Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Τι είναι πραγματικά ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ


Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, ή ασχολούνται, σοβαρά, με τον Διαλογισμό – πέρα από τις ανοησίες που λέγονται από τους ημιμαθείς -  είναι ότι «Ο Διαλογισμός αναφέρεται σε ΑΥΤΟΝ που Διαλογίζεται, όχι σε αυτό που κάνει, σε κάποια διαδικασία». Αναφέρεται στο ΠΟΙΟΣ κι όχι στο ΤΙ… Στον Διαλογισμό δεν έχει σημασία το ΤΙ, η δραστηριότητα του Διαλογισμού, αλλά το «ΠΩΣ Διαλογιζόμαστε»… που οδηγεί τελικά στο «ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ».

Διαλογισμός είναι η Ανάδυση, η Ανάπτυξη, κι η Ολοκλήρωση, της ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ μας. Ένας τρόπος ύπαρξης διαφορετικός από εκείνον των συνηθισμένων ανθρώπων που απορροφώνται  στις ψυχονοητικοσωματικές δραστηριότητες.
Διαλογισμός είναι ένας τρόπος ύπαρξης πέρα από τις όποιες καταστάσεις ή δραστηριότητες βιώνουμε, πέρα από την σκέψη, πέρα από τον χρόνο.
Διαλογισμός είναι η Βίωση της Αιωνιότητας, η Ίδια η Ουσία της Αιωνιότητας.
Διαλογισμός είναι μια Στάση Ύπαρξης, Ζωής, Δραστηριότητας… ότι κι αν συμβαίνει στο κόσμο των φαινομένων.
.
Έτσι ο Διαλογισμός δεν έχει να κάνει με τις αισθήσεις (με την συγκέντρωση σε ένα αντικείμενο των αισθήσεων), δεν έχει να κάνει με νοητικούς οραματισμούς, οπτικούς, ηχητικούς, ή οτιδήποτε, δεν έχει να κάνει με την σκέψη, με την συγκέντρωση της σκέψης σε κάποια θεϊκή μορφή, ή όχι, ούτε με προσευχές…
Ο Διαλογισμός τα ξεπερνά όλα αυτά, δεν είναι όλα αυτά που κάνουμε… Σημασία έχει ΠΩΣ τα κάνουμε… και πως από το ΠΩΣ (που ξεπερνά το ΤΙ), Αναδυόμαστε στο ΠΟΙΟΣ, σε ΑΥΤΟΝ που κάνει, ό,τι κάνει.
Όλες οι διαδικασίες (το ΤΙ) διαλύονται (κι αυτό είναι το ΠΩΣ) για να μείνει μόνο ΑΥΤΟΣ που τα κάνει όλα αυτά, η ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
.
Ο Καθαρός Αληθινός Διαλογισμός στην πραγματικότητα δεν τα χρειάζεται όλα αυτά, (τις διάφορες διαδικασίες, συγκεντρώσεις, οραματισμούς, «απλή παρατήρηση», οτιδήποτε…), μπορεί να κάνει και χωρίς αυτά, μπορεί να απορρίψει όλες τις διαδικασίες, άμεσα… αλλά είναι λίγοι αυτοί που θα άφηναν τις άγκυρες του συγκεκριμένου, της συγκεκριμένης διαδικασίας.
.
Η Ύστατη Ουσία του Διαλογισμού είναι το ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ χωρίς καμία άλλη ιδιότητα, χαρακτηριστικό, ή κατάσταση ύπαρξης.
Είναι η ΠΥΛΗ που Οδηγεί από το περιορισμένο στο Απεριόριστο, στο Άγνωστο, και στο ΑΛΗΘΙΝΟ.
.
Πως θα διακρίνουμε αν (εμείς οι ίδιοι, ή κάποιοι άλλοι) Διαλογιζόμαστε πραγματικά; Όταν οτιδήποτε γίνεται εξωτερικά, οποιαδήποτε διαδικασία (το ΤΙ) έχει τελειώσει (το ΠΩΣ)… όταν από τις έρημες ακτές της εξωτερικής δραστηριότητας, από τις οποίες αρπαζόμαστε (και φοβόμαστε να εγκαταλείψουμε), ξανοιχτούμε στην Ανοιχτή Θάλασσα της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ μας, της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΖΩΗΣ, της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ… κι ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ χωρίς ιδιότητες, ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΥΣΗ που είναι χωρίς ιδιότητες, χωρίς χαρακτηριστικά…


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα