Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ευτυχία vs. Δυστυχία

nomico
Είμαστε ότι σκεφτόμαστε και ότι πιστεύουμε, έτσι αν οι εγωκεντρικές σκέψεις κυριαρχούν μπορεί να έχουμε μια εντελώς πλασματική εικόνα της πραγματικότητας. Πολλές φορές το να είμαστε εστιασμένοι μόνο στον εαυτό μας και στις προσωπικές μας ανάγκες μας γεμίζει με απογοήτευση και δυστυχία.
Η δυστυχία είναι μια κατάσταση ανισορροπίας που οι πιο πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να την αποδίδουν σε εξωτερικές αιτίες, παραβλέποντας πως η δυστυχία έχει πάντα μα πάντα να κάνει με τον τρόπο που αξιολογούμε την ζωή μας και τις εμπειρίες που αποκομίσαμε από αυτές. Έχοντας απίστευτα πολλές προσδοκίες από τον εαυτό μας και από τους γύρω μας βρισκόμαστε συχνά σε μια γωνιά απογοητευμένοι. Περιμένοντας από τον εαυτό μας και από τους άλλους το τέλειο, το αλάνθαστο, το ιδανικό είναι σίγουρο πως συχνά θα απογοητευτούμε.

Μερικοί προτιμούν να πιστεύουν ότι από τύχη ή ατυχία δεν μπορούν να βιώσουν την ευτυχία. Χωρίς να περνάει από το μυαλό αυτών των ανθρώπων ότι ο καθένας μας περνάει πάνω κάτω από τις ίδιες εμπειρίες. Η εμπειρία της απώλειας, της εγκατάλειψης, της μοναξιάς, της απογοήτευσης και του πόνου είναι κοινή για όλους τους ανθρώπους. Κάθε μέρα ο ήλιος ανατέλλει και κάποιος αρρωσταίνει, ένα παιδί κλαίει, κάποιος αγαπά, κάποιος θεραπεύεται, κάποιος έχει μια επαγγελματική επιτυχία, κάποιος απολύεται κτλ. Δυστυχισμένος είναι αυτός που στην δύση του ηλίου θεωρεί πως όλα αυτά γίνονται αποκλειστικά και μόνο σε εκείνον. Αυτός που έχει την αίσθηση πως οι αντιξοότητες έχουν βάλει ως στόχο την ζωή του. Αυτός που δεν μπορεί να ζήσει σε ειρήνη με τον εαυτό του. Η ευτυχία και η δυστυχία είναι κομμάτια ενός παζλ που την τελική του εικόνα την καθορίζουμε εμείς. Οι απολαύσεις στην ζωή μας δεν είναι δεδομένες και δεν έρχονται πάντα επειδή της αξίζουμε. Έτσι και οι απογοητεύσεις στην ζωή μας δεν είναι πάντα απόρροια των κακών μας χειρισμών ή της κακίας του κόσμου που μας περιβάλλει.
Οι ζωές των ανθρώπων μοιάζουν περισσότερο από ότι φαντάζεστε αφού πάνω κάτω όλοι μας αντιμετωπίζουμε παρόμοιες καταστάσεις. Φοβόμαστε τα λάθη, επιδιώκουμε την ευτυχία πάσει θυσία και προσπαθούμε να αποφύγουμε την θλίψη. Ωστόσο, η καλύτερη αναγνώριση της ευτυχίας ή της δυστυχίας έρχεται από μέσα μας και όχι από έξω. Όταν αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, μπορούμε να διαχειριστούμε και το καλό και το κακό. Η ζωή είναι περίπλοκη και μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση κάθε μέρα. Οι πιο πολλές από αυτές προέρχονται επειδή έχουμε πάρα πολλές προσδοκίες και μας έχει γίνει εμμονή η εκπλήρωση των στόχων μας. Έτσι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα έχουμε προγραμματίσει, καλό θα ήταν αντί να επιλέξουμε να βιώσουμε την απογοήτευση να το δούμε ως μια νέα πρόκληση. Ας επιλέξουμε να το δούμε αλλιώς και όχι με πικρία και θλίψη.
Η ευτυχία και η δυστυχία είναι όψεις του ίδιου νομίσματος.
Να θυμάστε πάντα πως κάποιος άλλος είναι ευτυχισμένος με πολύ λιγότερα.
Είναι απλά θέμα οπτικής…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα