Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Το Αληθινό Είναι Χωρίς Όρια

Balance of Life by sanguisGelidus
Balance of Life
1. Αυτό που οι άνθρωποι ονομάζουν ζωή δεν είναι παρά μια αλληλοδιαδοχή φαινομένων, μια ροή φαινομένων, μια εξέλιξη… κι αυτό που οι άνθρωποι ονομάζουν θάνατο δεν είναι παρά μια μετάλλαξη από ένα σύστημα φαινομένων σε ένα άλλο.
2. Υπερφυσικό δεν είναι το αποτέλεσμα μιας διεργασίας που δεν οφείλεται στις επιδράσεις των γνωστών δυνάμεων της Φύσης… Υπερφυσικό είναι το αποτέλεσμα μιας διεργασίας που οφείλεται στις επιδράσεις δυνάμεων που δεν γνωρίζουμε ακόμα. (Αυτή είναι μια πιο σωστή διατύπωση).
3. Τα όρια ανάμεσα στο Υπερφυσικό και το Φυσικό δεν είναι σαφώς καθορισμένα και προπάντων δεν είναι τα ίδια για όλους… Υπάρχουν άνθρωποι που εισχωρούν βαθιά μέσα στην Υπερφύση κι άλλοι που μοιάζουν με ναυαγούς στις ακτές της όρασης.
4. Κατά κανόνα οι άνθρωποι δεν βλέπουν  αυτό που υπάρχει πραγματικά αλλά αυτό που θέλουν να δουν… Όταν περιορίζεις την αντίληψή σου στην αυστηρή λογική αυτού που βλέπεις, αφήνεις απ’ έξω ένα απέραντο χώρο εμπειριών που αποφασίζεις ότι δεν υπάρχουν. Στενότητα αντίληψης; Ηλιθιότητα;
5. Η Υπερφύση είναι παρθένος τόπος μόνο για αυτούς που δεν τόλμησαν ή δεν μπόρεσαν να την εξερευνήσουν… Για αυτούς που Βίωσαν την Αιωνιότητα ο Θεός Είναι Απόλυτα Πραγματικός, Ζωντανός και Παρών.
.
1. Το ότι οι άνθρωπο θέτουμε σαν Αρχή το Αόρατο, το Άγνωστο, για να εξηγήσουμε τα γήινα, οφείλεται απλά στο γεγονός ότι γνωρίζουμε πολύ λίγα… αλλά ταυτόχρονα αυτό φανερώνει την ανάγκη να γνωρίσουμε περισσότερα.
2. Όταν οι φυσικές δυνάμεις θα περιοριστούν ή θα εξαντληθούν από τη αλόγιστη χρήση των ανθρώπων, οι άνθρωποι θα πρέπει να καταφύγουν ξανά στη Φύση… κι ίσως να αναζητήσουν Μέσα τους τον Ορθό τρόπο ζωής και το Νόημα της ζωής.
3. Το Υπερφυσικό είναι ένας πλατύτερος χώρος που αφομοιώνει μέσα του τον περιορισμένο χώρο του φυσικού… Το Υπερφυσικό δεν είναι απλά η σκοτεινή πλευρά του κόσμου, το πέραν του φωτισμένου, από την εμπειρία, κόσμου.
4. Αυτό που ανοίγει τα μάτια της Αντίληψης στα Μυστήρια του κόσμου είναι η Απορία κι αυτό που φανερώνει μπροστά στα μάτια μας τον κόσμο είναι η Γνώση.
5. Συχνά, για να συνδέσουμε το Άγνωστο και το γνωστό πρέπει να ακροβατήσουμε πάνω στην Εμπειρία πάνω από το χάος της φαντασίας.
.
1. Αυτό που αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα και την όποια αξία ενός πράγματος είναι το ξεχώρισμά του πάνω στο Φόντο της Ζωής… Συχνά όμως οι επιλογές των ανθρώπων φέρνουν μπροστά τα ασήμαντα κι απωθούν στη λησμονιά του Φόντου τα σημαντικά.
2. Η Ικανότητα (της προσοχής) να συγκεντρωνόμαστε σε κάποια ερεθίσματα και να απομονωνόμαστε από τα υπόλοιπα θα ήταν πιο χρήσιμη αν συγκεντρωνόμασταν σε αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά.
3. Όποιο δρόμο κι αν πάρει η Εξέλιξη, η λογική  μπορεί να βρει χιλιάδες λόγους για να τη δικαιολογήσει. Αυτό που οι άνθρωποι το ονομάζουν (επιστημονική) ερμηνεία εμείς θα το λέγαμε «παιχνίδια της σκέψης».
4. Το Φυσικό είναι Απλό, περιέχει τις ελάχιστες πληροφορίες που το φανερώνουν… αντίθετα το αφύσικο και το απίθανο είναι που περιέχει τις πιο πολλές πληροφορίες προκειμένου να γνωστοποιηθεί.
5. Το Σχέδιο Πληροφοριών που οδηγεί το χορό της εξέλιξης βρίσκεται χαμένο μέσα στο Κοσμικό Χάος… Είναι πολλά που αγνοούμε… αλλά το πιο βέβαιο είναι ότι αν δεν μάθεις να συλλαβίζεις δεν μπορείς να διαβάσεις.
.
1. Η Πραγματικότητα Είναι Ένας Χωρίς Ακτές Ωκεανός. Όπου κι αν ταξιδεύεις Είσαι Εδώ. Όσο κι αν ταξιδεύεις δεν φτάνεις πουθενά… Η Πραγματικότητα η ίδια είναι η Εκπλήρωση του Εαυτού της.
2. Από το Δένδρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού οι άνθρωποι δεν έφαγαν ποτέ τους ώριμους καρπούς… έτρωγαν πάντα ό,τι έπεφτε στο έδαφος της σκέψης τους και σάπιζε… έτσι γνώριζαν μόνο το Κακό.
3. Στο Ημίφως της ανθρώπινης σκέψης υπάρχουν φώτα και σκιές… Στο Φως της Αλήθειας όμως όλες οι σκιές διαλύονται κι η Πραγματικότητα έχει κρυστάλλινη διαύγεια.
4. Μια Σταγόνα Αλήθειας είναι πιο πολύτιμη  από ένα ωκεανό ψέματα.
5. Όταν ο Σπόρος της Αλήθειας Βλαστάνει γίνεται Δένδρο Θεόρατο που τα Κλαδιά του χάνονται στο Βάθος του Απέραντου Θεού.
.
1. Την ολοφάνερη κι αυταπόδεικτη αλήθεια την βλέπουν όλοι. Όμως για την Βαθύτερη Αλήθεια που αποκαλύπτει το Νόημα της Ύπαρξης κι απλώνεται Ως την Απεραντοσύνη της Αιωνιότητας χρειάζεται Εμπειρία κι Αποδείξεις… Γι’ αυτό οι άνθρωποι μένουν στα απλά κι επιφανειακά.
2. Ο Θεός των ανθρώπων δεν είναι παρά η σκιά του ίδιου του ανθρώπου που γιγαντώνεται καθώς τη φωτίζει η φαντασία στον απέραντο χώρο του ονείρου.
3. Η Αληθινή Προσευχή γι’ αυτόν που γνωρίζει πώς να προσεύχεται πραγματικά, ειλικρινά κι ενάρετα, είναι η μαγική ράβδος που κατευθύνει τη ζωή και μας σώζει από την ολοκληρωτική καταστροφή ακόμα κι όταν όλα γύρω μας καταρρέουν.
4. Η  Αντίληψη είναι Μια Σφαίρα Χωρίς Περιφέρεια, Χωρίς Όρια, Χωρίς Κέντρο, Όμοια Παντού… Η αυθαίρετη θεώρηση ενός κέντρου κι ο περιορισμός του χώρου εμπειρίας δίνουν μια τελείως διαφορετική εικόνα της ύπαρξης… Το Αληθινό Είναι  Χωρίς Όρια. Ό,τι έχει όρια είναι σχετικό σε σύγκριση με κάτι άλλο.
5. Η Θεϊκή Ουσία Μέσα μας Είναι Άπειρη… αλλά οι άνθρωποι την περιορίζουν στα όρια της σκέψης, ή στους ορίζοντες της όρασης.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα