Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Πόση αλήθεια σηκώνεις;


Γράφει ο Μιχάλης Χονδρογιάννης.

Η αλήθεια. Την αγαπάμε τόσο πολύ ή απλά είναι ένα θέμα ταμπού και δεν το ακουμπάμε, γιατί κάνει τζιζ. Πόσοι από σας δεν έχετε δηλώσει λάτρεις της και δεν διαρρηγνύεστε τα ιμάτια σας ότι προτιμάτε την πιο σκληρή αλήθεια από το πιο όμορφο ψέμα;
Είναι όμως πράγματι έτσι;
Είστε σίγουροι ότι θέλετε να σας λέει ο κόσμος αυτό που σκέφτεται και όχι αυτό που θέλετε να ακούσετε; Αμφιβάλω.
Καταρχήν υπάρχουν αθώα και ένοχα ψέματα ή όλα είναι ίδια και απλά ο σκοπός “αγιάζει” τα μέσα”;
Κι έπειτα πόσο ειλικρινής είστε εσείς, ώστε να έχετε την ίδια απαίτηση κι από τους άλλους ;
Όχι φίλοι μου (αυτό είναι ψέμα, δεν είστε φίλοι μου, τουλάχιστον όχι όλοι), κάνεις άνθρωπος δεν είναι απόλυτα ειλικρινής και κανείς δεν αγαπάει την αλήθεια όσο θέλει να πιστεύει.

Είσαι σίγουρη κοπελιά ότι όταν φορέσεις το καινούριο σου πράσινο φόρεμα, που με τόση μαεστρία (και ψέματα) σου πλάσαρε η πωλήτρια στην Τσιμισκή, ότι θέλεις να βρεθεί κάποιος να σου πει πως είσαι σα λαχανόκηπος με πόδια; Δε νομίζω.
Εσύ τσάκαλε είσαι σίγουρος ότι θέλεις να σου πούμε την αλήθεια για την καινούρια σου κατάκτηση; Επίσης δε νομίζω.
Τώρα θα μου πείτε αυτά δεν είναι αλήθεια είναι απλά αγένεια. Και άντε αν δεν ρωτήσετε, ο άλλος μπορεί απλά να κρατήσει την γνώμη του για τον εαυτό του.
Αν όμως ρωτήσετε τι πρέπει να κάνει, να παραμείνει πιστός στις αξίες που με τόσο ζήλο πρεσβεύετε ή να γίνει ένας ευγενικός ψεύτης;
Ακόμα και στις σχέσεις.
Υπάρχουν αθώα ψέματα και αν ναι ποια είναι αυτά;
Και ποιο είναι το κριτήριο που καθορίζει την αθωότητα από την ενοχή;
Όλοι θέλουμε μια καλή κουβέντα σε φάσεις που δεν είμαστε καλά και συνήθως τη ζητάμε από δικούς μας ανθρώπους.
Αν γυρίσεις όμως μια μέρα από τη δουλειά με το οποιοδήποτε πρόβλημα που είχες με κάποιον συνάδελφο σου και το συζητήσεις με τον άνθρωπο σου, θα εκτιμήσεις την αλήθεια αν δεν σε βολεύει;
Στο φινάλε αυτός είναι ο δικός σου άνθρωπος, δεν νοείτε να παίρνει το μέρος κάποιου αλλου.
Αν έχεις κάποιον δικό σου άνθρωπο στο νοσοκομείο, με κάτι ανίατο, πρέπει να το μάθει ή όχι; Κι αν χειρότερέψει λόγω ψυχολογίας, αλλά κι από την άλλη πως μπορείς να αφήσεις στην άγνοια κάποιον για κάτι τόσο σοβαρό.
Επίσης η αλήθεια είναι υποκειμενική, γενική και αόριστη σε πολλά θέματα.
"Είναι καλό παιδί". Για ποιον;
"Είναι όμορφη". Πάρε τα μάτια μου και δες.
Ποτέ δεν θα δεις μια κατάσταση ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που την βλέπει κάποιος άλλος οπότε πολύ πιθανό να έχετε μια εντελώς διαφορετική αλήθεια στο μυαλό σας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει “μισή αλήθεια”, με την οποία πολλοί κοροϊδεύετε πρώτα τον εαυτό σας και μετά τους άλλους ή τουλάχιστον έτσι θέλετε να πιστεύετε.
"Αγάπη μου χθες ήμουν έξω με τα παιδιά". (μισή αλήθεια) “και πήγαμε σε ένα μαγαζί που δουλεύει ένα γκομενάκι που παίζουμε εδώ και καιρό. (υπόλοιπη αλήθεια)
Γενικότερα όλοι οι άνθρωποι γινόμαστε κατά περιστάσεις ψεύτες, όπως επίσης σε κάποιες στιγμές προτιμούμε να μας πούνε ψέματα, παρά να μας πετάξουν την ωμή πραγματικότητα στα μούτρα.
Οπότε καλό είναι όταν ανακαλύπτετε κάποιο ψέμα, να ψάχνετε πρώτα τους λόγους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ειπώθηκε και μετά να αντιδράτε ανάλογα.
Αν πάλι είστε από αυτούς που επιμένουν πως θέλουν μόνο την αλήθεια, πριν ξεκινήσετε να το φωνάζετε δυνατά σε όποιον γνωρίζετε, φροντίστε πρώτα να σιγουρευτείτε ότι την αντέχετε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα