Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Μετατρέψαμε τη ζωή μας σε «κόλαση» ?



Ο άνθρωπος από τη στιγμή που επέλεξε στον δρόμο της ζωής του να βάλει το μυαλό του και να μετατρέψει την αγάπη σε κέρδος «έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του».


Ο δρόμος της ζωής μπορεί να αλλάξει μέσα σε μία μέρα από κόλαση να γίνει παράδεισος αν επιτρέψουμε στην αγάπη να πάρει τον ρόλο και τη θέση που της αναλογεί.
Εμείς ότι δίνουμε σε αυτή τη ζωή, το δίνουμε με σκοπό να πάρουμε και όχι για να δώσουμε.
Όλη η ζωή έχει μετατραπεί σε κόλαση, από αυτή τη λέξη «κέρδος».
Κάθε άνθρωπος αναζητά τι θα κερδίσει, πριν ακόμη δώσει. Όταν πας σε μια δουλειά πρώτα θα ρωτήσεις τι θα πάρεις ως αμοιβή πριν ακόμη δώσεις. Σε μία σχέση αναζητάς τι θα πάρεις εσύ χωρίς ακόμη να έχεις δώσει. 

Πώς γίνεται να τρως φαγητό αν δεν το έχεις μαγειρέψει πρώτα ?
Τι έδωσες για να πάρεις ? Τι πήρες και τι έδωσες ? Αυτό είναι το ζητούμενο σε όλους. Σε κάθε γωνιά της ζωής μας θεωρούμε ότι η αδικία ήταν παρούσα. Ότι δεν έχουμε πάρει αναλογικά αυτά που δώσαμε. Πόσο αυστηροί είμαστε τελικά με τους εαυτούς μας, με τους ανθρώπους μας και τελικά με ολόκληρη τη ζωή μας ?
Πόση αυστηρότητα έχουμε πάρει από τη φύση ? Η οποία μας δίνει αφιλοκερδώς το κάθε τι είτε το «αξίζουμε» είτε όχι, είτε της δώσαμε είτε όχι. Ο ήλιος βγαίνει είτε μας νοιάζει είτε όχι. Όλα όσα μας περιβάλλουν, εκτός της ύλης, μας δίνονται έτσι απλά.
Εμείς πώς και γιατί το γεννήσαμε όλο αυτό ? Να παίρνουμε ντε και καλά πίσω αυτά που δώσαμε ? Μήπως τελικά αυτά παίρνουμε όμως πίσω ? Μήπως αν δίναμε από την ψυχή μας για την ψυχή μας έτσι απλά να ήταν πιο εύκολα τα πράγματα για όλους ? Μήπως ήρθε η ώρα από την έννοια της αγάπης να αφαιρέσουμε το κέρδος ?

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα