Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Εφιαλτική η έκθεση του ΔΝΤ. του Γιώργου Δελαστίκ

Εφιαλτική η έκθεση του ΔΝΤ. του Γιώργου Δελαστίκ

Διπλό χαστούκι η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Χαστούκι για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς καταγράφει αναλυτικά τα αίσχη που έχουν υπογράψει οι σύγχρονοι «Τσολάκογλου», τινάζοντας στον αέρα όλα τα προπαγανδιστικά ψέματα που σερβίρουν στον ελληνικό λαό. Χαστούκι όμως και για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, καθώς αποκαλύπτει τι έχουν να πάθουν φέτος, και ακόμη χειρότερα του χρόνου, αν απλώς συνεχίσουν να παρακολουθούν παθητικά τα υφιστάμενα δεινά στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής της αποχαλινωμένης κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 


Πρώτα απ’ όλα φέτος ή το αργότερο τους πρώτους μήνες του 2015 ο Σαμαράς θα υπογράψει νέο Μνημόνιο εξόντωσης του ελληνικού λαού! Ο λόγος είναι απλούστατος: Το 2015 η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «χρηματοδοτικό κενό» 12,6 δισεκατομμυρίων ευρώ! Της λείπουν δηλαδή 12,6 δισεκατομμύρια! Σε αυτό συμφωνεί και η Κομισιόν, απλώς αυτή «κόβει κάτι» και τα υπολογίζει σε 12,3 δισ. έναντι των 12,6 δισ. που λέει το ΔΝΤ. Πού θα τα βρουν ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος; Ο Σόιμπλε είναι σαφέστατος.

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του να λέει και να επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει από την ΕΕ νέο δάνειο, ύψους περίπου δέκα δισεκατομμυρίων. Νέο δάνειο όμως συνεπάγεται νέο Μνημόνιο, άρα νέα εφιαλτικά μέτρα. Χώρια αυτά που έχουν ήδη συμφωνήσει να λάβουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, τα οποία αποκαλύπτονται σταδιακά. 
Πέρα από αυτά τα 12,6 δισεκατομμύρια ευρώ όμως η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει ότι θα πρέπει να πάρει και δημοσιονομικά μέτρα ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων την τριετία 2015-2017. Για την ακρίβεια 2 δισ. το 2015, στη συνέχεια 3,7 δισ. το 2016 και 1,8 δισ. το 2017. Η έκθεση του ω όμως δεν λέει μόνο πόσα λεφτά λείπουν. Απαιτεί τη λήψη και άλλων μέτρων που αφενός οδηγούν αναπότρεπτα σε μείωση μισθών και συντάξεων και αφετέρου μετατρέπουν σε ζούγκλα τις εργασιακές σχέσεις. Ας τα δούμε όμως πιο συγκεκριμένα.

Το πρώτο που απαιτεί το ΔΝΤ είναι οι τριετίες να μην ισχύουν για τον κατώτατο μισθό από το 2017 κι έπειτα. Να μην υπάρχει δηλαδή αυτόματη, έστω και ελάχιστη αύξηση στους κατώτατους μισθούς, ακόμα και κάθε τρία χρόνια. Θέλουν δηλαδή να υπάρχει η δυνατότητα με τον ίδιο μισθό που θα μπαίνει ένας 25χρονος νέος να δουλέψει σε μια επιχείρηση, με τον ίδιο μισθό να βγαίνει στα 65 του μετά από 40 χρόνια δουλειάς!


Το δεύτερο πράγμα που ζητάει με λύσσα το ΔΝΤ είναι η πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων εργαζομένων από κάθε είδους επιχείρηση. Με άλλα λόγια, η πλήρης εργοδοτική ασυδοσία.


Η τρίτη απαίτηση του ΔΝΤ είναι η επαναφορά του λοκ άουτ, του δικαιώματος δηλαδή του κάθε εργοδότη να κλείνει και να ανοίγει την επιχείρησή του όποτε γουστάρει, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους. 


Πρόκειται για δικαίωμα που η δεξιά είχε εκχωρήσει στους εργοδότες και το οποίο είχε καταργήσει πριν από… τριάντα και πλέον χρόνια ο προ εικοσαετίας αποβιώσας Ανδρέας Παπανδρέου το 1982! Αυτός είναι ο… «εκσυγχρονισμός της ελληνικής οικονομίας» που ονειρεύονται η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και όλο το πολιτικό σκυλολόι που έχουν γύρω τους και τους ακολουθεί και το οποίο έχει αποθρασυνθεί εντελώς, βλέποντας τον κόσμο με σκυμμένο το κεφάλι να μην αντιδρά υποτασσόμενος στην πολιτική τους.

Μαύρα μαντάτα και για τις συντάξεις. Η κυβέρνηση του κατάπτυστου δίδυμου Σαμαρά-Βενιζέλου έχει ήδη υπογράψει σε δέκα μέρες, μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, να έχει ολοκληρώσει την αποκαλούμενη «διαδικασία εναρμόνισης εισφορών-παροχών» και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου να έχει ολοκληρώσει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε ο νέος νόμος να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Γενάρη του 2015, δηλαδή σε έξι μήνες. Αυτό σημαίνει αφενός μείωση των κύριων συντάξεων και αφετέρου νέα αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Επαναλαμβάνουμε ότι μιλάμε για τις κύριες συντάξεις, διότι οι επικουρικές βαίνουν ταχύτατα προς κατάργηση.

Από την 1η Ιουλίου, σε δέκα μέρες, καταργούνται όλοι οι πόροι που χρηματοδοτούν τις επικουρικές συντάξεις και ταυτόχρονα απαγορεύεται στα επικουρικά ταμεία να έχουν έστω και ένα ευρώ έλλειμμα! Σε έξι μήνες, από την 1η Γενάρη, καταργείται και κάθε κρατική επιχορήγηση προς τα επικουρικά ταμεία.

Σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης ανεργίας σε όλους τους κλάδους, οπότε οι κρατήσεις για το επικουρικό μειώνονται και παράλληλα καταργείται κάθε άλλος πόρος ενίσχυσης, είναι προφανές ότι πολύ λίγα χρόνια μπορούν να αντέξουν κάποια επικουρικά ταμεία και βεβαίως και αυτά με διαρκώς μειούμενες παροχές. Χώρια που βέβαια δεν καταργείται κανένα χαράτσι, ενώ αντιθέτως θα καταργηθούν όλες οι φοροαπαλλαγές από την 1η Ιανουαρίου και θα κρατάει η εφορία κάθε μήνα από το μισθό, τη σύνταξη ή το μπλοκάκι τους αναλογούντες φόρους, ώστε ακόμη και να θέλει κανείς να μην πληρώσει την εφορία, να μην είναι σε θέση να το κάνει!

Επιπροσθέτως τραπεζικό δάνειο δεν πρόκειται να πάρει σχεδόν κανένας έλληνας επιχειρηματίας, ιδίως μικρομεσαίος, αλλά και ιδιώτης για πολύ καιρό, καθώς το ΔΝΤ εκτιμά πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών δεν είναι 9,4 δισ. ευρώ που εκτίμησε η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια! 

Οπότε δάνεια γιοκ!



ΠΗΓΗ:
Γιώργος Δελαστίκ για το ΠΡΙΝ

 RAMNOUSIA 



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα