Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ο,ΤΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΡΥΒΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ


Κάποιος, κάπου, κάποτε λέει κάτι σπουδαίο. Μοναδικό. Δεν σταματάει η γη να γεννάει κάποιους ξεχωριστούς, εκλεκτούς, η σκέψη των όποιων ακουμπάει εκεί που ο μέσος άνθρωπος δεν θα φθάσει ποτέ.
Ένας κάποιος, κάπου, κάποτε που είπε κάτι φοβερό και συγκλονιστικό και άξιο μελέτης και βαθυστόχαστης διανοητικής ερεύνης ήταν ο Φρανς Καφκα (φωτο). Μόνο που αυτός είπε την κουβέντα του, τη σύλληψή του, το στοχασμό του, την εφεύρεσή του, όχι με μια επιστημονική ανακάλυψη, με μια θεωρία, μ’ ένα πείραμα. Τίποτα απ’ όλα αυτά.

Συγγραφέας ήταν ο Εβραιοτσέχος γερμανομαθής Φρανς Κάφκα και ό,τι έγραψε ακόμα το ψάχνουν τα πιο σπουδαία μυαλά της ψυχανάλυσης. Για να πλησιάσουν ό,τι σκοτεινό κρύβει η ψυχή του ανθρώπου.
Σα σήμερα, 3 Ιουνίου, το 1924 πέθανε αυτός ο χλεμπονιάρης, με την εύθραυστη υγεία Φρανς Κάφκα, που αναφέρω τα έργα του, θα το πω έτσι, τα πιο διάσημα. Η Μεταμόρφωση, Η Δίκη, οΠύργος.
Όλοι μιλάμε για την καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία του, αλλά αν διαβάσεις την ερωτική του αλληλογραφία με τις γυναίκες της ζωής του, την Φελίτσε και την Μιλένα, θα πάθεις.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα