Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Πως να ελευθερώσετε τον εαυτό σας από τα καταπιεσμένα συναισθήματα!

Επιτρέπεται η δημοσίευση με την αναφορά του ονόματος του μπλογκ (όχι με τη λέξη ΠΗΓΗ) και με ενεργό λινκ...κάτι που κάνουμε κι εμείς. 

κορίτσι-162474_640
από τον Ryan Brown
Ένας κοινός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα δυσάρεστα συναισθήματα είναι να τα καταστέλλουμε ή να τα αγνοούμε. Αυτοί είναι φυσιολογικοί μηχανισμοί αντιμετώπισης, που το μυαλό μας χρησιμοποιεί για να χειριστεί καταστάσεις που δεν θέλουμε ιδιαίτερα να ασχοληθούμε στην παρούσα στιγμή. Όταν έντονα συναισθήματα έρχονται στη συνείδησή μας, συχνά υπάρχει κάτι μέσα μας που λέει, "Αυτό πρόκειται να καταστρέψει την ευτυχία μου τώρα και δεν μου αρέσει αυτό, γι 'αυτό θα ασχοληθώ με το θέμα αυτό αργότερα." Το πρόβλημα με την προσέγγιση αυτή είναι ότι το "αργότερα" δεν έρχεται ποτέ και αυτά τα συναισθήματα καταπνίγονται, μεταφερόμενα έξω από την συνειδητή μας εγρήγορση.
Είναι βασικός νόμος του σύμπαντος ότι η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί, μπορεί να αλλάξει μόνο μορφή. Ο ίδιος νόμος ισχύει και για την συνείδηση ​​μας. Μπορούμε να καταστείλουμε τα συναισθήματα για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, και παρόλο που αφήνουν την συνειδητή επίγνωση μας, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν εντελώς φύγει. Αυτή η καταπιεσμένη συναισθηματική ενέργεια θάβεται  βαθιά μέσα στο υπόγειο του υποσυνείδητου μας, όπου κάθεται συλλέγοντας «συναισθηματική σκόνη».
Αυτή η «σκόνη» είναι στην πραγματικότητα συναισθηματική ενέργεια που συνηχεί με την καταπιεσμένη συγκίνηση. Αυτά τα συναισθήματα προσελκύουν επίσης κάτι που μοιάζει με συναισθήματα, και το κάνουν αυτό φέρνοντας καταστάσεις στην καθημερινή μας ζωή που τα ενεργοποιεί και τα τρέφει με παρόμοια συναισθηματική ενέργεια. Με τον τρόπο αυτό, τα καταπιεσμένα συναισθήματα (τα οποία είναι βασικά ενεργειακά πρότυπα) αρχίζουν να αποκτούν περισσότερη ισχύ, έως ότου η  συναισθηματική πίεση  αρχίζει να οικοδομείται.
Αυτή η εσωτερική πίεση των καταπιεσμένων συναισθημάτων είναι αυτή που πολλοί από εμάς φοβόμαστε να δούμε. Αυτή συσσωρεύεται σταδιακά έως ότου η πίεση γίνει πάρα πολύ μεγάλη για να παραμείνει κρυφή, και ανεβαίνει στην επιφάνεια με μια έκρηξη οργής, κατάθλιψη ή μια ασυνήθιστη συναισθηματική αντίδραση. Όταν αυτή η διάσπαση συμβαίνει, αισθανόμαστε μια προσωρινή ανακούφιση από την απελευθερωμένη ενέργεια. Ωστόσο, αν δεν καταφέρουμε να εκτονώσουμε όλη τη συσσωρευμένη ενέργεια, η πίεση , για άλλη μια φορά, θα αρχίσει να χτίζει μέχρι το επόμενο «εξωτερικό» γεγονός που θα απελευθερώσει περισσότερο την πίεση.
Όταν συμβαίνει ένα συναισθηματικό τραύμα, υπάρχει η επιλογή είτε να ασχοληθούμε με το θέμα αποτελεσματικά ή να στραφούμε μακριά από αυτό. Όταν επιλέγουμε να στραφούμε μακριά από αυτό, πρέπει να κάνουμε κάτι με την ενέργεια της κατάστασης. Είτε 1) να καταπιέσουμε/ καταστείλουμε τα συναισθήματα, 2) να τα εκφράσουμε (λέγοντας πράγματα από θυμό), ή 3)  να αποσπάσουμε την προσοχή με κάτι άλλο.
Αυτές οι μορφές χειρισμού εξασθένισης των συναισθημάτων οδηγούν στην ενίσχυση του συναισθηματικού μοτίβο μέσα στην ψυχή, η οποία μπορεί να πάρει τελικά τον έλεγχο της ζωής και να αρχίσει να καθοδηγεί τη ζωή μας. Όταν προσεγγίζεται με τον τρόπο αυτό, η διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί επ 'αόριστον, ή μέχρι να εμφανιστεί μία πλήρης (συχνά ονομάζεται νευρική) κατάρρευση. Ο νευρικός κλονισμός, αν και τραυματικός, έχει συνήθως μια πολύ μεταμορφωτική επίδραση, επειδή ένα τεράστιο ποσό των συσσωρευμένων συναισθημάτων απελευθερώνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι αυτή η κάθαρση, ή « σκοτεινή νύχτα της ψυχής », που αναφέρεται σε πολλούς μύθους στον κόσμο, σε θρησκείες, και σαμανικές παραδόσεις. 

Τα Καλά Νέα

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε για έναν πλήρη νευρικό κλονισμό για να ξεκινήσετε να απομακρύνετε αυτά τα καταπιεσμένα συναισθήματα. Υπάρχει ένας τρόπος για να αφήσετε έξω αυτή την συναισθηματική πίεση, δεν έχει σημασία πόσο βαθιά βρίσκεται, με έναν ευεργετικό και μετασχηματιστικό τρόπο. Απαιτεί ριζική αυτο-ειλικρίνεια και το θάρρος να αντιμετωπίσετε το φόβο που έπαιξε κύριο ρόλο στην καταστολή των συναισθημάτων αρχικά. Δεν είναι το ευκολότερο από τα μονοπάτια, και δεν πρόκειται να αναληφθεί ελαφρά τη καρδία, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε, εάν θέλουμε να ζήσουμε μια πραγματικά ειρηνική και ισορροπημένη ζωή. 

Η διαδικασία της αποσυμπίεσης

Πρώτον, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο μπορεί να συμβεί η διαδικασία αποσυμπίεσης.
Τα εργαλεία για την καλλιέργεια αυτή είναι απλή: ταπεινότητα και αποδοχή. Μπορούμε να γίνουμε ταπεινοί στο γεγονός ότι  όλα είναι καλά , και τα συναισθήματα που φοβόμαστε να έρχονται στην επιφάνεια, στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται να μας σκοτώσουν, αν και μερικές φορές μπορεί να αισθανόμαστε με αυτόν τον τρόπο. Μπορούμε επίσης να καλλιεργήσουμε μια στάση αποδοχής προς όλα τα συναισθήματα που προκύπτουν και να τα παρατηρούμε απλά, χωρίς κρίση.
Δεύτερον, εγκαταλείψετε την παρόρμηση να ονομάζετε τα συναισθήματα που προκύπτουν. Αγνοήστε όλες τις σκέψεις σχετικά με το συναίσθημα και αντίθετα επικεντρωθείτε στις αισθήσεις που συμβαίνουν στο σώμα. Στην αρχή, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το πραγματοποιήσετε, καθώς ένα συναισθηματικό μούδιασμα μπορεί να είναι παρόν. Αν αυτό είναι το ζητούμενο,  το να επικεντρωνόμαστε στην πρόθεση του τι ακριβώς αισθανόμαστε ,  τελικά αυτό θα συμβεί.
Από τη στιγμή που οι σκέψεις και οι ετικέτες για τα συναισθήματα έχουν πέσει, απλά καθίσετε με τα συναισθήματα, χωρίς να προσπαθείτε να τα αλλάξετε. Παρατηρήστε αν υπάρχει μια αντίσταση με τον τρόπο που τα συναισθήματα αισθάνονται, και απλώς να είστε με αυτά. Αν πέσει η αντίσταση,  το κλειδί είναι να μην αντισταθείτε στην αντίσταση .
Στο χώρο του παρατηρώντας τα συναισθήματα που συμβαίνουν, χωρίς καμία ψυχική επισήμανση, λαμβάνουν μέρος μόνο ενέργειες που εκτυλίσσονται σε όλο το ενεργητικό υπόβαθρο της συνείδησης. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ετικέτες, δεν έχει καν σημασία αν υπάρχουν ή όχι. Μπορείτε να θέσετε το ερώτημα, "Τι θα συμβεί αν αυτό το συναίσθημα παρέμενε στο σώμα για πάντα;" Τότε τι; Θα σας σκότωνε για να αισθάνεστε με αυτόν τον τρόπο για πάντα; Μάλλον όχι ... 

Το Ριζοσπαστικό Βήμα: Αποδοχή των συναισθημάτων,  όπως είναι

Δοκιμάστε για μόλις ένα δευτερόλεπτο να πειραματιστείτε με το ενδεχόμενο ότι το συναίσθημα δεν θα σας αφήσει ποτέ, και ότι είστε απόλυτα εντάξει με αυτό, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα. Παρατηρήστε πως αυτή η στάση αισθάνεται, σε σύγκριση με εκείνη της αντίστασης. Μπορεί σχεδόν να αισθάνεται γαλήνια, ακόμη και στη μέση ενός πολύ βαρύ συναισθήματος.
Με την πτώση της ψυχικής επισήμανσης του συναισθήματος και την αντίσταση στο αίσθημα αυτό, επιτρέπουμε στην συναισθηματική ενέργεια να επιστρέψει στη ροή του σύμπαντος, παρά να κρατηθεί στοιβαγμένη μέσα μας. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον αντίσταση στο να αισθανθούμε το συναίσθημα, δεν υπάρχει πλέον τίποτα που να το διατηρήσει για να μην φύγει. Είναι επιτέλους ελεύθερο να φύγει.
Όπως μπορεί να δει κανείς, δεν υπάρχει όριο στο πόσο μπορείτε να αποδεχθείτε ό, τι συμβαίνει, απλά αφήστε το να είναι. Ευτυχώς,  υπάρχει ένα όριο  στην ενέργεια του συναισθήματος που επιτρέπεται να απομακρυνθεί. Αν είμαστε αρκετά υπομονετικοί και  συνεχίσουμε να είμαστε εστιασμένοι στη διαδικασία, τελικά η πίεση του συναισθήματος διαχειρίζεται η ίδια την κατάσταση, σαν μια πυρκαγιά που άναψε από εμάς. Είναι αυτή η μεταμορφωτική φωτιά της διαδικασίας αποσυμπίεσης που καθαρίζει από όλα τα δυσάρεστα συναισθήματα που συνδέονται με τα καταπιεσμένα συναισθήματα. Αυτό που απομένει είναι η ζεστασιά από τη φωτιά, και που μέσα της περιέχει όλα τα μαθήματα που ήταν γραφτό να μάθουμε από την εμπειρία.

Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Ryan Brown είναι ένας δάσκαλος διαλογισμού, ενεργητικός θεραπευτής και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει σαμανικές παραδόσεις της λεκάνης του Αμαζονίου και προσπαθεί να ενσωματώσει τις αρχαίες διδασκαλίες σοφίας τόσο της Ανατολής όσο και της Δύσης με έναν τρόπο που να ισχύει στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιδιώξεις του στο  www.wayruna.org
Πηγές:
Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα