Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ


Ο πόλεμος στο Βιετνάμ. Η κόλαση του Βιετνάμ. Ένας πόλεμος που τον παραγνωρίσαμε για δυο λόγους. Επειδή είχε μπει στο παιχνίδι η Αμερική και επειδή τον εμπορεύθηκε η βιομηχανία του Χόλυγουντ με αμέτρητες ταινίες.
Από το 1954 και το Βατερλώ των Γάλλων στο Βιετνάμ η χώρα χωρίστηκε στη μέση. Νότιο Βιετνάμ και κομουνιστικό, το Βόρειο Βιετνάμ. Ένας πόλεμος στις ζούγκλες. Ένα τεράστιο νεκροταφείο για τις ΗΠΑ, που δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον πόλεμο και τον σταμάτησαν το 1975.

Και τον επόμενο χρόνο, το 1976, σα σήμερα 2 Ιουλίου, το Βιετνάμ έγινε πάλι μια ενιαία χώρα. Και οι νεκροί γιατί; Επειδή έπρεπε να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Ποιος κύκλος; Ο γνωστός. Ο κολάσιμος. Εδώ στη γη είναι η Κόλαση, εδώ και τα Ηλύσια Πεδία.
Οι νεκροί του Βιετνάμ, Βιετναμέζοι και Αμερικάνοι, έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, ιδανικών της ελευθερίας, της ειρήνης, της ισότητας, τέτοια. Η κόλαση. Σφαγές, βιασμοί, χωριά ολόκληρα στην πυρά. Μέχρι να κλείσει ο κύκλος. Ο άκυκλος, που συνεχίζει την κολάσιμη πορεία του χωρίς τη μυρουδιά του πολέμου.
Οι ζωντανοί δεν ζουν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Αυτό το προνόμιο το έχουν οι νεκροί, τα θύματα του πολέμου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα