουργία, όπως έχουν δείξει διάφορες έρευνες, βοηθάει στη ρύθμιση του σωματικού βάρους και στο αδυνάτισμα .
 Εξυπηρετεί επίσης ιδιαίτερα σε περιπτώσεις τυμπανισμού Αντιμετωπίζει την φυσώδη δυσπεψία και τον κολικό των εντέρων. Το Καγιέν φυσικά με όλες αυτές τις ιδιότητες,  αντιμετωπίζει την ανεπαρκή περιφερειακή κυκλοφορία. Δηλαδή, τα λεγόμενα κρύα χέρια και πόδια (συνήθως των γυναικών).
 Δυναμώνει το ανοσοποιητικό και δίνει αντοχές στο σώμα. Έτσι αποτελεί χρήσιμο διατροφικό εργαλείο σε περιπτώσεις εξασθένησης του οργανισμού και ανάρρωσης από κρυολογήματα. 
Καθόλου κακή ιδέα σε περιπτώσεις κρυολογήματος να ενισχύσετε το τσάι σας με λίγους κόκκους Καγιέν. 
Εξωτερικά το Καγιέν χρησιμοποιείτε για να αντιμετωπίζει προβλήματα όπως η οσφυαλγία και οι ρευματικοί πόνοι. Δεν είναι λίγα τα σκευάσματα που κυκλοφορούν με το συστατικά της για να αντιμετωπίσουν χιονίστρες. Πρέπει όμως να χρησιμοποιηθούν με μέτρο. 
Σε περίπτωση λαρυγγίτιδας, κάντε γαργάρες με πιπέρι Καγιέν συνδυασμένο με βότανο μύρο. Ο συνδυασμός αυτός είναι επίσης κατάλληλος για αντισηπτικές πλύσεις.
Βιταμίνη Α. Ένα κουταλάκι του γλυκού Καγιέν, μας δίνει περίπου το 15% της ημερήσιας ποσότητας που μας είναι αναγκαία.
Βιταμίνης C, Ένα κουταλάκι του γλυκού μας δίνει περίπου το 5% της απαραίτητης ποσότητας.
Πως θα το παρασκευάσουμε και θα το χρησιμοποιήσουμε. Ρίξτε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε ½-1 κουταλιά του τσαγιού Καγιέν και αφήστε το να μουλιάζει επί 10 λεπτά. Μπορείτε να πάρετε μια κουταλιά της σούπας από αυτό έγχυμα και να το αραιώσετε με  μια κουταλιά νερό και να πίνετε όταν το χρειάζεστε.
Ζωή Κυροπούλου

mystikaomorfias


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα