Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Γιατί είναι ευεργετικό να είστε ένα άγιο άτομο;



Σήμερα, οι άνθρωποι γελούν με την έννοια της αγιότητας και πιστεύουν ότι αυτή η ιδέα ανήκει μόνο σε φανατικούς, αδαείς, τρελούς ή νοητικά αδύναμους. Για να προσδιορίσουμε την αγιότητα, μπορούμε να πούμε ότι ένα άγιο αντικείμενο ή ένα άγιο πρόσωπο είναι ένα καθαγιασμένο πρόσωπο, αγιασμένο από πνευματική δύναμη, αφιερωμένο στην υπηρεσία του Θεού, και αγνό σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά σε όλες τις σκέψεις, λέξεις, πράξεις και κατευθύνσεις του.

Γιατί είναι ευεργετικό να είστε ένα άγιο άτομο; Η αγιότητα είναι επιβοηθητική για πέντε βασικούς λόγους:


1. Ένα άγιο άτομο είναι σωματικά ένα πιο υγιές άτομο απ’ αυτό που μολύνει το φυσικό του σώμα με διάφορους τρόπους. Ένα άγιο άτομο γενικά ζει μια μακρύτερη ζωή. Το άτομο που τρώει τις σωστές τροφές, που συνδέεται με άλλα καθαρά άτομα, που κρατά το σώμα του καθαρό ζει μεγαλύτερη, υγιέστερη ζωή και αντιστέκεται καλύτερα στις επιθέσεις που δέχεται η υγεία του από ένα άτομο που τρώει τις λάθος τροφές, πίνει αλκοόλ, παίρνει ναρκωτικά, δημιουργεί σχέσεις με ακάθαρτα άτομα και μολύνεται από διάφορες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Η αγιότητα είναι πολύ σημαντική για το φυσικό σώμα. Το σώμα είναι ο ναός του Θεού. Αυτός ο ναός πρέπει να είναι ιερός για να γίνει ένα μέρος επικοινωνίας με τον Θεό. Το σώμα πρέπει να είναι εξαγιασμένο και αφιερωμένο σε αυτό το σκοπό. Το σώμα δεν πρέπει να είναι αφιερωμένο στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τις σεξουαλικές ηδονές αλλά στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.

2. Όταν η συναισθηματική φύση είναι άγια, τα συναισθήματα είναι της υψηλότερης ποιότητας και αφιερωμένα στην Ομορφιά, την Καλοσύνη, την Αρετή, την Χαρά και την Ελευθερία. Ένα άτομο με καθαγιασμένη συναισθηματική φύση βιώνει ειρήνη στα συναισθήματά του.

Εάν υπάρχει μοχθηρία, διαβολή, μίσος, φόβος, θυμός, ζήλια, εκδικητικότητα ή απληστία στο συναισθηματικό σας σώμα, δεν μπορείτε να είστε ιερός. Όταν δεν είστε ιεροί συναισθηματικά, τα συναισθήματά σας παράγουν δηλητήριο στους αδένες σας και διαταράσσουν όλους τους φυσικούς μηχανισμούς σας. Γι’ αυτό η αγιότητα βοηθά την συναισθηματική και υλική σας φύση να είναι υγιής και ευτυχισμένη.

3. Η αγιότητα βοηθά τη νοητική σας φύση. Αρχίζετε να παράγετε αγνές σκέψεις: σκέψεις για την Ομορφιά, την Καλοσύνη, την Αρετή, την Χαρά, την Ελευθερία, τον Μόχθο και την Θυσιαστική Υπηρεσία και τις ορθές ανθρώπινες σχέσεις· σκέψεις που δεν περιέχουν βία, βλαπτικότητα, καταστροφή ή ασχήμια. Αυτές οι αρνητικές σκέψεις δημιουργούν σύγχυση στο νοητικό μηχανισμό σας και δεν σας επιτρέπουν να σκέφτεστε με το σωστό τρόπο, να βλέπετε τα γεγονότα και την πραγματικότητα και να χρησιμοποιείτε την λογική σας.

Οι σκέψεις είναι σαν βενζίνη στον μηχανισμό του νου σας: Εάν βάλετε την λάθος βενζίνη στον μηχανισμό σας ή ανακατέψετε την βενζίνη με βλαβερές ουσίες, μπορεί ν’ αρχίσετε να λειτουργείτε με παράξενους τρόπους και τελικά να σταματήσετε να λειτουργείτε τελείως. Αυτό συμβαίνει σ’ ένα νου που δεν είναι αγνός και ιερός. Ένα άτομο με ανόσιο νου χάνει τον προσανατολισμό και την ενέργειά του, και ετοιμάζει την μελλοντική πτώση και καταστροφή του.

Οι άνθρωποι γελούν στην ιδέα της αγιότητας και διακηρύσσουν ότι έχουν ελευθερία στη σκέψη και στη δράση. Ένα ελεύθερο και άφοβο άτομο δεν είναι ένα άτομο που δεν συμμορφώνεται με τους φυσικούς νόμους αλλά εκείνο που τους υπακούει. Η αγιότητα είναι ο άριστος δρόμος που οδηγεί στην ελευθερία και την αφοβία.

Κάθε νους που είναι μολυσμένος με ψευδαισθήσεις, ψεύδη, ματαιοδοξία, εγωισμό και χωριστικότητα είναι ένας νους που παράγει φόβο και σκλαβιά και δεν επιτρέπει στον άνθρωπο να δει τα πράγματα όπως είναι ή να χρησιμοποιήσει την ανώτερη λογική του για να λύσει τα προβλήματά του. Κάποιος μπορεί να ξεφύγει από δικηγόρους, αρχές και φυλακές αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει απ’ τον καρμικό νόμο.

Οι περισσότερες νοητικές διαταραχές δημιουργούνται γιατί λάθος σκέψεις χύνονται στη νοητική μηχανή. Αυτή η νοητική μηχανή σταματά πια να ισορροπεί τις δραστηριότητες του ατόμου. Δεν φέρνει ισορροπία στις αποφάσεις του, ούτε οικοδομεί μια ζωή βασισμένη σε σωστές αξίες. Ένα άτομο με τέτοιο νου κάνει τα μικρά θέματα μεγάλα, τα μεγάλα θέματα μικρά, τα κόκκινα προβλήματα πράσινα, τα πράσινα προβλήματα κίτρινα... Δημιουργεί ένα χάος και σύγχυση στον μηχανισμό του, μια Βαβυλώνα στο σύστημά του, σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να καταλάβει τον εαυτό του και την γλώσσα του.

4. Η αγιότητα είναι σημαντική γιατί οι άνθρωποι αναπτύσσουν εμπιστοσύνη σε σας όταν βλέπουν ότι είστε άγιοι. Η εμπιστοσύνη τους κάνει να συνεργάζονται μαζί σας, να σας βοηθούν, να σας δανείζουν χρήματα εάν σας χρειάζονται για να φροντίσετε την περιουσία και τα παιδιά σας. Αυτό σας οδηγεί να έχετε μια ζωή με ευημερία. Η αγιότητα σας κάνει να ευημερείτε γιατί κερδίζει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων.

Η σπουδαιότερη φιλία βασίζεται στην φερεγγυότητα. Εάν οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, δεν μπορούν να συνεργαστούν και δεν μπορούν να γίνουν φίλοι. Όταν προδώσετε τον φίλο σας με το να είστε ακάθαρτοι στα κίνητρα και τις προθέσεις σας, δεν είστε ένα φερέγγυο άτομο. Η αγιότητα σας κάνει φερέγγυους. Φερεγγυότητα σημαίνει ειλικρίνεια, ευθύτητα, καθαρότητα, ενημερότητα, ανιδιοτέλεια και αγνότητα.

Οι άνθρωποι παίζουν με την αγιότητα. Για παράδειγμα, κάνουν επίδειξη ότι νηστεύουν για θρησκευτικούς λόγους· έχουν μαζί τους ιερά βιβλία για να δείξουν ότι είναι πνευματικοί. Επισκέπτονται ναούς για να δώσουν την εντύπωση ότι είναι άγιοι. Η προσποίηση και η επίδειξη δεν αποτελούν αγιότητα. Η αγιότητα σχετίζεται με την ουσία και το είναι σας, όχι με τις υποκρισίες σας.

Η αγιότητα απαιτεί να γίνουμε ο Πραγματικός Εαυτός μας και να ακτινοβολούμε την Εσωτερική Θειότητα με απλότητα και ομορφιά, χωρίς επίδειξη.

5. Η αγιότητα σας φέρνει σ’ επαφή με Ανώτερες Δυνάμεις στη Φύση. Η αγιότητα σταδιακά σας αποκαλύπτει ότι οι Ανώτερες δυνάμεις υπάρχουν. Λόγω αυτής της συνειδητοποίησης, δεν μπορείτε να συνεχίζετε να ζείτε μια ζωή ασχήμιας, ανοσιότητας και ματαιοδοξίας. Απ’ τη στιγμή που συνειδητοποιήσετε ότι οι Ανώτερες Δυνάμεις υπάρχουν, ανακαλείτε τον εαυτό σας και αποφεύγετε να  εμπλέκεστε σε πράξεις βίας και με ανθρώπους που είναι φαύλοι, εγκληματικοί, εγωιστές και χωριστικοί.

Η αγιότητα σας προστατεύει σαν ασπίδα. Λειτουργεί σαν φως που διαλύει το σκοτάδι γύρω σας.

Η αγιότητα σας φέρνει σ’ επαφή με το Ον μέσα σας που δίνει κατεύθυνση σύμφωνη με την Θεία Θέληση. Εάν δεν έχετε σωστό προσανατολισμό, ξεγελάτε κι εξαπατάτε τους ανθρώπους και τον εαυτό σας. Όταν εξαπατάτε τον εαυτό σας, ο μηχανισμός επικοινωνίας με την ανώτερη κατεύθυνση διαταράσσεται και τελικά διαλύεται και καταλήγετε θύματα των βίαιων δυνάμεων και των ισχυρών νόμων της Φύσης.

Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η αγιότητα ανήκει σε αδύναμους ανθρώπους, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι κάποιος πρέπει να είναι πολύ δυνατός για να είναι άγιο άτομο· για να είναι σωματικά ιερός και να ζει υγιή ζωή· να είναι ιερός στην καρδιά και να έχει ειρήνη· να είναι ιερός στο νου και να είναι έξυπνος, με οξύνοια και δημιουργικότητα· να είναι ιερός στην πνευματική ζωή και να έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό· να είναι ιερός στην ουσία του και να έχει επικοινωνία με Υψηλότερες, Δημιουργικές Δυνάμεις του Σύμπαντος. Αγιότητα σημαίνει να είστε σε αρμονία και σε συντονισμό με τη Θεία Θέληση.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Education as Transformation vol.2


elenastral


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα