Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Βρέθηκε πιθανώς η θεραπεία για την αλωπεκία

Βρέθηκε πιθανώς η θεραπεία για την αλωπεκία

Δραστικές ουσίες που παρασκευάστηκαν με σκοπό την αντιμετώπιση αυτοάνοσων παθήσεων, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και μια σπάνια μορφή λευχαιμίας, αποδείχθηκαν αποτελεσματικές και σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλωπεκίας.
Μόλις τέσσερις με πέντε μήνες μετά τη θεραπεία με ένα συγκεκριμένο φάρμακο, τρεις ασθενείς με γυροειδή αλωπεκία (alopecia areata) απέκτησαν και πάλι μαλλιά, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Η πάθηση αυτή μπορεί να προκαλέσει πλήρη απώλεια των μαλλιών.

«Οι δοκιμές σε ανθρώπους ξεκίνησαν μόλις τώρα, όμως αν τα φάρμακα συνεχίσουν να έχουν αποτέλεσμα και είναι ασφαλή, πρόκειται να επηρεάσουν θετικά τη ζωή των ασθενών με αυτήν την πάθηση», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δρ. Ράφαελ Κλάινς, επικεφαλής της σχετικής μελέτης στο Κολούμπια.
Τα συγκεκριμένα φάρμακα κοστίζουν ακριβά και μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες, οπότε η χρήση τους αναμένεται να διχάσει την επιστημονική κοινότητα. Να σημειωθεί πως αποδείχθηκαν αποτελεσματικά μόνο στην περίπτωση αλωπεκίας και όχι σε άλλες, συνηθέστερες μορφές τριχόπτωσης.
Οι ερευνητές από το Κολούμπια είχαν ήδη διαπιστώσει πως η αλωπεκία οφείλεται στους ίδιους γενετικούς παράγοντες που προκαλούν και άλλες ασθένειες όπως η μυελοΐνωση, μια σπάνια μορφή λευχαιμίας.
Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εγκρίνει εξειδικευμένο φάρμακο για τη μυελοΐνωση (ruxolitinib), το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή για την αλωπεκία. Τρεις από τους ασθενείς απέκτησαν και πάλι μαλλιά μέσα σε πέντε περίπου μήνες, ενώ η αυτοάνοση αντίδραση διεκόπη, αναφέρει η σχετική μελέτη στην επιθεώρηση Nature Medicine.
alop
Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια υπέδειξαν επίσης πως ένα φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα (tofacitinib) μπορεί να αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματικό στην περίπτωση αλωπεκίας. Επί του παρόντος, πραγματοποιούνται δοκιμές ώστε να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο φάρμακο είναι αποτελεσματικό ενάντια στην ψωρίαση και τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.


onmed


 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα