Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

“Προστασία του δέρματος το καλοκαίρι με φυσικά προϊόντα”

Από την Βαρβάρα Σουρμελή
Αρωματοθεραπεύτρια – Ολιστική Θεραπεύτρια
 Untitled-2
Το καλοκαίρι οι απαιτήσεις του δέρματος μας είναι αυξημένες, λόγω της έντονης εφίδρωσης και της έκθεσής μας στις ακτίνες του ήλιου.
Αυτό σημαίνει πως το δέρμα μας, εκτός από το αντηλιακό, το οποίο είναι απαραίτητο, χρειάζεται επίσης τακτική απολέπιση, καθημερινή ενυδάτωση και τροφή, για να προστατεύονται τα κύτταρά του.
Ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε βιολογικά αγνά λάδια και αιθέρια έλαια όπως:

Λάδι καρύδας, το οποίο είναι αντιφλεγμονώδες, βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, ενώ έχει, ταυτόχρονα, και αντιρυτιδικές ιδιότητες και δείκτη προστασίας 4 έως 10, όπως και το σησαμέλαιο και το λάδι avocado.
Μην ξεχνάμε το καροτέλαιο, το οποίο έχει και αυτό δείκτη προστασίας περίπου 30 και το σιτέλαιο, το οποίο είναι εξαιρετικό αντιοξειδωτικό έλαιο, με δείκτη προστασίας περίπου 20.
Αυτά είναι κάποια από τα ιδανικά συστατικά που μπορούν να υπάρχουν σε κάποιο αντιρυτιδικό – αναπλαστικό λάδι ενυδάτωσης για το πρόσωπο σας ή κάποιο λάδι serum για εντατική θεραπεία, το οποίο είναι επίσης πλούσιο σε μαλακτικές ιδιότητες, που βοηθούν να επουλωθεί το κατεστραμμένο από τον ήλιο δέρμα, οι ραγάδες, οι ουλές και  πολλών ειδών ξηροδερμίες. Μαζί με τα αντίστοιχα αιθέρια έλαια και τα υπόλοιπα λάδια μειώνονται σημαντικά τα σημάδια της γήρανσης και οι γεροντικές κηλίδες και καταπολεμώνται οι πανάδες, και οι μεγάλοι πόροι.
Το αναπλαστικό λάδι ή το λάδι serum καλό είναι να εφαρμόζονται το βράδυ, ώστε, κατά τη διάρκεια της νύχτας, να πραγματοποιείται η θεραπεία σε βάθος.
Την ημέρα πρέπει να χρησιμοποιούμε μια κρέμα που να έχει βάση το βούτυρο καριτέ ή βούτυρο καρύδας και χυμό αλόης.
 Τα βούτυρα ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα, προσφέρουν ελαστικότητα, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και αναπλάθουν το δέρμα. Επίσης, εκτός του ότι ενυδατώνουν βαθιά, δρουν και επουλωτικά, συντελώντας έτσι στην κυτταρική ανανέωση.
Ο χυμός της αλόης ανοίγει και καθαρίζει τους πόρους τους δέρματος, ενυδατώνει, συσφίγγει την επιδερμίδα και εισχωρεί εύκολα και βαθιά στο δέρμα, τονώνοντας την κυτταρική αναγέννηση και μειώνοντας φλεγμονές και ερεθισμούς.
 Μια φορά την εβδομάδα, καλό είναι πραγματοποιείτε μια απολέπιση προσώπου και σώματος, με πίλινγκ για τις ανάγκες του δέρματός σας, με τα αντίστοιχα λάδια, αιθέρια έλαια, αλλά και βότανα, όπως χαμομήλι, λεβάντα, αλλά και βασιλικό πολτό και αλεσμένα αμύγδαλα για ήπια απολέπιση.
Για μεγαλύτερη προστασία και φροντίδα του σώματός σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιγηραντικό – αντηλιακό ορό σώματος με Αργκάν. Το Αργκάν δημιουργεί ένα φράγμα προστασίας στο δέρμα, διατηρώντας την ελαστικότητά του. Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση του δέρματος. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, το οποίο είναι μακράν το πιο ενυδατικό, θρεπτικό, αντιρυτιδικό και αντιγηραντικό έλαιο. Ακόμα, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και δρα επανορθωτικά στον ιστό του δέρματος. Τέλος, περιέχει σκουαλίνη, ένα μοναδικό και σπάνιο στοιχείο ενάντια στον καρκίνο του δέρματος.
Για βελούδινα και ενυδατωμένα χείλια, χρησιμοποιήστε lip balm με βούτυρο κακάο, μελισσοκέρι και σούπερ ενυδατικά λάδια και αιθέρια έλαια!
Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε ένα 24ωρο ενυδατικό – αναζωογονητικό σπρέι προσώπου με μοσχομυρωδάτα ανθόνερα λεβάντας, τριαντάφυλλου, το οποίο δεν θα αφήσει το πρόσωπό σας να αφυδατωθεί και θα διατηρεί, ταυτόχρονα, το δέρμα του προσώπου σας δροσερό και απαλό!
Τέλος, επειδή το δέρμα μας έχει ανάγκη και εσωτερική τροφή, εκτός από μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, καλό είναι επίσης, να καταναλώνουμε αρκετό νερό ημερησίως, καθώς και πράσινο τσάι, τα οποία προσφέρουν ενυδάτωση στον οργανισμό και, κατά συνέπεια, στο δέρμα, βοηθούν στην αποβολή τοξινών, άρα το δέρμα μας είναι πιο ελαστικό και λιγότερο επιρρεπές στη δημιουργία ρυτίδων.
Εμπιστευθείτε τον θησαυρό της φύσης και μείνετε νέοι και υγιείς για πάντα!!!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα