Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Η ψευδαίσθηση του εγώ

Silent ego by DigitalHyperGFX

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΥΣΗ των όντων, (η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ τους), Είναι Απεριόριστη, Αιώνια Ελεύθερη… Ούτε ξεπέφτει, ούτε σκλαβώνεται, ούτε ελευθερώνεται.
Μόνο η Αντίληψη «Κινείται», μόνο η Αντίληψη εξελίσσεται, σκλαβώνεται, ελευθερώνεται… όλα σαν όνειρο.
Αυτή η Δήλωση, όταν «προέρχεται’ από Βιωματική Κατανόηση, από Αληθινή Εμπειρία, είναι Αλήθεια… Αλλά όταν αυτό γίνεται αντιληπτό από «διαφορετική» υπαρξιακή κατάσταση, γίνεται ένα τεράστιο ψέμα…
.
Αντιλήψεις, σκέψεις, συναισθήματα, αισθήσεις, δραστηριότητες, αντιδράσεις… μια συνεχής ροή φαινομένων… και πίσω η μεγάλη ψευδαίσθηση, το εγώ.
Είναι ακριβώς η άγνοια, η ψευδαίσθηση μιας σταθερής ύπαρξης, που συγκρατεί όλη αυτή την χαώδη κίνηση, την οργανώνει και της δίνει κατευθύνσεις.
Οι άνθρωποι ισορροπούν πάνω στην αυταπάτη (του εγώ τους) όπως ισορροπεί κάποιος στην «θαλάσσια σανίδα» και ταξιδεύει πάνω στην κίνηση της θάλασσας.
Τι είναι σταθερό; Τίποτα… ούτε καν το εγώ που είναι μια κατασκευή της σκέψης, ένα «υποθετικό» ψυχολογικό κέντρο που συγκροτεί γύρω του, εμπειρίες, πληροφορίες, αντιδράσεις… όλα αυτά που συνθέτουν το ψυχονοητικοσωματικό ρεύμα ύπαρξης.
.
Και κάπου εδώ… στη μέση του δρόμου… ο άνθρωπος αρχίζει να προβληματίζεται, να θέλει να βρει την Αλήθεια, να βρει οντολογική ασφάλεια, να κρατηθεί από Κάπου…
Ω! Το εγώ πρέπει να στηρίζεται Κάπου Αλλού, σε Ένα Αιώνιο Εγώ, σε μια Ανώτερη Δύναμη, στο Θεό, σε μια Πραγματικότητα…
Κι ο άνθρωπος προβάλει την «ιδέα» στον αχανή χώρο της φαντασίας του κι ορθώνει ένα Είδωλο, που το ονομάζει Θεό… Και φτιάχνει θεωρίες και διδασκαλίες κι αρχίζει να μιλάει, να μιλάει, να μιλάει… τόσο πολύ που γίνεται βαρετό… μόνο λόγια…
.
Όχι! όχι!... Το μόνο που «υπάρχει» είναι η άγνοια, η ψευδαίσθηση του εγώ, το ρεύμα της εμπειρίας, τα φαινόμενα… Κι όλο αυτό φαντάζει πραγματικό όσο το πιστεύεις… αλλά είναι μονάχα όνειρο, συσσωρεύσεις δραστηριοτήτων, όταν δεις την αληθινή φύση του… απλά φαινόμενα που διαλύονται στο τίποτα.
.
Η Πραγματικότητα βρίσκεται πέρα από την Αντίληψη του Ανθρώπου, πέρα από τις αντιλήψεις, τις ιδέες ή τις σκέψεις των ανθρώπων… Αλλά όσο οι άνθρωποι εμμένουν στην ψευδαίσθηση, το όνειρο θα ζει, θα μας ταξιδεύει, και θα μας κρατά στον ύπνο μας…
Μέχρι να έρθει η Ώρα να Ξυπνήσουμε!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα