Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

7 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να επισκεφθείτε ψυχολόγο

Η πλειοψηφία των ανθρώπων κάποια στιγμή στη ζωή του αντιμετωπίζει ήπιας μορφής ψυχολογικά προβλήματα.
psychologistΒέβαια, όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συγχέουμε τη θλίψη ή το έντονο στρες με την κατάθλιψη και τα προβλήματα ψυχικής φύσεως.
Δείτε αναλυτικά τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι η επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο είναι επιβεβλημένη:

1ο σημάδι: Βιώνετε τα συναισθήματά σας υπερβολικά έντονα (συχνές εκρήξεις θυμού, αίσθημα θλίψης για μεγάλο χρονικό διάστημα, στρες που δεν υποχωρεί).
2ο σημάδι: Έχετε συχνά ημικρανίες, αρρωσταίνετε συχνά και το ανοσοποιητικό σας είναι πεσμένο. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μεγάλα επίπεδα στρες ή διαστήματα θλίψης «ρίχνουν» τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος.
depress3ο σημάδι: Βιώσατε μία πολύ έντονη και τραυματική εμπειρία.
4ο σημάδι: Παρά τις προσπάθειες που καταβάλετε, η απόδοσή σας είναι πεσμένη. Είναι συχνό φαινόμενο οι συναισθηματικές δυσκολίες που περνάμε ανά διαστήματα να επηρεάζουν αρνητικά την απόδοσή μας.
5ο σημάδι: Οι άλλοτε αγαπημένες σας δραστηριότητες, σας αφήνουν πλέον παγερά αδιάφορους.
6ο σημάδι: Οι γύρω σας, σας φαίνονται όχι μόνο απόμακροι, αλλά επιθετικοί προς το πρόσωπό σας. Ίσως, στην πραγματικότητα, να μην έχουν αλλάξει αυτοί, αλλά εσείς. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που στην επιστήμη της ψυχολογίας ονομάζεται «προβολή».
7ο σημάδι: Οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σας, σας παροτρύνουν να αναζητήσετε ψυχολογική βοήθεια. Μην τους αγνοείτε, ίσως έχουν αντιληφθεί κάτι που εσείς, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεστε, δεν μπορείτε να καταλάβετε.
Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε ότι δεν πρέπει να αφήσετε τέτοιου είδουςκαταστάσεις να χρονίζουν. Όσο περισσότερος καιρός περνά, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τις αντιμετωπίσετε στη συνέχεια. 
Τέλος κάντε το online test για την κατάθλιψη εδώ (στα αγγλικά). Θα σας πάρει χρόνο 2 λεπτά μόνο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα