Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η Ομορφιά στη Φύση

Beauty of nature by batchdenon

Πώς μπορούμε ν’ αρχίσουμε ν’ απολαμβάνουμε την ομορφιά και τον πολιτισμό; Το πρώτο βήμα είναι η Παρατήρηση. Παρατηρείστε την ομορφιά οπουδήποτε κι αν την βρείτε. Πάρτε ένα λουλούδι στο χέρι σας· απολαύστε τη μορφή των πετάλων, τα χρώματα, το άρωμα. Ακούστε τα πουλιά που κελαηδούν· παρατηρείστε τα δέντρα, τις λίμνες, τα βουνά, τους καταρράκτες – την ομορφιά στη φύση. Όταν συνδέεστε με την ομορφιά στη φύση, γίνεστε περισσότερο ο Πραγματικός Εαυτός σας. 


Κατόπιν παρατηρείστε την ομορφιά στα άλλα ανθρώπινα όντα, με οποιοδήποτε τρόπο εκδηλώνεται. Μετά, παρατηρείστε και απολαύστε τον πολιτισμό όσων περισσότερων εθνών και φυλών είναι δυνατό. Αυτό θα διευρύνει τον ορίζοντά σας και θα σας κάνει πιο ταπεινούς και περισσότερο αβλαβείς. Η παρατήρηση της ομορφιάς είναι μια προσπάθεια να ταυτιστείτε με την ομορφιά που έχετε μέσα σας. Η στιγμή που κάποιος θαυμάζει την ομορφιά, είναι η στιγμή της μεταμόρφωσης.

Η εκτίμηση της ομορφιάς αυξάνει την ομορφιά· η άρνηση ή η απόρριψη της ομορφιάς τραβά κάποιον κάτω στην εγωιστική και χωριστική του φύση όπου η χαρά και η δημιουργικότητα λείπουν. Εκτιμείστε την ομορφιά ο ένας του άλλου εάν θέλετε να αυξήσετε την κατανόηση, την χαρά, την επιτυχία στην οικογένειά σας. Όταν εκτιμάτε την ομορφιά, βεβαιώνετε την Θειότητα ο ένας μέσα στον άλλον· συνδέεστε με τη Θεϊκή παρουσία που βρίσκεται μέσα σας και μέσα στους άλλους και την προσκαλείτε να εκδηλωθεί.

Πρέπει να παίρνουμε τα παιδιά μας στη φύση και να τους δείχνουμε βουνά, δέντρα, ηλιοβασιλέματα, λίμνες, φαράγγια, λουλούδια και σπόρους. Η ομορφιά της φύσης θα τα κάνει πραγματικά ανθρώπινα, και θα τα βοηθήσει να αποβάλλουν τη μόλυνση που έχει συσσωρευτεί στην αύρα τους από τις επιδράσεις των περισσότερων ταινιών, και τηλεοπτικών προγραμμάτων και εντύπων.

Πρέπει να φέρνουμε στο σπίτι μας όμορφη μουσική, πίνακες, όμορφα έπιπλα, και φωτεινά αρμονικά χρώματα που θα ανυψώνουν το πνεύμα και θα το τρέφουν.

Στην πραγματικότητα, η ομορφιά είναι μια πηγή ενέργειας, μια βιταμίνη. Όπου υπάρχει ομορφιά, υπάρχει συνεχής ροή ενέργειας. Οι άνθρωποι που απασχολούνται με τις καλές τέχνες ή με τις εκδηλώσεις της ομορφιάς, είναι ιδιαίτερα ενεργητικοί, ενθουσιώδεις και ακτινοβόλοι.

Πάρτε τα παιδιά σας σε μεγάλα μουσικά κέντρα, αφήστε τα ν’ ακούσουν συμφωνική μουσική, ν’ απολαύσουν μπαλέτα, θεατρικά έργα και φεστιβάλ τραγουδιού· πάρτε τα να δουν μεγάλα έργα ζωγραφικής, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής· πάρτε τα να συμμετέχουν σε τελετουργίες σε όμορφους καθεδρικούς ναούς. Όλα αυτά θα τα βοηθήσουν να έχουν μια νέα γέννηση, γιατί θα απελευθερώσουν από μέσα τους τον πυρήνα της ζωής που θα ενεργοποιήσει και θα δυναμώσει όλη τους τη φύση.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Stories 


elenastral


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα