Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Πώς να αγχώνεστε λιγότερο και να απολαμβάνετε περισσότερο τη ζωή (Dani Marie )

Ήρθε πάλι η άνοιξη. Ώρα να θέσετε νέους στόχους, να αποφασίσετε να κάνετε περισσότερα, να τρώτε λιγότερο, να σταματήσετε το κάπνισμα, να αρχίσετε τη γυμναστική και άλλα πολλά τα οποία ελπίζετε ότι θα βελτιώσουν τη ζωή σας την επόμενη χρονιά. Αυτό που ξεχνάτε είναι ότι τα εξωτερικά ερεθίσματα δεν μετράνε. Αυτό που λαχταράτε αληθινά είναι να νιώθετε πιο χαρούμενοι και πιο υγιείς μέρα με τη μέρα.
Σίγουρα θα θέλατε να επιτύχετε αυτούς τους μεγάλους στόχους και να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, αλλά οι έρευνες δείχνουν πως όταν επιτευχθούν οι στόχοι, απλά θέτετε νέους. Για να δημιουργήσετε μακροχρόνια οφέλη στη ζωή σας, να έλξετε περισσότερες ευκαιρίες και σχέσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, χρειάζεται να δουλέψετε από μέσα προς τα έξω.
Το άγχος και ο πόνος είναι σχετικά, αλλά επίσης και το κοινό νήμα που μας ενώνει όλους. Εξασφαλίζοντας λίγο χρόνο για να θυμηθούμε ότι δεν είμαστε μόνοι, να απολαύσουμε μερικές αναπνοές, να γελάσουμε, να κάνουμε όμορφο έρωτα (μόνοι μας ή με άλλους) και να βρούμε τρόπους να ρουφήξουμε την ουσία του να είμαστε ζωντανοί, θα βοηθήσει στην υποχώρηση των συναισθημάτων που προκαλούν άγχος. Ακολουθούν μερικά πράγματα που θα πρότεινα να κάνετε καθημερινά για να κρατήσετε το τέρας του άγχους μακριά.

1. Γελάστε. Δυνατά.

Η ζωή είναι πολύ χαοτική και τραγική χωρίς το απαλό λάκτισμα του γέλιου. Απ’ ό,τι φαίνεται, η θεωρία ότι “το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο” είναι αληθινή. Είναι αδύνατον να νιώσετε το απίστευτο βάρος των αρνητικών συναισθημάτων όταν γελάτε. Το γέλιο κάνει μια επανεκκίνηση στο νου και στο σώμα και μας επιβάλλει να εστιάζουμε στη στιγμή. Μας ανεβάζει ψυχολογικά, μας αναζωογονεί και ταυτόχρονα μας ηρεμεί. Αρχίστε να γελάτε :)

2. Αγκαλιαστείτε. Για πολλή ώρα.

Το αγκάλιασμα είναι μνημειωδώς ωφέλιμο στην ανθρώπινη εμπειρία. Όταν βρισκόμαστε στην αγκαλιά κάποιου άλλου για πάνω από δέκα δευτερόλεπτα, τα επίπεδα οξυτοκίνης στον εγκέφαλο εκτοξεύονται. Είναι όμορφο να εναγκαλιζόμαστε με κάποιον άλλον, να τον μυρίζουμε, να του χαμογελάμε, να νιώθουμε την αναπνοή του να εναρμονίζεται με την δική μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της ανταλλαγής, δύο ανθρώπινες καρδιές επικοινωνούν μεταξύ τους και  βελτιώνουν τη διάθεσή μας. Αγκαλιαστείτε.

3. Κάνετε σεξ. Μόνοι ή με άλλους.

Γυμνές αγκαλιές! Για εκατομμύρια χρόνια, ο οργασμός έχει διαιωνίσει διάφορα είδη ζωής. Επιπλέον, δεν χρειαζόμαστε σύντροφο για να απολαύσουμε την γλυκιά ολοκλήρωση. Σίγουρα οι περισσότεροι προτιμούν να έχουν κάποιον με τον οποίο θα μοιραστούν την εμπειρία, αλλά υπάρχει κάτι μοναδικό στο να φέρνουμε τον εαυτό μας σε ολοκλήρωση. Είναι μια υπενθύμιση των απολαύσεων της καθημερινότητας και του ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν. Εκφράστε τη σεξουαλικότητά σας.

4. Κινηθείτε

Το σώμα μας είναι μια μηχανή, ένα εκπληκτικό όχημα το οποίο μας δίνει ζωή. Δεν είναι απλά ένα ντυμένο όχημα ή ένας τρόπος  να έλκουμε ο ένας τον άλλον. Είναι ένα πολύπλοκο και ατελείωτα συναρπαστικό είδος ζωής, το οποίο λειτουργεί μόνο αν το φροντίζουμε. Το ξέρουμε αυτό, η άσκηση είναι  ζωτικής σημασίας για την υγεία μας. Αν μισείτε το γυμναστήριο, δεν χρειάζεται να πηγαίνετε. Αν πηγαίνετε όμως, εξακολουθήστε να το κάνετε.
Αλλιώς, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που μπορείτε να απολαύσετε στο ύπαιθρο ή στην άνεση του σπιτιού σας. Περπατήστε, κάντε ποδήλατο, παίξτε σχοινάκι, χορέψτε, κάνετε yoga, pilates, φτιάξτε τον κήπο, κάνετε ορειβασία, παίξτε με τον σκύλο σας ή τα παιδιά σας, παλέψτε, κάντε έρωτα. Ξεκινήστε.

5. Συλλογιστείτε

Χωρίς να επιστρέφετε στο παρελθόν και να λέτε τις ίδιες ιστορίες συνεχώς μέχρι να διαστρεβλωθεί  το νόημά τους, συλλογιστείτε την κάθε μέρα. Φέρτε λίγη επίγνωση στη συμπεριφορά σας, στις σκέψεις σας, στην ενέργεια που ανταλλάξατε με άλλους. Πώς βελτιώσατε τη ζωή σας;
Δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο στα πάντα, οπότε ας αφήσουμε τα άσχημα και ας κρατήσουμε τα όμορφα. Σχεδόν τα πάντα στη ζωή παρέρχονται, οι εμπειρίες είναι εφήμερες, γι’ αυτό ελέγξτε όσα μπορείτε: την αναπνοή σας, τη συμπεριφορά σας, τις αντιλήψεις και τις αντιδράσεις σας. Είναι απίστευτο τι μπορούν να κάνουν λίγη επίγνωση και ευγνωμοσύνη. Αρχίστε να συλλογίζεστε.

6. Απολαύστε το. Συνειδητά.

Λατρεύω τη ζάχαρη. Πολύ. Για πολλά χρόνια ήμουν σε άρνηση, πιστεύοντας πως  η καταπιεσμένη σεξουαλική επιθυμία με προέτρεπαν προς μια επιτακτική ανάγκη να επιθυμώ πράγματα όπως σοκολάτα και μπισκότα. Φρούτα, κακάο, αγαύη και όλα τα φυσικά συστατικά είναι αυτά που πρέπει να τρώμε συνειδητά.
Η στέρηση ή ο περιορισμός δεν λειτουργούν, καθώς οδηγούν σε απελπισμένες αποφάσεις. Αργά ή γρήγορα θα κρύβεστε σε μια ντουλάπα με το πέμπτο κουλούρι στο χέρι. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζήσουμε χωρίς απολαύσεις. Γι’ αυτό, μεταξύ των φυσικών χυμών και των άλλων φυσικών συστατικών τα οποία παίρνουμε για να λειτουργεί σωστά το σώμα μας, μπορούμε αραιά και πού να βάζουμε μια πρόκληση με κάτι άλλο. Δώστε στον οργανισμό σας αυτό που σας αρέσει και απολαμβάνετε. Αν σας αποτρέπουν από το να εκτονώνετε  τα νεύρα ή την έντασή σας, λίγες παραπάνω θερμίδες δεν πειράζουν. Απολαύστε.

7. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν οι σκέψεις σας κάνουν χειρότερη την εμπειρία του άγχους σας.

Αν συμβαίνει αυτό, κάνετε έναν δεκάλεπτο περίπατο, μια δεκάλεπτη διακοπή για να βγείτε έξω και να πάρετε μεγάλες αργές αναπνοές, βρείτε κάποιον να αγκαλιάσετε, παρακολουθείστε ένα αστείο κλιπάκι στο internet, αυνανιστείτε (σε κάποιο απομονωμένο μέρος), κάντε κάτι ανόητο για να θυμίσετε στον εαυτό σας πόσο μικρή είναι η ζωή. Είναι τόσο μικρή ώστε να κολλάμε σε επιφανειακές ανοησίες, μελοδραματικά επιχειρήματα ή να ανησυχούμε για το ποια είναι η θέση μας σε αυτήν.
Είστε ήδη ολοκληρωμένοι. Έχετε κερδίσει. Βρίσκεστε ακόμα εδώ. Απολαύστε όσα μπορείτε λοιπόν. Έχετε άλλη επιλογή; Ζήστε.
Ποια είναι η Dani Marie
Η Dani Marie Robinson είναι καθηγήτρια Hatha, Vinyasa και Restorative yoga. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της το 2008. Έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη, στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο και πρόσφατα εκπαιδεύτηκε στο E-RYT στο Μπαλί. Τώρα ζει και εκπαιδεύει στο Λος Άντζελες. Όντας συγγραφέας, λάτρης της κωμωδίας και των ζώων, η Dani διδάσκει τους μαθητές της με προκλητικές και δημιουργικές πρακτικές, επιλέγοντας να εστιαστεί στην ενδυνάμωση όλων μας ώστε να βρούμε τον εσωτερικό μας δάσκαλο, να αφουγκραστούμε τη διάνοιά μας και να αναγνωρίσουμε το δυναμικό μας για να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη αγάπη και πάθος. Η Dani είναι μια υπερήφανη πρέσβης της Natural Fitness & Yoga Earth και εργάζεται επιμελώς με τους μαθητές της για να εξαπλώσει τη yoga στην Αιτή. Της αρέσει να επικοινωνεί με τους λάτρεις της ζωής.
Μετάφραση: Nίκος Πνευματικός για το elenaera
πηγή: www.mindbodygreen.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα