Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Τι 50, τι 60, τι 70…

ΣΤΥΛ,ΜΟΔΑ,ΟΜΟΡΦΙΑ-ΜΑΡΙΑ-ΜΑΡΚΟΥΛΙΔΑΚΗ-ΤΙ-50,-ΤΙ-60,-ΤΙ-70...
Καλοκαίρι, η εποχή της ζέστης, των διακοπών αλλά και της δίαιτας…
Όλοι λίγο πολύ όταν έρχεται η ώρα να βγούμε στις παραλίες ξεκινάμε δίαιτα, διατροφή, γυμναστήριο… Τελικά τί λάθη κάνουμε και ποιός είναι ο σωστός τρόπος διατροφής;
Ας αφήσουμε το θέμα της εμφάνισης. Είναι καθαρά υποκειμενικό. Ένας άνθρωπος είναι όμορφος είτε έχει το σωστό βάρος είτε έχει παραπάνω κιλάκια!
Όμως, τίθεται και το θέμα της υγείας στην περίπτωση των παραπανίσιων κιλών, το οποίο δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Είναι γνωστό ότι τα περιττά κιλά ,και κυρίως το κοιλιακό λίπος ακόμα και αν δεν είμαστε συνολικά παχείς, μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα υγείας.
Θα σας αποκαλύψω τα δικά μου μυστικά, που κατάφερα να χάσω αρκετά κιλά χωρίς να πεινάσω!

Πάντα ένιωθα ο ίδιος άνθρωπος είτε ήμουν αδύνατη είτε ήμουν με παραπάνω κιλάκια. Δεν πίστεψα ποτέ ότι τα κιλά κάνουν τον άνθρωπο. Παρόλα αυτά, ήξερα πάντα ότι θα πρέπει να έχω ένα βάρος σωστό, για να έχω και υγεία.
Αποφάσισα να συμβουλευτώ ιατρό, σύμβουλο διατροφής που θα με ενέτασσε σε ένα πλαίσιο σωστής διατροφής και όχι δίαιτας, Φυσικά πρώτα με υπέβαλλε σε εξετάσεις κάτι το οποίο θα πρέπει να κάνουν όλοι πριν ξεκινήσουν μια δίαιτα. Κατάφερα να χάσω λοιπόν αρκετά κιλά, χωρίς να πεινάσω! Γιατί το σώμα μας όταν τρεφόμαστε φυσιολογικά καταλαβαίνει και ξεκινά μόνο του τη διαδικασία να επιστρέψει στα υγιή πλαίσια του.
Ακολούθησα μία μεσογειακή διατροφή.
  1. Ένα γερό πρωινό είναι το μυστικό. Ένα πεινασμένο στομάχι το πρωί όσο και να φάμε αργότερα θα έχει πάντα την αίσθηση της πείνας. Το πρωινό μου κάθε μέρα εναλλασσόταν (μην πλήξουμε βεβαίως!) : Δημητρακά, φρούτα, γάλα, τυρί, γιαούρτι, μαρμελάδα…

  1. Οι επιλογές για το μεσημεριανό μου: Όσπρια με τυρί, κρέας, ψάρι ,κοτόπουλο, μακαρόνια, με όποιο τρόπο ήθελα μαγειρεμένα! Μια μεσογειακή διατροφή λοιπόν! Όσον αφορά το απόγευμα μπορούσα να διαλέξω ανάμεσα σε χυμό, φρούτα, τοστ, αλλά ακόμα και μια μικρή σοκολάτα ή ένα παγωτό διαίτης! Και πάντα όλες οι τροφές μαγειρεμένες κανονικά χωρίς να μετράω το λάδι και τα γραμμάρια…

  1. Και τέλος το βραδινό μου περιελάμβανε είτε μία μερίδα κρέας ή ψάρι, φρούτα και μια φορά τη βδομάδα ένα σουβλάκι! Φυσικά δεν θα παραλείψω να σας πω ότι μια φορά τη βδομάδα είχα ένα ελεύθερο γεύμα όπου μπορούσα να φάω ότι φαγητό ήθελα συν ένα μεγάλο γλυκό! Μια μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει όλες τις τροφές χωρίς να εξαιρεί καμία και κυρίως χωρίς στέρηση! Από τη στιγμή που δεν μου έλειπε καμία τροφή ούτε το γλυκό δεν είχα και λόγο να σταματήσω τη δίαιτα και να τρέξω να φάω ότι στερήθηκα!
 
Συμπέρασμα;  Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες ενός ειδικού, λέμε όχι στις αυστηρές δίαιτες (μπορούμε να χάσουμε ακριβώς τα ίδια κιλά στον ίδιο χρόνο τρώγοντας από όλα!), λέμε ναι στη μεσογειακή διατροφή! Τέλος στα σύγχρονα πρότυπα της μονοφαγίας και της μόδας, της στέρησης και της τιμωρίας του εαυτού μας!
Ευτυχισμένοι σε ένα υγιές σώμα και φυσικά με δικαίωμα στην απόλαυση!
Φωτό από: TipsTimesAdmin (CC BY-SA 2.0)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα