Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

8 παράξενες πληροφορίες για το φαγητό, που (ίσως) δεν γνωρίζατε



8 παράξενες πληροφορίες για το φαγητό, που (ίσως) δεν γνωρίζατε


Το φαγητό με το οποίο όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά, κρύβει πολλά μυστικά, πέρα από εκείνα που δε σας λέει η μαμά σας για τη σάλτσα ντομάτας που σας κάνει να ξερογλείφεστε κάθε φορά.
Αναπάντεχες διαδρομές έχουν οδηγήσει σε περίεργες διατροφικές συνήθειες, ανακαλύψεις γεύσεων και απρόσμενες χρήσεις ορισμένων τροφίμων. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα βρεθείτε σε γάμο Βεδουίνων φροντίστε να είστε θεονήστικοι και -προς θεού- μακριά από το σκόρδο!

Σκόρδο: μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα.
Το σκόρδο κάνει πολύ καλό στον οργανισμό αλλά έχει δυο μειονεκτήματα. Το προφανές ένα είναι η μυρωδιά του και το δεύτερο οφείλεται στα ισχυρά αντιβακτηριδιακά συστατικά. Για την ακρίβεια, μπορεί να είναι ακίνδυνο όταν καταναλωθεί και χωνευθεί, αλλά αν τοποθετήσετε μια σκελίδα σκόρδο πάνω στο δέρμα σας είναι ικανή να σας προκαλέσει από αλλεργική αντίδραση μέχρι εγκαύματα δευτέρου έως τρίτου βαθμού.
Καφές: Ο ακριβότερος καφές του κόσμου προέρχεται από τα κόπρανα της μοσχογαλής.
Ο καφές Kopi Luwak, προέρχεται περιέργως από τα κόπρανα αυτού του αιλουροειδούς. Η μοσχογαλή τρέφεται με την καλύτερη ποιότητα μούρων, των οποίων τους σπόρους αποβάλλει μερικώς μόνο χωνευμένους. Αυτοί οι σπόροι στη συνέχεια συλλέγονται, πωλούνται και γίνονται καφές πολυτελείας. Ο καφές από αυτούς τους σπόρους, είναι ο ακριβότερος στον κόσμο με την τιμή του να κυμαίνεται από 120 έως 600 δολάρια ανά μισό κιλό και διατίθεται κυρίως σε Ιαπωνία και ΗΠΑ. Το ερώτημα είναι το εξής: ποιος, πως και με ποια αφορμή ανακάλυψε την εκλεκτή γεύση αυτών των σπόρων; Γεμιστή καμήλα: το μεγαλύτερο πιάτο του βεδουίνικου γάμου.
Όταν μαγειρεύεται η ψητή καμήλα γεμίζεται με ένα αρνί, το οποίο με τη σειρά του έχει γέμιση από κοτόπουλα, τα οποία τα έχουν γεμίσει με ψάρια, τα οποία, τέλος, είναι γεμιστά με αυγά. Αυτό το πιάτο θα φάτε αν παρευρεθείτε σε γάμο Βεδουίνων. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο γεύμα στον κόσμο. Και μετά από αυτό, η Καλαματιανή γουρουνοπούλα θα μοιάζει απογευματινό σνάκ.
Σούπα: η πρώτη σούπα φτιάχτηκε από ιπποπόταμο.
Η αρχαιότερη καταγραφή σούπας μας πάει πίσω στο 6.000 π.Χ. και δεν ήταν χορτόσουπα ούτε κοτόσουπα. Η πρώτη σούπα που έφαγε άνθρωπος, ήταν κρεατόσουπα και μάλιστα… από ιπποπόταμο. Worcestershire : η σάλτσα Worcestershire παρασκευάζεται από ολόκληρα ψάρια.
Η δημοφιλής βρετανική σάλτσα παρασκευάζεται από διαλυμένες αντζούγιες. Οι αντζούγιες μουλιάζουν σε ξύδι μέχρι να διαλυθούν τελείως, ενώ δεν καθαρίζονται από τα κόκκαλα που καταλήγουν να περιέχονται και αυτά στη σάλτσα.
Γρανίτα: η γρανίτα εφευρέθηκε από έναν 11χρονο, ο οποίο κράτησε την ιδέα μυστική για 18 ολόκληρα χρόνια.
Ο εφευρέτης της γρανίτας είναι ο Frank Epperson, ο οποίος μια νύχτα του 1905, άφησε στη βεράντα του σπιτιού του ένα μίγμα από σόδα και νερό, στο οποίο ήταν βυθισμένο ένα ξυλάκι. Εκείνη τη νύχτα, η θερμοκρασία στο Σαν Φρανσίσκο έφτασε σε ιστορικό χαμηλό και όταν το πρωί ο Frank ξύπνησε, βρήκε το μίγμα του παγωμένο πάνω στο ξυλάκι και δοκιμάζοντάς το ανακάλυψε πως είχε γεύση φρούτων. Περίμενε 18 χρόνια και ύστερα πατένταρε την ιδέα αυτή.
Μικροκύματα: ο φούρνος μικροκυμάτων ανακαλύφθηκε τυχαία, από μια… λιωμένη σοκολάτα.
Όταν ο Percy LeBaron Spencer πέρασε δίπλα από έναν σωλήνα με ακτινοβολία, παρατήρησε ότι έλιωσε ανεξήγητα η σοκολάτα που είχε στην τσέπη του. Εντόπισε το παράδοξο και την επόμενη φορά δοκίμασε να βάλει καλαμπόκι, ακριβώς μπροστά από τον σωλήνα, του οποίου την ένταση ανέβασε και είδε να σχηματίζεται το ποπ κορν. Αυτή η παρατήρηση ήταν αρκετή για τη δημιουργία του φούρνου μικροκυμάτων. Φιστίκια: ο δυναμίτης φτιάχνεται από… φιστίκια
Το λάδι από τα φιστίκια, με την κατάλληλη επεξεργασία, μπορεί να γίνει γλυκερόλη, συστατικού που χρησιμοποιείται στην παραγωγή της νιτρογλυκερίνης, η οποία με τη σειρά της είναι ένα από τα κύρια συστατικά του δυναμίτη. Η παραγωγή δυναμίτη ωστόσο, δε βασίζεται στα φιστίκια, καθώς αυτός είναι ένας μονάχα τρόπος, στην περίπτωση που θέλετε να ανατινάξετε κάτι και έχετε έλλειψη στη νιτρογλυκερίνη.


biologikaorganikaproionta


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα