Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Εκατόμβη στην Κίνα: Στους 367 ανέρχονται οι νεκροί από το σεισμό [εικόνες&βίντεο]

Εκατόμβη στην Κίνα: Στους 367 ανέρχονται οι νεκροί από το σεισμό [εικόνες&βίντεο]

Από ώρα σε ώρα και από λεπτό σε λεπτό ο αριθμός των θυμάτων του φονικού σεισμού που έπληξε την επαρχία Γιουνάν στη νοτιοδυτική Κίνα μεγαλώνει, σκορπώντας παγκόσμια θλίψη.

Σύμφωνα με τα τελευταία ανακοινωθέντα -φευ, αναμένονται και άλλα τις επόμενες ώρες- οι νεκροί έχουν φτάσει στους 367. Περίπου 1800 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετέδωσαν το πρακτορείο Νέα Κίνα και η κρατική τηλεόραση CCTV.

Το επίκεντρο του σεισμού, που σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών αλλά σύμφωνα με το Κέντρο Σεισμολογικών Δικτύων της Κίνας ήταν 6,5 βαθμών, εντοπίστηκε στην πόλη Λονγκτούσαν της περιφέρειας Λουντιάν. Περισσότερα από 12.000 σπίτια κατέρρευσαν και 30.000 υπέστησαν σοβαρές ζημιές ενώ διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες με την περιοχή.


"Ειλικρινά, ντρέπομαι που δεν έχουμε τον χρόνο να φροντίσουμε τους νεκρούς. Πρώτα πρέπει να βοηθήσουμε τους ζωντανούς", είπε ένας φοιτητής που συμμετέχει εθελοντικά στις επιχειρήσεις διάσωσης. Όπως είπε, είδε πτώματα θαμένα κάτω από τα συντρίμμια και βοήθησε να βγουν από τα χαλάσματα περισσότεροι από 40 τραυματίες.

Οι αρχές έχουν στείλει ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, καθώς και 12 εκπαιδευμένους σκύλους, για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των επιζώντων, όμως το έργο τους δυσχεραίνεται καθώς στην περιοχή έχει ξεκινήσε σφοδρή βροχόπτωση.










iefimerida


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα