Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ - Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΠΛΑΤΩΝ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ

Ο Ήλιος

Πηγή σθένους είναι η ανάπαυση και του πνεύματος και του σώματος. Μάθε την επιστήμη της ανάπαυσης. Μέρος της επιστήμης αυτής συνίσταται στο να αποδιώχνεις από το νου σου για κάποιο χρόνο τις μέριμνες που απασχολούν τον νου σου και να αποστρέψεις το νου σου από αντικείμενα που απορροφούν μεγάλο μέρος του χρόνου σου. Έτσι ο νους σου επανακτά δυνάμεις.

Ο Ήλιος, όπως και κάθε πράγμα, έχει την πνευματική αντιστοιχία του η οποία επιδρά σε μας και στον πλανήτη μας. Υπάρχει Ήλιος αόρατος ο οποίος έχει προς τον ορατό Ήλιο την σχέση που έχει το πνεύμα με το σώμα μας.

 Ο ορατός Ήλιος επιδρά στο σώμα μας. Αλλά ο αόρατος Ήλιος, δηλαδή το πνεύμα του Ήλιου, επιδρά στην πνευματική μας υπόσταση όσο η υπόσταση αυτή αναπτύσσεται αρκετά ώστε να δέχεται την ιδιάζουσα αυτή επίδραση. 

Αν μπορείς να δεχτείς την αλήθεια αυτή, ή έστω και αν την λάβεις σοβαρά υπόψη, θα μπορέσεις να δεχτείς από αυτή την πηγή, δύναμη μεγαλύτερη από όση γίνεται να έλθει σε εκείνους που πιστεύουν μόνο στην ορατή ύπαρξη των πραγμάτων.

Η πίστη στην ύπαρξη των αόρατων αντιστοιχιών ζωοποιεί το σώμα και τον νου, ματαιώνει την ενέργεια του χρόνου, αναβάλλει το γήρας και καθιστά την ζωή αιώνιο.


Ο Ήλιος και τα στοιχεία που εκπέμπει στον πλανήτη μας, είναι όχι μόνο πλήρη ζωής αλλά και πλήρη νοήσεως. Αποτελούν νοητική ζωή και ως εκ τούτου δύναμη. Ο Ήλιος είναι κάτι περισσότερο από σφαίρα. Είναι πολύ ισχυρός νους. Είναι πνεύμα του οποίου βλέπομε μόνο το σώμα ακριβώς όπως του εαυτού μας βλέπομε το σώμα που είναι όργανο του πνεύματος μας.

Όταν δίνομε στο νου μας την στάση της γαλήνιας αίτησης για την παραλαβή δύναμης από το πνεύμα του Ήλιου που θερμαίνει όλο τον πλανήτη μας με ζωή, θα λάβομε μέρος εκείνης της πνευματικής δύναμης του Ήλου.

Ο Ήλιος είναι μία από τις εκφράσεις της Υπέρτατης Δύναμης. Λατρεία του Θεού σημαίνει να θαυμάζουμε ευλαβικά τα έργα Του και όλες τις εκφράσεις του μεγαλείου Του. Όταν θαυμάζεις ευλαβικά τα έργα Του, αντλείς δύναμη από το μεγαλείο Του και η ψυχή σου αυξάνει και συγγενεύει προς τον Θεό.

 Όταν θαυμάζεις το κάλλος ενός άνθους, την ισχύ ενός ωκεανού, την μεγαλοπρέπεια ενός όρους, λατρεύεις τον Θεό, και η λατρεία αυτή φέρει στην ψυχή σου κάλλος σαν του άνθους, ισχύ σαν του ωκεανού, μεγαλοπρέπεια σαν του όρους.

Από όλες τις ορατές σε μας εκφράσεις της θείας μεγαλοπρέπειας, ο Ήλιος είναι η σπουδαιότερη. Για αυτό το λόγο όλες οι θρησκείες αφιέρωσαν μια μέρα της εβδομάδας για να θαυμάζει ο άνθρωπος ευλαβικά την κύρια έκφραση της Θεότητας, ώστε να αντλήσει δύναμη ζωής και εργασίας για τις υπόλοιπες έξι ημέρες.

Έχε μια ημέρα της εβδομάδας αφιερωμένη στον Κύριο – Κυριακή- δηλαδή απομακρύνσου από κάθε κοσμική ενασχόληση, και στρέψε την ελκτική δύναμη της διανοίας σου στην πηγή κάθε ζωής και χάριτος.

Για τέτοια πράγματα όμως, δεν πρέπει να μιλάς με τον πρώτο τυχόντα. Ο αληθινός ποιητής αντλεί πνεύμα από κάθε άνθος, από κάθε δένδρο, από τον Ήλιο, από τα αστέρια, αλλά δεν καθιστά τις εμπνεύσεις του αντικείμενα συζήτησης και φλυαρίας, ούτε ο αληθινός ζωγράφος τις εντυπώσεις του. Δημιουργεί και παράγει μέσα σε σιωπή και γαλήνη σαν γνήσιος μάγος.

Μάθε να αγαπάς την φύση. Η συνήθεια της αγάπης προς την φύση είναι η αληθινή λατρεία προς τον Θεό. Ότι καλό και πολύτιμο έχει, αντανακλά και μεταδίδεται σε αυτόν που την αγαπά.

Εκείνος ο οποίος ηλεκτρίζεται από την θέα των καλλονών του ουρανού και της θάλασσας, της καταιγίδας και των διαφόρων τοπίων είναι μεγαλοφυής, διότι δέχεται τις επιδράσεις του μεγαλείου της φύσης, δέχεται δύναμη, αλλά πρέπει να ζητήσει και γνώση για να κάνει άριστη χρήση αυτής της δύναμης προς όφελος του εαυτού του και των άλλων.

Η φύση μιλά στις διάφορες διάνοιες με διάφορες γλώσσες. Στους χονδρούς λέγει ολίγα. Στους λεπτούς μπορεί να πει εντός ενός λεπτού περισσότερα από όσα μπορούν να εκφράσουν σε όλο τους τον βίο. Υπάρχουν ιδέες οι οποίες στους λεπτούς ανθρώπους δεν είναι δυνατόν να εκφραστούν ούτε με λέξεις, ούτε με μουσική ούτε με χρώματα. Εμφυσώνται αστραπιαία και αποτελούν πηγές ισχύος. 

Γιατί λοιπόν οι μεγαλοφυείς και οι αισθηματίες δεν ευδοκιμούν συνήθως στις ασχολίες του βίου, ή είναι ασθενούς κράσης σωματικά; Διότι δεν έχουν την γνώση να συντηρούν την δύναμη την οποία αντλούν. Οι νόμοι της δικής τους σύστασης δεν είναι ίδιοι με αυτούς που διέπουν την σύσταση των υλικών ανθρώπων. Ο μεγαλοφυής που περιμένει να ευδοκιμήσει βάσει των κοινών μεθόδων ευδοκίμησης μοιάζει με ατμόπλοιο που για να βαδίσει κάνει χρήση ιστίων αντί ατμού. Βέβαια θα μείνει πίσω από τα ιστιοφόρα.

Να καλλιεργείς την τέχνη της ανάπαυσης.

Η Ανακαίνιση.

Η ανάπαυση του πνεύματος θέτει τον άνθρωπο σε κατάσταση ειρήνης προς όλο τον κόσμο. Για να μάθεις την τέχνη της ανάπαυσης πρέπει να αρχίσεις από τον κανόνα της εγκατάλειψης κάθε σκέψης και φροντίδας της εβδομάδας κάθε Κυριακή. Αυτή η εγκατάλειψη είναι πολύτιμο προσόν, το οποίο όμως δεν αποκτιέται εύκολα. Για να το αποκτήσεις πρέπει με θάρρος να εμπιστεύεσαι όλες τις υποθέσεις σου και όλα τα σχέδιά σου στην Υπέρτατη Δύναμη του Σύμπαντος. 

Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό κάθε μέρα, αρκεί μια φορά την εβδομάδα. Αυτή η εμπιστοσύνη στην ανεξάντλητη πηγή παντός καλού σε γεμίζει θάρρος όταν τα χρήματα σου λείπουν, όταν σε πιέζουν, όταν δεν βλέπεις ανθρώπινο μέσο απαλλαγής από τις περιπλοκές σου. Σε σώζει από την απελπισία και σου εμπνέει τρόπους διεξόδου τους οποίους δεν φαντάζεσαι.

Με το πέρασμα του χρόνου αυτό το θάρρος σου γίνεται έξη με την άσκηση και τότε η στιγμή της αμηχανίας δεν έρχεται ποτέ ξανά. Τότε απομακρύνονται όλες οι ασθένειες και οι χρηματικές στενοχώριες από τον κύκλο σου, στον οποίο έλκεται υγεία και αφθονία.

Πρέπει να γνωρίζεις την τέχνη της υπομονής, δηλαδή να μη σε φοβίζει η χρονική βραδύτητα. Απαιτείται χρόνος για να ξεριζωθούν νοητικά ελαττώματα που έχουν γεννηθεί εξαιτίας της μακροχρόνιας έλλειψης εμπιστοσύνης προς την Υπέρτατη Πηγή κάθε καλού. Απαιτείται χρόνος για να καταστραφεί η επικίνδυνη εκείνη πεποίθηση ότι μόνο με τα υλικά μέσα κατορθώνονται τα ποθούμενα.

Ο νους όταν αναπαύεται περιοδικά έλκει πνευματικά στοιχεία και έλκει αυτά όλο και περισσότερο καθότι η ικανότητα της ανάπαυσης θα αυξάνει. Κάθε Κυριακή λέγε: «Σήμερα δεν έχω καμία ευθύνη, καμία φροντίδα, καμία ανησυχία. Σήμερα βρίσκομαι σε αποκλειστική επικοινωνία με το Άπειρο Πνεύμα της Αγαθότητας». 

Μετά από κάποιες εβδομάδες θα δεις πόσο εύκολα θα εκτελείς τα ημερήσια έργα σου. Στην αρχή δεν θα βρεις εύκολο το έργο αυτό της εβδομαδιαίας ανάπαυσης, διότι ο νους σου έχει συνηθίσει να τρέχει άσκοπα από σκέψη σε σκέψη, και η συγκέντρωσή του καθίσταται δυσχερής.

Δεν πρέπει να θέλεις δια της βίας να συγκεντρώσεις τον νου σου, αλλά αρκεί κάθε Κυριακή στην αρχή, να περιορίζεσαι στην γαλήνια αίτηση οδηγιών από το Άπειρο Πνεύμα πώς να καταστήσεις αποτελεσματικά την Κυριακή σου ημέρα αληθινής ανάπαυσης και άντλησης ψυχικών δυνάμεων. Αρχίζεις λοιπόν από αυτή τη σκέψη που θα γίνεται δύναμη που θα κάνει τα υπόλοιπα.

Βαθμηδόν το πνεύμα σου θα καταστεί υγιές, τόσο υγιές ώστε να μην υποκύπτει πια ούτε σε κακό ούτε σε σφάλματα. Οι λέξεις υγιής και άγιος έχουν κοινή ρίζα και προορισμό. Όταν έχεις το πνεύμα σου υγιές, αγία καθίσταται και η ψυχή σου.
Πήγαινε στην εξοχή και κάθισε στον ήλιο. Περπάτα ήρεμα. Την Κυριακή μην σπεύδεις για τίποτα. Να προτιμάς ασχολίες καταπραϋντικές αντί για «διασκεδάσεις». Οι ήρεμες ενασχολήσεις δίνουν στην διάνοια να ακολουθεί ανώτερες εμπνεύσεις.

Η ανάπαυση της Κυριακής καλό είναι να ξεκινά από το Σάββατο το απόγευμα και να λήγει την Κυριακή το απόγευμα. Διότι ο μεσολαβών ύπνος βοηθά πολύ την διεύθυνση που έδωσες στο πνεύμα σου, ώστε την Κυριακή να μπορείς να αντλείς πιο αποτελεσματικά.

 Όταν πλησιάζεις να αποκοιμηθείς το Σάββατο, μπορείς να διανοείσαι τις εξής λέξεις: «Ζητώ από την Πηγή Πάσας Αγαθότητας δύναμη ώστε να μπορέσω να απομακρύνω τις σκέψεις από την διεύθυνση που έλαβαν κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Ζητώ να κατανοήσω περισσότερο και καθαρότερα το σπουδαίο όφελος που θα λάβω σωματικά και διανοητικά από την μεταστροφή των σκέψεών μου μια μέρα από τις επτά. 
Να δω όλο και πιο καθαρά ότι η καλλιέργεια της ειδικής αυτής Κυριακής ανάπαυλας να μου δώσει δύναμη ώστε το σώμα μου να αντέχει και ο οργανισμός μου να αντιστέκεται σε κάθε νόσο, ώστε ο νους μου να καθαρίσει και να ανοίξει ώστε να λάβω νέες ιδέες, νέα σχέδια, νέα δράση, για τις υποθέσεις της επόμενης εβδομάδας- υποθέσεις τις οποίες σήμερα ζητώ να λησμονήσω εντελώς διότι η τοιαύτη λήθη τους μια φορά την εβδομάδα θα δώσει ευκαιρία να εισέλθει η πνευματική δύναμη η οποία θα ωθήσει καλύτερα την έκβαση των υποθέσεών μου αύριο. Ζητώ να μου αποδειχθεί επί μάλλον και μάλλον η πραγματικότητα των πνευματικών τούτων νόμων».

Αυτές οι λέξεις δεν πρέπει να λέγονται μηχανικά, αλλά με πλήρη συνείδηση του νοήματός τους. Ούτε να θεωρείται αυτή η μέθοδος αυστηρός κανόνας, ούτε είναι ανάγκη να μεταχειρίζεσαι τις ίδιες λέξεις. Έχε υπόψη σου ότι δεν είναι θρησκευτικό καθήκον, αλλά απλά μέθοδος η οποία υπενθυμίζει τι δύνασαι να κερδίσεις από τους νόμους της Φύσης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα