Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Έρευνα: Ο οργασμός είναι καλύτερος για το μυαλό από το Sudoku

woman

Αν θέλετε να προσφέρετε στο μυαλό σας μια καλή… προπόνηση δεν χρειάζεται να λύσετε σταυρόλεξα και Sudoku. Αρκεί να κάνετε σεξ. Είναι πολύ πιο ευεργετικό από τους γρίφους, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

«Οι οργασμοί ενεργοποιούν ολόκληρο τον εγκέφαλο, ενώ το Sudoku και τα σταυρόλεξα ενεργοποιούν ορισμένες μόνο περιοχές του εγκεφάλου», λέει ο καθηγητής Barry Komisaruk, από το Πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Τζέρσεϊ.
Ο καθηγητής Komisaruk, ο οποίος έχει ερευνήσει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια των οργασμών από το 1960, είπε επίσης ότι η σεξουαλική κορύφωση μπλοκάρει τον πόνο.

«Στον οργασμό βλέπουμε μια τεράστια αύξηση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο. Φέρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά και οξυγονώνει τον εγκέφαλο. Οι διανοητικές ασκήσεις αυξάνουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, αλλά μόνο σε σχετικά εντοπισμένες περιοχές. Ο οργασμός ενεργοποιεί το σύνολο», εξηγεί.
Η μελέτη κατέληξε σ’ αυτό το συμπέρασμα μετρώντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο γυναικών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής κορύφωσης.
Ο καθηγητής Komisaruk είπε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περισσότερα να μάθουμε γι’ αυτό το θέμα.
«Δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για το θέμα της ευχαρίστησης. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς ο εγκέφαλος παράγει την ευχαρίστηση. Ποια είναι τα μέρη του που παράγουν έντονη ευχαρίστηση και αν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε με κάποιον τρόπο. Ισως αν το καταφέρουμε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε ή και να θεραπεύσουμε καταστάσεις, όπως η κατάθλιψη, το άγχος, ο εθισμός ή ο πόνος», καταλήγει.

medinova

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα