Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Η ιογενής λοίμωξη που προκαλεί το... brazilian και μεταδίδεται με το σεξ

Η ιογενής λοίμωξη που προκαλεί το... brazilian και μεταδίδεται με το σεξ
Η αποτρίχωση στην περιοχή του εφηβαίου είναι πλέον ιδιαίτερα διαδεδομένη στην σύγχρονη κοινωνία, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να θεωρείται σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και "αφύσικο" το να μην γίνεται τακτικά. Ωστόσο, η αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή της γυναίκας μπορεί να κρύβει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία της ίδιας και του συντρόφου της.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Sexually Transmitted Infections, η αποτρίχωση/ξύρισμα στην ηβική περιοχή μπορεί να προκαλέσει "μικρο-τραύματα" στο δέρμα, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα μόλυνσης με έναν τύπο του ιού της ευλογιάς, γνωστού ως μολυσματική τέρμινθος (Molluscum Contagiosum - MCV).

Πρόκειται για μια ιογενή λοίμωξη του δέρματος που προσβάλλει μόνο τον άνθρωπο. Υπάρχουν 4 τύποι του ιού αυτού (MCV-1, MCV-2, MCV-3 και MCV-4). Ο πρώτος τύπος είναι πιο συχνός σε ενήλικες και μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής.
Εκδηλώνεται με μικρά σπυράκια λίγων χιλιοστών. Πρόκειται για στρογγυλές, λευκές και γυαλιστερές και θολωτές βλατίδες (εξανθήματα) με ομφαλωτό κέντρο.
Σκοπός των ερευνητών από την πόλη Nice της Γαλλίας, ήταν να προσδιορίσουν το κατά πόσον η άυξηση κρουσμάτων της μολυσματικής τερμίνθου τα τελευταία χρόνια, συνδέεται με την διαδεδομένη τάση των γυναικών να ξυρίζουν συχνά την ηβική περιοχή του σώματός τους.
Για τις ανάγκες της έρευνας, εξέτασαν τις περιπτώσεις 30 ατόμων με μέσο όρο ηλικίας τα 29,5 έτη, που είχαν μολυνθεί με MCV-1, εκ των οποίων οι 6 ήταν γυναίκες.
Διαπίστωσαν ότι το 93% των 30 ατόμων είχαν αφαιρέσει εντελώς τις τρίχες του εφηβαίου τους, είτε με ξύρισμα (70%), είτε με τσιμπιδάκι (13%), είτε με κερί (10%).
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που αφαιρούνται πλήρως οι τρίχες της ευαίσθητης περιοχής, οι οποίες έχουν σκοπό την προστασία της, το άτομο διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης. Αυτό, σε συνδυασμό με τους μικρο-τραυματισμούς κατά τη διαδικασία αποτρίχωσης, όταν και δημιουργούνται πληγές στην επιδερμίδα, κάνει ακόμα πιο πιθανό το ενδεχόμενο μόλυνσης.
Πολλά σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως είναι και ο ιός MCV, μεταδίδονται με την επαφή δέρμα-με-δέρμα των ερωτικών συντρόφων.

onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα