Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Έχετε αναρωτηθεί …Γιατί η ανδρική μύτη είναι μεγαλύτερη από τη γυναικείας;

muti
Γιατί η ανδρική μύτη είναι μεγαλύτερη από τη γυναικεία; Ηλίου φαεινότερο ότι οι ανδρικές μύτες είναι μεγαλύτερες από τις γυναικείες. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί;
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αϊόβα είχαν τη συγκεκριμένη απορία και έπειτα από έρευνα, διαπίστωσαν ότι όντως οι άντρες έχουν μεγαλύτερη μύτη και μάλιστα 10% κατά μέσο όρο και αναλογικά πάντα με τη σωματοδομή.
Η αιτιολογία βέβαια είναι πολύ πιο απλή από την υπόθεση του….Πινόκιο. Η έρευνα, σύμφωνα με το National Geographic,  έδειξε ότι η μεγαλύτερη μύτη εξυπηρετεί  την τροφοδότηση της μυϊκής μάζας, που στους άντρες είναι σαφώς πιο μεγάλη από ό,τι στις γυναίκες.
Με απλά λόγια, η μεγαλύτερη μύτη επιτρέπει στους άνδρες να εισπνέουν περισσότερο οξυγόνο. Η μύτη λειτουργεί ως επέκταση των πνευμόνων και βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου για τη θρέψη των μυών.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη έρευνα, που διεξήχθη σε 38 άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 3 έως 20 ετών, διαπιστώθηκε ότι οι διαφορές αρχίζουν να εμφανίζονται περίπου στην ηλικία των 11, ενώ κατά την περίοδο της εφηβείας η ανδρική μύτη βρίσκεται σε…έξαρση καθώς τα αγόρια στην εφηβεία έχουν περισσότερο άπαχο μυϊκό ιστό.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο το φύλο που καθορίζει το μέγεθος της μύτης. Έρευνες δεκαετιών έχουν δείξει ότι το κλίμα συμβάλλει σημαντικά στο μέγεθος και το σχήμα της.
Επιβεβαιώνοντας αυτή τη θεωρία, η σύγκριση του σύγχρονου ανθρώπου με εκείνον της εποχής του Νεάντερνταλ, δείχνει ότι η μικρότερη μυϊκή μάζα του πρώτου έχει σαφή απόκλιση από εκείνη του δεύτερου, εξ ου και η διαφορά μύτης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα