Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ιδρώτες όταν κοιμάστε: Αυτά που πρέπει να ξέρετε

Οι ιδρώτες κατά τον ύπνο είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους. Οι αιτίες που τους προκαλούν είναι πολλές.
Οι ιδρώτες κατά τον ύπνο επηρεάζουν πολλούς ανθρώπουςΟι νυκτερινοί ιδρώτες κατά τον ύπνο μπορεί να είναι εντελώς αθώοι. Κάποτε όμως μπορούν να είναι το σημείο μιας γενικότερης διαταραχής ή μιας πάθησης.
Για πολλούς ανθρώπους η νυκτερινή εφίδρωση είναι πολύ ενοχλητική και για αυτό είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τι την προκαλεί και πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.
Αναμφίβολα το να ξυπνά κάποιος στη μέση της νύχτας με βρεγμένα τα σεντόνια λόγω υπερβολικής εφίδρωσης και να νιώθει την υγρασία στο δέρμα του, δεν είναι κάτι ευχάριστο.
Το κυριότερο σημείο του ιδρώτα κατά τον ύπνο είναι τα βρεγμένα σεντόνια, τα βρεγμένα εσώρουχα ή πυτζάμες που φορεί το άτομο όταν κοιμάται και η υπερβολική υγρασία που έχει στο δέρμα του που μπορεί να συνοδεύεται από μια κρύα ή πολύ ζεστή αίσθηση.

Οι αιτίες που προκαλούν τους ιδρώτες κατά τον ύπνο μπορούν να οφείλονται στην αύξηση της θερμοκρασίας του υπνοδωματίου. Κατά το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες αυξάνονται σημαντικά, εάν δεν υπάρχει σύστημα κλιματισμού στο υπνοδωμάτιο, οι νυκτερινοί ιδρώτες είναι αναπόφευκτοι.
Η ποσότητα τους εξαρτάται από τη θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο. Παράλληλα τα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου παίζουν ρόλο. Σε παχύσαρκα άτομα οι ιδρώτες είναι περισσότεροι. Επίσης ρόλο παίζουν τα ρούχα που φορεί κάποιος όταν κοιμάται όπως επίσης και τα σεντόνια, οι κουβέρτες ή τα κλινοσκεπάσματα που έχει.
Ορισμένα πικάντικα φαγητά, ιδιαίτερα εάν καταναλωθούν πριν από τον ύπνο το βράδυ, έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν έντονη εφίδρωση. Επίσης το αλκοόλ έχει την ίδια ιδιότητα.
Σε περίπτωση που παίρνετε φάρμακα και έχετε υπερβολική εφίδρωση, θα πρέπει να ερευνήσετε το ενδεχόμενο οι ιδρώτες να οφείλονται σε ένα από τα φάρμακα αυτά. Ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας, θα μπορέσουν να σας πληροφορήσουν για αυτό.
Στις γυναίκες η κυριότερη αιτία υπερβολικού ιδρώτα κατά τη νύκτα όταν κοιμούνται, είναι η εμμηνόπαυση.
Οι ορμονικές αλλαγές που συντελούνται κατά τη χρονική αυτή περίοδο, είναι βασική αιτία αυξημένης εφίδρωσης.
Φαίνεται ότι και στους άνδρες με την αύξηση της ηλικίας, συμβαίνουν αλλαγές στα επίπεδα της τεστοστερόνης. Η βιολογική αυτή εξέλιξη έχει ονομασθεί ανδρόπαυση. Κατά την περίοδο αυτή της ζωής του άνδρα, περιγράφονται αυξημένοι ιδρώτες κατά τον ύπνο.
Μια σοβαρή και σχετικά συχνή αιτία αυξημένης εφίδρωσης κατά τον ύπνο, είναι το σύνδρομο της άπνοιας του ύπνου. Το σύνδρομο αυτό χαρακτηρίζεται από πολύ έντονο ροχαλητό. Ο ασθενής παρουσιάζει επαναλαμβανόμενα, παρατεταμένα επεισόδια διακοπής της αναπνοής που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Εάν κάποιος παρουσιάζει υπερβολικούς ιδρώτες κατά τον ύπνο, εάν ροχαλίζει έντονα και εάν κατά τη διάρκεια της ημέρας αισθάνεται υπερβολική υπνηλία, τότε θα πρέπει να εξετάσει κατά πόσο έχει το σύνδρομο της άπνοιας του ύπνου.
Υπάρχουν μερικές ασθένειες εκ των οποίων ορισμένες είναι σοβαρές, που έχουν τη δυνατότητα να προκαλούν νυκτερινούς ιδρώτες κατά τον ύπνο.
Αρχικά όλες οι ασθένειες που συνοδεύονται από πυρετό, δημιουργούν αυξημένη εφίδρωση. Επίσης η φυματίωση, το AIDS, ο διαβήτης και ορισμένοι καρκίνοι όπως το λέμφωμα τύπου Hodgkin's μπορούν να συνοδεύονται από ιδρώτες κατά τον ύπνο.
Βλέπουμε λοιπόν ότι οι λόγοι του υπερβολικού ιδρώτα κατά τον ύπνο είναι πολλοί. Βλέπουμε επίσης ότι κάποτε η εφίδρωση αυτή μπορεί να οφείλεται σε σοβαρές ασθένειες.
Αφού λοιπόν το πρόβλημα γίνει αντιληπτό είναι σημαντικό να βρεθεί ποια είναι η αιτία. Στις περιπτώσεις που εσείς οι ίδιοι δεν βρήκατε κάποιο εμφανή λόγο που προκαλεί τους ιδρώτες, τότε η συμβουλή του γιατρού επιβάλλεται. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο εάν υπάρχουν και άλλα σημεία όπως για παράδειγμα μια ανεξήγητη απώλεια βάρους, αναιμία και άλλα.
Μετά την ανεύρεση της αιτίας, η αντιμετώπιση θα γίνει ανάλογα. Εάν βρεθεί μια ασθένεια που δημιουργεί την αυξημένη εφίδρωση, η θεραπεία που θα αποφασισθεί από το γιατρό θα αντιμετωπίζει παράλληλα και τους ιδρώτες.
Σε άλλες περιπτώσεις η αποφυγή των πικάντικων φαγητών και της κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Επίσης η αποφυγή φαρμάκων που προκαλούν εφίδρωση και η αντικατάσταση τους από άλλα, επιβάλλεται εάν η αιτία είναι φαρμακευτική.
Η διατήρηση μια καλής θερμοκρασίας δωματίου κατά το καλοκαίρι ακόμη και με τη χρήση συστήματος κλιματισμού εάν είναι αναγκαίο, σίγουρα βοηθά.
Εάν ξυπνάτε ιδρωμένοι, τότε ένα ντους με κρύο νερό θα σας ανακουφίσει. Επίσης εάν πιείτε παγωμένο νερό, χυμό φρούτων ή γάλα, θα σας βοηθήσει.
Και μην ξεχνάτε να αλλάζετε τα σεντόνια σας, τη μαξιλαροθήκη και τα ρούχα που φοράτε όταν κοιμάστε εάν αυτά έχουν βραχεί από τον ιδρώτα σας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα