Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Πώς γεννήθηκε το «fast food» ?


Στην εποχή μας ζούμε τον ρυθμό της ταχύτητας και του γρήγορου. Που σημαίνει ότι τα θέλουμε όλα εύκολα και γρήγορα. Με αποτέλεσμα να μη μας ενδιαφέρει το ταξίδι, η δημιουργία αλλά το τέλος, το τι θα εισπράξουμε, τι θα κερδίσουμε.


Το γρήγορο και άμεσο κέρδος είναι αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους για τους περισσότερους τομείς.

Γρήγορο φαγητό, γρήγορα χρήματα, εύκολο αδυνάτισμα κλπ. Οι συνέπειες αυτού του γρήγορου είναι ότι έχουμε μετατραπεί από δημιουργοί σε τοξικοί.

 Γιατί το γρήγορο είναι τοξικό ? Μα γιατί το γρήγορο δεν έχει τη δυνατότητα να έχει ποιότητα. Το εύκολο δεν εκτιμάτε όσο αυτό που έγινε με τη λαχτάρα της δημιουργίας.

Αυτό που μας νοιάζει λοιπόν είναι το αποτέλεσμα και οι συνέπειες δεν μας ενδιαφέρουν, λες και πρόκειται για άλλους και όχι για μας.

Γενικά το εύκολο και το γρήγορο είναι μία παγίδα στην οποία πέσαμε μέσα. Έτσι χάθηκε η μαγεία της δημιουργίας και της ποιότητας. 

Όλα μετατράπηκαν σε αναλώσιμα, ακόμη και η συνείδηση κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι στο βωμό του κέρδους έχουν ξεχάσει τελείως τον ανθρώπινο παράγοντα και φυσικά την ψυχή. 

Μας νοιάζει να παίρνουμε πολλά λεφτά, αλλά όχι να δημιουργήσουμε ή να παράγουμε. Μας νοιάζει να φάμε αλλά δεν μας νοιάζει τι, ως προς την ποιότητα. Θέλουμε να τελειώνουμε. Ζούμε μία διαδρομή με τη σκέψη μας να βρίσκεται στην επόμενη διαδρομή. Θέλουμε γρήγορα να τελειώσει αυτό που ζούμε για να πάμε στο επόμενο.
Όλα έγιναν γρήγορα, εύκολα και άμεσα. Γρήγορα βρίσκεις ταίρι, γρήγορα το αλλάζεις. Γρήγορα επιλέγεις και γρήγορα μετανιώνεις για αυτό που επέλεξες. Γρήγορα επιθυμείς και γρήγορα εχθρεύεσαι αυτό που επιθυμούσες. Γρήγορα και εύκολα λες λόγια και γρήγορα τα ξεχνάς ή τα αλλάζεις. Γρήγορα δεσμεύεσαι και γρήγορα βαριέσαι.
Όλο αυτό, το σίγουρο είναι ότι μας έχει βάλει σε έναν ανούσιο δρόμο.
Αν δεν βάλουμε στη ζωή μας τη δημιουργία και την ερωτική διάθεση για παραγωγή, ανάπτυξη, θα συνεχίσουμε να βιώνουμε στιγμές κόλασης. Γιατί το γρήγορο δεν εκτιμάτε σωστά και ουσιαστικά.
Αν σε κάποιον δώσεις 4.000 ευρώ τον μήνα και αυτά που παράγει είναι για 700, όταν του πάρεις πίσω αυτά που του έδινες θα χάσει την ισορροπία του και θα ψάχνει να βρει τι έκανε. Μα δεν θα ψάξει ποτέ να βρει τι Δεν έκανε.
Γενικά λοιπόν το εύκολο και γρήγορο χωρίς την υποδομή της δημιουργικότητας και παραγωγής θα δημιουργεί προϋποθέσεις πόνου και δυστυχίας. 

Όλα γύρω μας έχουν τον ρυθμό της δημιουργίας και της παραγωγής, ως προς το φυσικό μας περιβάλλον. Κάθε τι περνάει από μία διεργασία για να γίνει. Σε όσα έχουμε παρακάμψει τους Νόμους της Φύσης έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καρκινώματα. Η γρήγορη ντομάτα, το γρήγορο κρέας, αβγό. Αυτό το γρήγορο το μεταφέραμε και στα σώματά μας με διάφορες γρήγορες και εύκολες μεθόδους ως προς την υγεία και τον καλλωπισμό.
Όλο αυτό πληρώνουμε τώρα, το εύκολο, άμεσο και γρήγορο.  
Να εναρμονιστούμε με τον σεβασμό, την δημιουργία, την υπομονή για να αρχίσουμε πάλι να έχουμε ισορροπία σε όλους τους τομείς. Να σταματήσουμε να «παίζουμε» με τις συνειδήσεις μας και τις αξίες μας. Να αναζητήσουμε τη μαγεία στο ταξίδι και ο προορισμός ( αμοιβή) θα έρθει από μόνος του και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Ότι σπέρνεις με αγάπη, φροντίδα, τρυφερότητα θα σου επιστραφεί στον υπερθετικό του.

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα