Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

7 σημαντικά λάθη στη γλώσσα του σώματος

Ανακαλύψτε, αν στέλνετε εν αγνοία σας διπλά μηνύματα στους άλλους ή αν τελικά, άλλα σας λέει το μυαλό και άλλα η καρδιά σας.
Μπορεί να έχουμε μάθει να ελέγχουμε τα λόγια μας και τις πράξεις μας, αλλά πολλοί από εμάς δεν αντιλαμβανόμαστε καν τα λάθη που κάνουμε με τη στάση του σώματος και τις κινήσεις μας.
Είτε γίνονται λοιπόν ασυνείδητα, είτε ηθελημένα καλό είναι μερικά από αυτά, αν όχι όλα, να τα αποφεύγουμε καθώς συχνά το μήνυμα που μεταφέρουν είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από τις αληθινές μας προθέσεις. Ανακαλύψτε, αν στέλνετε εν αγνοία σας διπλά μηνύματα στους άλλους ή αν τελικά, άλλα σας λέει το μυαλό και άλλα η καρδιά σας.

1. Δεν έρχεστε σε επαφή με τα μάτια
Ένα από τα συνηθέστερα λάθη στη γλώσσα του σώματος είναι να αποφεύγετε να έρχεστε σε επαφή με τα μάτια με τον άλλο. Όταν δεν κοιτάτε τον άλλο στα μάτια, δείχνετε νευρικοί και κλειστοί απέναντί τους. Πολλές φορές μάλιστα, αυτό γίνεται αντιληπτό και σαν φόβος που μπορεί μεν να μην είναι αλήθεια, αλλά αυτή είναι η εντύπωση που δίνετε. Δεν είναι εύκολο αλλά προσπαθήστε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να κοιτάει τους άλλους στα μάτια και θα αντιληφθείτε μεγάλες διαφορές στη συμπεριφορά τους.
2. Καμπουριάζετε
Το να καμπουριάζετε είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε κακή στάση του σώματος που –ευτυχώς- είναι κάτι που διορθώνεται. Το μήνυμα όμως που στέλνετε όταν κάθεστε έτσι, είναι ότι μάλλον δεν σας αρέσει εκεί που βρίσκεστε και ιδανικά θα θέλατε απλά να εξαφανιστείτε. Είτε νιώθετε έτσι, είτε πρόκειται απλά για κακή στάση σώματος, δεν κάνει καλό ούτε στην εικόνα σας ούτε στην πλάτη σας και ένας τρόπος για να στέκεστε όρθιοι και καμαρωτοί είναι να θυμάστε πως μια αόρατη κλωστή σας τραβάει πάντα προς τα πάνω.

3. Γέρνετε προς τα πίσω
Εάν κάθε φορά που μιλάτε με κάποιον έχετε την τάση να γέρνετε προς τα πίσω ή ακόμα και να κάνετε βήμα προς τα πίσω, τότε είναι οφθαλμοφανής μια έλλειψη διάθεσής σας να συνεχίσετε την κουβέντα μαζί του. Αν λοιπόν δεν είναι αυτή η πραγματική σας επιθυμία φροντίστε να γέρνετε προς το άτομο με το οποίο μιλάτε και όχι να απομακρύνεστε από αυτό. Θα νιώσει ο άλλος πως πραγματικά ενδιαφέρεστε και θα πάρει έτσι το ΟΚ να συνεχίσει την κουβέντα μαζί σας.
4. Γυρνάτε στον άλλον την πλάτη σας
Κάθε φορά που στρέφετε το σώμα σας στην αντίθετη πλευρά από εκείνη που είναι ο συνομιλητής σας, δίνετε την εντύπωση ότι δεν έχετε κάτι άλλο να πείτε μαζί του και πως δεν ενδιαφέρεστε και να λύσετε τις τυχόν διαφορές σας, καθώς αυτή είναι μια κίνηση που παρατηρείται περισσότερο στα ζευγάρια που τσακώνονται. Σε κάθε περίπτωση προσπαθείτε να διατηρείτε το σώμα σας σε γωνία, ώστε να δείχνετε ότι είστε ακόμα ανοιχτοί για διαπραγμάτευση και δεκτικοί στις εξηγήσεις.

5. Δείχνετε με το δάχτυλο
Όλοι γνωρίζουμε πως το να δείχνουμε κάποιον με το δάχτυλο είναι αγένεια, αλλά δεν μένει μόνο εκεί η ερμηνεία αυτής της κίνησης. Όταν μιλάτε και πιο συγκεκριμένα διαφωνείτε με κάποιον, καλό είναι να αποφεύγετε να κουνάτε εντόνως τον δείκτη σας μπροστά του καθώς μοιάζει περισσότερο να τον κατηγορείτε ή να τον κατσαδιάζετε, ακόμα και όταν δεν είναι αυτή η πρόθεσή σας.
6. Κινείστε νευρικά
Είτε κάνετε νευρικές κινήσεις, είτε κουνάτε μόνο το πόδι σας νευρικά, θα πρέπει να γνωρίζετε πως δείχνετε αγχωμένοι, ακόμα και αν δεν είστε και δίνετε την εικόνα ότι βαριέστε και έχετε νευρικότητα, που συνήθως δεν συνδέεται με κάτι καλό. Συνήθως τα πιο δραστήρια άτομα, κινούνται τοιουτοτρόπως, αλλά και αυτό με λίγη υπομονή και πειθαρχία, μπορεί να περιοριστεί.

7. Μοιάζετε «δύσκαμπτοι»
Όταν κάθεστε μαγκωμένοι και μοιάζετε σα να έχετε δυσκαμψία, από τον τρόπο που κάθεστε, τότε θα πρέπει να αντιλαμβάνεστε πως δίνετε την εντύπωση ότι δεν νιώθετε άνετα. Και είναι πολύ πιθανό να μη νιώθετε, γι’ αυτό προσπαθείστε να κάτσετε πιο άνετα, να χαλαρώσετε και να δείχνετε προς τα έξω, πως νιώθετε χαλαροί και ξέγνοιαστοι. Δεν είναι εύκολο αυτό πάντα και ανάλογα με τις συνθήκες που βρίσκεστε δεν είναι καν εφικτό, αλλά είναι σαφώς προτιμότερο και για εσάς και για τους άλλους που σας βλέπουν.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα